Τα BMW i3 και BMW i8 Garage Italia παρουσιάστηκαν στο Παρίσι


Πρωτοτυπα αυτοκινητα με εκφραστικα χρωματα βασισμενα στην τεχνικη του πουαντιγισμου γιορτασαν την παγκοσμια πρεμιερα τους στο Mondial de l’Automobile 2016. 
Μεσα απο τη δημιουργικη συνεργασια μεταξυ της BMW Group Design και της Garage Italia Customs γεννηθηκε η καινοτομος φιλοσοφια χρωματων και υλικων δυο πρωτοτυπων οχηματων βασισμενων σε μοντελα BMW i. Οι εκδοσεις BMW i3 Garage Italia CrossFade και BMW i8 Garage Italia CrossFade παρουσιαστηκαν στις 30 Σεπτεμβριου στο Mondial de l’Automobile 2016 στο Παρισι. Η πρεμιερα τους στη Γαλλικη πρωτευουσα αποτελει και μια προγευση ειδικων  εκδοσεων των BMW i3 και BMW i8, με εξωτερικη σχεδιαστικη φιλοσοφια εμπνευσμενη απο αυτη των πρωτοτυπων, που θα διατιθενται απο τις αρχες του 2017.

Κοινο χαρακτηριστικο των δυο πρωτοτυπων ειναι οι εξωτερικες επιφανειες που αποτυπωνουν συναρπαστικα τον επαναστατικο και προηγμενο χαρακτηρα των BMW i3 και BMW i8. Οι σχεδιαστες εφαρμοσαν μια τεχνικη αναμιξης χρωματων βασισμενη σε τεχνοτροπια ζωγραφικης ευρεως διαδεδομενη περι τα τελη του 19ου – αρχες του 20ου αιωνα πετυχαινοντας μια ιδιαιτερα εκφραστικη εμφανιση. «Ο Lapo Elkann ειναι πρωτοπορος στο παντρεμα του μοντερνου στοιχειου, του αυτοκινητου και του ντιζαϊν. Σαν σχεδιαστης, βρισκω αυτη την τεχνοτροπια ακρως συναρπαστικη», εξηγει ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλης του τμηματος BMW Group Design. «Με τη BMW i, καταφεραμε να ξεπερασουμε περιορισμους του παρελθοντος στη σχεδιαση του αυτοκινητου μεσα απο τη χρηση εντελως νεων υλικων. Γι’ αυτο, η προηγμενη εκφραστικοτητα των εκδοσεων Garage Italia CrossFade εναρμονιζεται αριστα με το πνευμα των BMW i3 και BMW i8».

Τον Ιουνιο του 2016, η Garage Italia Customs ειχε παρουσιασει την εκδοση BMW i8 Futurism Edition με εξωτερικες επιφανειες εμπνευσμενες απο τη ζωγραφικη. Η σχεδιαση της εκδοσης BMW i8 Futurism Edition, που σηματοδοτουσε την 50η επετειο της BMW Italia βασιζεται στον πινακα “Lampada ad Arco” του φουτουριστικου καλλιτεχνη Giacomo Balla. «Η τεχνολογικη εξελιξη και η συνεχης αναζητηση καινοτομιας ειναι βασικες αξιες τοσο για την Garage Italia Customs οσο και τη BMW», προσθετει ο Lapo Elkann, Προεδρος και Ιδρυτης της Garage Italia Customs. «Τα αυτοκινητα BMW i προσφερονται για ενα διερευνητικο, εικαστικο ταξιδι στο μελλον της μετακινησης απο τους σχεδιαστες μας. Το project CrossFade ηταν μια θαυμασια ευκαιρια για να δημιουργησουν κατι περαν της παραδοσιακης ιδεας ζωγραφικης ενος οχηματος,  μεσα απο εκπληκτικα εφε με μοναδικο γεωμετρικο σχημα».

Η σχεδιαση των πρωτοτυπων του Παρισιου ειναι εμπνευσμενη απο την οπτικη αναμιξη χρωματων, μια τεχνοτροπια που προσδιοριζει το καλλιτεχνικο ρευμα του Πουαντιγισμου (τελη 19ου αιωνα). Η λεξη πουαντιγισμος προερχεται απο τη γαλλικη ‘point’ που σημαινει τελεια.  Συμφωνα με αυτη τη τεχνικη ζωγραφικης, τα βασικα χρωματα τοποθετουνται ομοιομορφα, κουκιδα – κουκιδα, απευθειας επανω στην επιφανεια. Αποτελεσμα, οι λεπτομερειες των χρωματων συγχωνευονται ως συνολο με τη βοηθεια του εγκεφαλου και οχι της ορασης, ενω επιτυγχανεται μια πολυ εντονη λαμψη. Η επιλεκτικη ποικιλια διαστασεων και διακενων επιτρεπει τοσο τον ελεγχο της ακριβειας οσο και της αρμονιας των χρωματικων συστατικων.

Στην εξωτερικη επιφανεια του BMW i 8 Garage Italia CrossFade, οι χρωματικες αλλαγες μεταξυ Protonic Blue metallic και Protonic Dark Silver metallic αναδεικνυουν τις γραμμες και τις καμπυλες του οχηματος. Επιπλεον, ο χρωματικος καμβας απαρτιζεται απο τριγωνικα στοιχεια, ενα στυλ που προαγει τοσο τη συνολικη εντυπωση οσο και το δυναμισμο του plug-in hybrid σπορ αυτοκινητου, που ηδη αποτυπωνεται στην σχεδιαση του. Στην επιτυχη υλοποιηση συνετελεσε μια περιπλοκη διαδικασια βαφης στην οποια το αυτοκινητο που ηταν βαμμενο σε Protonic Blue metallic αρχικα καλυφθηκε με αυτοκολλητο φιλμ. Ετσι δημιουργηθηκε το επιθυμητο γεωμετρικο σχημα με απολυτη ακριβεια, κατα την εφαρμογη του δευτερου στρωματος βαφης Protonic Dark Silver metallic. Το εσωτερικο της καμπινας αντανακλα την εξωτερικη χρωματικη τεχνοτροπια του BMW i 8 Garage Italia CrossFade με την ομαλη μεταβαση απο το σκουρο ασημι του εμπρος τμηματος στο αμιγως μπλε του πισω να αποτυπωνεται σε δερμα Alcantara που τωρα καλυπτει το κεντρικο τουνελ, τα πλαϊνα πανελ και την επενδυση οροφης. Η χρωματικη δομη των επιφανειων και τα καθισματα σε δερμα Foglizzo, οπως το Protonic Blue και η περφορε επενδυση Alcantara τονιζονται απο τη χρηση αντιθετων χρωματων.

Στην περιπτωση του BMW i3 Garage Italia CrossFade, η χρωματικη μεταβαση στο εμπρος τμημα και τα πλαϊνα πανελ εξελισσεται καθετα. Η ποσοτητα του μπλε μειωνεται προχωρωντας προς τα πανω μεχρι να συγχωνευτει με τη μαυρη οροφη και το καπο. Η ομαλη μεταβαση δημιουργειται απο ενα διαφανες αυτοκολλητο με αποτυπωμενες στρογγυλες χρωματικες πινελιες που συμβολιζουν τη οδηγικη απολαυση την οποια προσφερει το ηλεκτρικο πενταθυρο αυτοκινητο και σταδιακα γινεται ολο και μεγαλυτερη. Αντιστοιχα, η χρωματικη φιλοσοφια της καμπινας αναδεικνυεται με υψηλης ποιοτητας υφασματα και επενδυσεις απο Alcantara που τονιζουν τον premium χαρακτηρα του αυτοκινητου. Βασικο χρωμα σε καθε περιπτωση ειναι το Protonic Blue, το οποιο τωρα διατιθεται επισης προαιρετικα για το BMW i3 και αποκλειστικα σε συνδυασμο με τη μπαταρια υψηλης τασης 94Ah.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!