Τα Ford Mondeo, S-MAX και Galaxy διατίθενται τώρα με το νέο σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας της Ford, SYNC 3

Το συστημα επικοινωνιας SYNC 3 ειναι συμβατο με Apple CarPlay και Android Auto™

Επισης τα μοντελα αυτα διαθετουν βελτιωμενη αποδοση καυσιμου και μειωμενες εκπομπες ρυπων CO2 εως 7% χαρη στο αναθεωρημενο λογισμικο κινητηρα

Η τεχνολογια αυτη θα λανσαριστει και στο νεο Ford Edge SUV.


Το SYNC 3 επιτρεπει τη συνδεση ενος κινητου τηλεφωνου smartphone με το αυτοκινητο  και προσφερει  ελεγχο των συστηματων του αυτοκινητου οπως το ΡαδιοCD, το συστημα πλοηγησης & κλιματισμου, αλλα και των συνδεδεμενων smartphones με απλες φωνητικες εντολες.

Το SYNC3 χαρακτηριζεται απο μεγαλυτερη ταχυτητα, απλουστερες εντολες και υποστηριζει πεντε επιπλεον γλωσσες. Πιεζοντας απλα ενα μπουτον και λεγοντας “I need a coffee,” “I need petrol,” και “I need to park,” οι οδηγοι μπορουν να εντοπιζουν γειτονικα cafés, σταθμους ανεφοδιασμου η παρκινγκ αυτοκινητων, και να βρισκουν σταθμους τρενων, αεροδρομια και ξενοδοχεια.

Χαρη στην νεα οθονη αφης 8 ιντσων του SYNC 3, οι οδηγοι μπορουν να χειριζονται το συστημα οπως το smartphone τους. Οι χρηστες iPhone μπορουν να ενεργοποιουν το Apple CarPlay, και οι χρηστες Android™ αντιστοιχα το Android Auto™, δυο λειτουργικα συστηματα ειδικα σχεδιασμενα γι’ αυτους τους τυπους smartphones. Το λογισμικο αναβαθμιζεται ασυρματα μεσω Wi-Fi.


Το SYNC 3 προσφερει επισης τη λειτουργια SYNC AppLink που επιτρεπει την ενεργοποιηση με απλες φωνητικες εντολες μιας σειρας εφαρμογων για smartphone που για πρωτη φορα τωρα περιλαμβανει:

MyBoxMan – «Συνεργατικη» εφαρμογη μεταφορας πακετων
HearMeOut – Κοινωνικο δικτυο οπου μπορειτε να μοιραζεστε τη φωνη σας και να ακουτε τους φιλους σας να μιλουν
AccuWeather – Εφαρμογη που παρεχει στους χρηστες ενημερωση για τις τελευταιες καιρικες συνθηκες
Cadena SER – επιτρεπει στους χρηστες να ακουνε προγραμματα του ραδιοφωνικου σταθμου Cadena SER
Los 40 Principales – Ραδιοφωνικο δικτυο μουσικης

«Ειτε λαχταρατε τον αγαπημενο σας καπουτσινο στην καθημερινη διαδρομη σας η καλυπτετε το κοστος ενος ταξιδιου μεταφεροντας ενα πακετο, το SYNC 3 λανσαρει καινοτομους τροπους για να μενετε συνδεμενοι εν κινησει,» δηλωσε ο Christof Kellerwessel, chief engineer, Electronic & Electrical Systems Engineering, της Ford Ευρωπης. «Σχεδιασμενο για να συμπληρωνει τα συγχρονα smartphone, με μια διαισθητικη οθονη αφης 8 ιντσων, το SYNC 3 κατανοει περισσοτερο το φυσικο λογο, ειναι ταχυτερο και προσφερει πιο ευαναγνωστο σχεδιασμο γραφικων.»


Βελτιστοποιημενη αποδοση καυσιμου
Η Ford εχει αναβαθμισει περαιτερω τα δημοφιλη μοντελα Mondeo, S-MAX και Galaxy ωστε να προσφερουν βελτιωμενη αποδοση καυσιμου και χαμηλοτερες εκπομπες CO2 με σκοπο τη μειωση του λειτουργικου κοστους.


Οι μηχανικοι της Ford αναθεωρησαν  το λογισμικο που ελεγχει την λειτουργια του διλιτρου κινητηρα diesel, 150 και 180 ιππων του Ford Mondeo, επιτρεποντας σε μοντελα με κιβωτιο PowerShift και κινηση στους εμπρος τροχους να εχουν καταναλωση 4,6 l/100 km και εκπομπες CO2 120 g/km (μειωμενες κατα 5 g/km). 

Τα Μοντελα Ford S-MAX με τον ιδιο κινητηρα προσφερουν τωρα καταναλωση 5,0 l/100 km με εκπομπες CO2 129 g/km (μειωμενες μεχρι 10 g/km).

Τα Ford Galaxy με τον ιδιο κινητηρα καταναλωνουν τωρα 5,2 l/100 km με εκπομπες CO2 134 g/km (μειωμενες κατα 5 g/km).

Ο αναβαθμισμενος 2.0L TDCi diesel της Ford με τεχνολογια υπερσυμπιεστη μεταβλητης γεωμετριας διαθετει βελτιστοποιημενο μπλοκ κινητηρα και συστημα ψεκασμου καυσιμου, βελτιωμενη κυλινδροκεφαλη και ενα συστημα μετεπεξεργασιας καυσαεριων με ‘παγιδα’ οξειδιων του αζωτου για πιο καθαρες εκπομπες ρυπων. 

Η Ford διαθετει επισης τα Mondeo, S-MAX και Galaxy με εναν ισχυρο, διλιτρο bi-turbo κινητηρα diesel 210 ιππων που προσφερει βελτιωμενη αποκριση και ροπη 450 Nm απο τις 2.000 rpm.
Η γκαμα των διαθεσιμων κινητηρων περιλαμβανει τους νεους αποδοτικους κινητηρες βενζινης EcoBoost της Ford 1.5L με 160 ιππους και 2.0L με 240 ιππους.

Mondeo 4/5-θυρο
2.0 TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD
Mondeo wagon
2.0 TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD
S-MAX
2.0 TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD
Galaxy
2.0 TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD
Μικτος κυκλος l/100 km
Μικτος κυκλος CO2 g/km
Μικτος κυκλος l/100 km
Μικτος κυκλος CO2 g/km
Μικτος κυκλος l/100 km
Μικτος κυκλος CO2 g/km
Μικτος κυκλος l/100 km
Μικτος κυκλος CO2 g/km
Ζαντες 16***/17 ιντσων
4.6
120
4.8
123
5.0
129****
5.2
134
Ζαντες 18/19 ιντσων
4.8
124
4.9
126
5.2
134
5.3
137


Android και Android Auto ειναι εμπορικα σηματα της Google Inc.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!