Τα Hyundai θα ενημερώνουν εάν τραυματίστηκαν οι επιβάτες τους, μετά από ατύχημα

Ενα ακομα αλμα κανει η Hyundai Motor Company, αυτη τη φορα μεσω συνεργασιας της με, ειδικευμενη σε συστηματα ιατρικης τεχνητης νοημοσυνης, ισραηλινη εταιρεια. Θα χρησιμοποιει ενα εξυπνο συστημα συστημα αναλυσης τραυματισμων, το οποιο θα ολοκληρωνει τις σωστικες αρχες, μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα μετα απο ατυχημα, για το αν οι επιβατες του οχηματος ειναι τραυματισμενοι και ποσο. 


Μεσα απο τη συνεργασια της με την MDGo, η Hyundai θα αναπτυξει και διαμορφωσει προηγμενα συστηματα ασφαλειας για οχηματα. Η Hyundai Motor και η MDGo θα αναπτυξουν απο κοινου υπηρεσιες που φερνουν τους κοσμους της υγειας και της αυτοκινητοβιομηχανιας πιο κοντα απο ποτε. Η πρωτοβουλια αυτη αποτελει βασικο κομματι της φιλοσοφιας της Hyundai Motor για τη φροντιδα των πελατων της και συμβαλλει επισης στο οραμα της για «συνδεδεμενη κινητικοτητα».



Πως θα λειτουργει ομως αυτο το συστημα; Το εξυπνο συστημα αναλυσης τραυματισμων της MDGo χρησιμοποιει εναν προηγμενο αλγοριθμο AI που αναλυει τα χαρακτηριστικα και τον σωματοτυπο των επιβατων σε πραγματικο χρονο και μπορει σε περιπτωση ατυχηματος να ενημερωσει τους διασωστες για πιθανους τραυματισμους του οδηγου και των επιβατων. Μια πληθωρα αισθητηρων που θα τοποθετηθουν στο αυτοκινητο σε συνεργασια με την τεχνολογια MDGo, θα ειναι σε θεση να στελνει στις ομαδες διασωσης πληθωρα δεδομενων, οπως πληροφοριες σχετικα με το μεγεθος τραυματισμου και ποια συστηματα ασφαλειας ενεργοποιηθηκαν. Βασικα, η καινοτομια αυτη θα εξασφαλισει πολυτιμο χρονο ( golden time, δηλαδη η χρονικη περιοδος μετα απο τραυματισμο, οπου υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα η αμεση ιατρικη και χειρουργικη επεμβαση θα αποτρεψει το θανατο) που θα επιτρεψει στις ομαδες διασωσης να αξιολογησουν το μεγεθος του τραυματισμου και να προετοιμασουν καταλληλα το απαιτουμενο εξειδικευμενο ιατρικο προσωπικο πριν φθασουν στο σημειο του ατυχηματος.

Η τεχνολογια τεχνητης νοημοσυνης AI της MDGo ερμηνευει τα δεδομενα του ατυχηματος και συγκεντρωνει πληθος πληροφοριων σχετικα με τους επιβατες και το οχημα. Μεσα σε επτα (7) δευτερολεπτα απο την προσκρουση αποστελλεται στις υπηρεσιες εκτακτης αναγκης μια λεπτομερη αναλυση με ιατρικους ορους των ενδεχομενων τραυματισμων των επιβατων. Επιπροσθετα, η νεα τεχνολογια θα ενισχυσει τα συστηματα ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας των οχηματων της Hyundai. Πληθος πληροφοριων που συγκεντρωθηκαν απο λεπτομερη αναλυση πολλαπλων σεναριων ατυχηματων υποδεικνυοντας τον τροπο με τον οποιο ενισχυονται οι δομες των προσκρουσεων και ενσωματωνονται νεες τεχνολογιες για να ξεπεραστουν τα προβληματα που εντοπιστηκαν απο την αναλυση του ΑΙ. 

Αυτη η νεα συνεργασια που επικεντρωνεται στον πελατη ακολουθει αλλες συνεργασιες της Hyundai Motor με τον κλαδο της ιατρικης, οπως η αναπτυξη και μελλοντικη διαθεση του πρωτου παγκοσμιως συστηματος αεροσακων πολλαπλων συγκρουσεων καθως και μια πρωτοποριακη τεχνολογια που βοηθα τους οδηγους με προβληματα ακοης. Η εταιρεια επισης εχει ηδη παρουσιασει στο CES 2019 μια νεα καινοτομια – ενα στοχευμενο στο μελλον οχημα που ονομαζεται \’Elevate\’. Αυτο το \”Ultimate Mobility Vehicle\” αναπτυχθηκε ως το πρωτο οχημα με κινητα ποδια, επιτρεποντας στις υπηρεσιες εκτακτης αναγκης να διασχισουν επικινδυνα εδαφη για να φτασουν σε τραυματιες φυσικων καταστροφων.

Επιπλεον, η Hyundai παρουσιασε περυσι στην Κορεα μια ακομη ιατρικη καινοτομια, χρησιμοποιωντας το οχημα κυψελων καυσιμου NEXO, το οποιο ταξιδευοντας αυτονομα επικοινωνει με ιατρους και μεταφερει ιατρικες πληροφοριες για τους επιβατες σε πραγματικο χρονο, συμπεριλαμβανομενων στοιχειων της αρτηριακης πιεσης και του καρδιακου παλμου.

\”Η MDGo διαθετει την εξαιρετικα αναλυτικη τεχνολογια AI τεχνητης νοημοσυνης βελτιστοποιημενη για την ασφαλεια των οδηγων\”, εξηγει ο  ο President και Chief Innovation Officer της Hyundai Motor Group, Youngcho Chi και συνεχιζει: \”Μεσω αυτης της τεχνολογιας, αναμενουμε σημαντικη βελτιωση στις ομαδες διασωσης βραχυπροθεσμα, ενω ο μακροπροθεσμος στοχος μας ειναι να παρεχουμε καινοτομιες στον τομεα της ασφαλειας των οχηματων χρησιμοποιωντας νεες τεχνολογιες που παρακολουθουν την κατασταση των επιβατων σε πραγματικο χρονο\”.

\”Ειμαστε ενθουσιασμενοι που συνεργαζομαστε με εναν απο τους μεγαλυτερους κατασκευαστες αυτοκινητων παγκοσμιως με σκοπο να γεφυρωσουμε το χασμα μεταξυ οχηματος και ιατρου\” δηλωσε ο Chief Executive Officer της MDGo, Itay Bengad. \”Η Hyundai μοιραζεται το οραμα μας να προσφερουμε υπηρεσιες διασωσης χρησιμοποιωντας την συνεχως αναπτυσσομενη ροη δεδομενων των οχηματων για τη βελτιωση της ασφαλειας των επιβατων\”.

Η συνεργασια της Hyundai Motor με την MDGo ειναι το ογδοο επιτυχημενο project της Hyundai CRADLE Tel Aviv. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!