Τα Volvo θα σε προειδοποιούν αν… γλιστράει ο δρόμος

H Volvo λανσαρει σε ολη την γκαμα της την επαναστατικη της τεχνολογια διασυνδεσης για την ασφαλεια, που αποτελει πρωτια για την αυτοκινητοβιομηχανια, ως ενα επιπλεον βημα του οραματος της για τη βελτιωση της οδικης ασφαλειας. Η τεχνολογια Connected Safety επιτρεπει στα μοντελα της Volvo να επικοινωνουν σε πραγματικο χρονο το ενα με το αλλο, μεσω ενος δικτυου cloud, ωστε να προειδοποιουνται οι οδηγοι για ολισθηρα οδοστρωματα και αλλους κινδυνους που βρισκονται στο δρομο τους.


Τα Hazard Light Alert και Slippery Road Alert λανσαριστηκαν για πρωτη φορα στη Σουηδια και τη Νορβηγια το 2016, στα μοντελα της Σειρας 90 της Volvo. Απο την επομενη εβδομαδα, θα αποτελουν στανταρ εξοπλισμο σε ολα τα Volvo Μodel Υear 2020 στην Ευρωπη, ενω μπορουν να εγκατασταθουν και σε ολα τα μοντελα που βασιζονται στις πλατφορμες SPA και CMA της Volvo, απο το 2015 και μετα (MY2016). 


\”Ο διαμοιρασμος δεδομενων ασφαλειας σε πραγματικο χρονο μεταξυ των αυτοκινητων μπορει να βοηθησει στην αποφυγη ατυχηματων\”, δηλωσε η Μαλιν Εκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλης του Volvo Cars Safety Centre. \”Οι ιδιοκτητες Volvo συνεισφερουν απευθειας στο να γινουν οι δρομοι ασφαλεστεροι για αλλους οδηγους που θα ενεργοποιουν τη συγκεκριμενη δυνατοτητα, ενω επωφελουνται επισης απο την εγκαιρη προειδοποιηση για πιθανες επικινδυνες συνθηκες που θα συναντησουν μπροστα τους\”.


Η ερευνα της Volvo για την ασφαλεια δειχνει οτι η ρυθμιση της ταχυτητας αναλογα με τις πραγματικες κυκλοφοριακες συνθηκες μπορει να μειωσει δραστικα τον κινδυνο ατυχηματων. Ως Ηγετης στην ασφαλεια, η Volvo προχωρα στο λανσαρισμα αυτων των λειτουργιων σε ολη την Ευρωπη και προσκαλει εκ νεου και τους αλλους κατασκευαστες αυτοκινητων να συμμετασχουν, μοιραζοντας ανωνυμα δεδομενα που συνδεονται με την οδικη ασφαλεια. Με αυτη την κινηση, η σουηδικη εταιρεια λαμβανει ακομη μια πρωτοβουλια για να γινουν οι δρομοι ασφαλεστεροι, οχι μονο για οσους οδηγουν Volvo, αλλα για ολους τους οδηγους. 

\”Οσο περισσοτερα οχηματα μοιραζονται δεδομενα ασφαλειας σε πραγματικο χρονο, τοσο ασφαλεστεροι γινονται οι δρομοι μας. Προσβλεπουμε στη συναψη περισσοτερων συμπραξεων με συνεργατες που συμμεριζονται τη δεσμευση μας για την ασφαλεια\”, δηλωσε η Μαλιν Εκχολμ (Malin Ekholm).

Απο τον περασμενο χρονο, η Volvo Cars και η Volvo Trucks μοιραζονται δεδομενα στη Σουηδια και τη Νορβηγια, ωστε να προειδοποιουν τους οδηγους για τους κινδυνους που βρισκονται κοντα τους. Μολις ενα μοντελο της Volvo, εξοπλισμενο με το σχετικο συστημα, ενεργοποιησει τα αλαρμ του, το Hazard Light Alert στελνει ενα σημα σε ολα τα Volvo που βρισκονται κοντα και ειναι συνδεδεμενα στην υπηρεσια cloud, προειδοποιωντας τους οδηγους για να αποφυγουν πιθανο ατυχημα. Αυτο ειναι ιδιαιτερα χρησιμο σε τυφλες στροφες και σε σημεια του δρομου με υψομετρικη διαφορα, οπου δεν υπαρχει επαρκης ορατοτητα.

Παραλληλα, το Slippery Road Alert ενισχυει την πληροφορηση του οδηγου τοσο για την τρεχουσα κατασταση του δρομου οσο και για εκεινη που προκειται να συναντησει στην πορεια του, συλλεγοντας ανωνυμως πληροφοριες για την κατασταση του δρομου απο προπορευομενα αυτοκινητα και προειδοποιωντας εγκαιρα τους οδηγους που προσεγγιζουν ενα ολισθηρο τμημα του δρομου.

Τον περασμενο μηνα, η Volvo εκανε μια σειρα ανακοινωσεων με στοχο την υποστηριξη της συμπεριφορας των οδηγων και την ασφαλεστερη οδηγηση. Απο το 2020, ολα τα Volvo θα εχουν περιορισμο ταχυτητας στα 180 km/h. Ξεκινωντας απο τις αρχες της επομενης δεκαετιας, η εταιρεια θα εξοπλισει τα μοντελα της με εσωτερικες καμερες και αλλους αισθητηρες που θα εποπτευουν τον τροπο οδηγησης και θα επιτρεπουν στο αυτοκινητο να παρεμβαινει εφοσον ενας οδηγος βρισκεται αναμφιβολα υπο την επιδραση ουσιων η εχει αποσπαστει η προσοχη του και κινδυνευει να εμπλακει σε ατυχημα με σοβαρες συνεπειες.

Τελος, μεσω του EVA Initiative, η σουηδικη εταιρεια ανακοινωσε οτι για πρωτη φορα καθιστα τη γνωση της για την ασφαλεια ευκολα προσβασιμη σε μια κεντρικη ψηφιακη βιβλιοθηκη και καλει τις αλλες εταιρειες αυτοκινητων να τη χρησιμοποιησουν, ωστε οι δρομοι να γινουν ασφαλεστεροι για ολους.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!