Τετραπλή Επιτυχία για την Opel στο FIA ERC Junior


Η Opel στο δρομο για τον τιτλο του FIA ERC Junior

Η ομαδα Opel Rallye Junior ολοκληρωσε με επιτυχια το auto24 Rally Estonia με δυο θεσεις στο βαθρο και εκανε ενα τεραστιο αλμα για την υπερασπιση του τιτλου του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος. Οι εργοστασιακοι οδηγοι της Opel Marijan Griebel (27, Hahnweiler) και Chris Ingram (22, Manchester) τερματισαν στη 2η και 3η θεση στην τεταρτη διοργανωση του FIA ERC Junior. Ο Julius Tannert (26, απο το Zwickau) ολοκληρωσε την ισχυρη επιδοση της ομαδας της Opel με το τριτο εργοστασιακο ADAM R2, τερματιζοντας 5ος. Οι τρεις οδηγοι της Opel Junior βρισκονται τωρα στις τρεις πρωτες θεσεις της γενικης καταταξης του FIA ERC Junior. Με δυο αγωνες να απομενουν για το τελος της σεζον, ο Ingram ειναι στην κορυφη με 111 βαθμους, μπροστα απο τους Griebel με 100 και Tannert με 50 βαθμους. Ο Πολωνος Lukasz Pieniazek ειναι τεταρτος με ενα customer ADAM R2 (48).

Δυσκολα θα χασει τωρα η Opel ενα δευτερο συνεχομενο τιτλο ERC Junior. Μονον ο νικητης στις Αζορες, Diogo Gago (Πορτογαλια) και ο νικητης της Εσθονιας Miko-Ove Niinemae (Εσθονια) θα μπορουσαν να περασουν οριακα τους οδηγους της Opel Junior – προσμετρωντας τα 4 καλυτερα αποτελεσματα απο τα εξι της σεζον – με ενα θεωρητικο σκορ 116 και 115 βαθμων. Αλλα για να το καταφερουν θα πρεπει να κερδισουν τους τελευταιους δυο αγωνες του JERC στην Τσεχια (26-28 Αυγουστου) και Λετονια (16-18 Σεπτεμβριου) σε συνδυασμο με ατυχιες των αντιπαλων τους.

Οι ασοι του ADAM R2 αναμετρηθηκαν με τους ντοπιους αγωνιζομενους στην Εσθονια σε συναρπαστικες μονομαχιες στις εξαιρετικα γρηγορες, χωματινες ειδικες διαδρομες (SS) που ηταν οργωμενες απο βαθια αυλακια. Το επιπεδο επιδοσεων ηταν κορυφαιο. Παρα τις αποστασεις των 30 χλμ. μεταξυ των ειδικων διαδρομων, οι ταχυτεροι οδηγοι απειχαν μεταξυ τους ελαχιστα δευτερολεπτα.

Ιδιως κατα τη διαρκεια του δευτερου σκελους, ο Griebel και ο συνοδηγος του Pirmin Winklhofer (21, απο το Pocking) τα εδωσαν ολα και με τα 4 καλυτερα αποτελεσματα τους σε 6 ειδικες διαδρομες, καταφεραν να ξεπερασουν το Βρετανο συναδελφο τους Ingram. Αλλα ακομα και ο νικητης της Ypres δεν καταφερε να αποτρεψει τη νικη του Εσθονου Niinemae. «Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτο το ραλι,» δηλωσε ο οδηγος της ADAC Opel Rallye Junior team. «Το πρωτο σκελος δεν πηγε οπως ακριβως ηθελα αλλα το δευτερο ηταν πολυ καλυτερο. Ηταν απολαυστικη η οδηγηση σε αυτη τη φανταστικη πιστα και ειναι ωραιο να βλεπω οτι ειμαστε ανταγωνιστικοι με το ADAM R2 σε ολες τις επιφανειες και υπο ολες τις συνθηκες. Συγχαρητηρια στο Miko, η επιδοση του ηταν απιστευτη. Τωρα στοχος μας ειναι να διεκδικησουμε τον τιτλο του ERC Junior απο τους συναδερφους μας.»

Ο Chris Ingram, ο οποιος ειχε διπλα του το νεο συνοδηγο Elliott Edmondson (21, απο το Milton Keynes) για πρωτη φορα στην Εσθονια Estonia, δεν ηταν τοσο χαρουμενος. Μολις μπροστα απο τον Griebel μετα το πρωτο σκελος, ο πρωτος στη βαθμολογια του JERC επρεπε να ξεκινησει και πρωτος, ουσιαστικα  ‘καθαριζοντας’ τις ειδικες διαδρομες της τελευταιας ημερας για τους υπολοιπους. Στη γραμμη τερματισμου, ο Ingram ηταν 4,7 δευτερα πισω απο το Γερμανο συναδερφο του. «Τεσσερεις φορες στο βαθρο σε τεσσερεις αγωνες ειναι ασφαλως μεγαλο επιτευγμα, αλλα δεν καταφερα να κρατησω πισω μου τον Marijan στο τελος”, δηλωσε ο Αγγλος, ο οποιος ανηκει στην ομαδα της Opel Rallye Junior. «Θελουμε να παμε στους δυο τελευταιους αγωνες του JERC στην Τσεχια και τη Λετονια με στοχο να κερδισουμε τον τιτλο του Junior.»

Ο Julius Tannert, ο οποιος οπως παντα βασιστηκε στο συνοδηγο του απο το Λουξεμβουργο, Jennifer Thielen (32, Moestroff), ηταν ικανοποιημενος με τη 5η θεση. «Ειναι απιστευτο με ποσο μικρη διαφορα τρεχουν οι αγωνιζομενοι σε γρηγορες πιστες,» δηλωσε ο οδηγος της ADAC Opel Rallye Junior team. «Ποτε δεν εχω οδηγησει τοσο γρηγορα στο χωμα. Τα βαθια αυλακια ηταν βασανιστηριο για τα αυτοκινητα. Υπηρξαν φορες που λυπηθηκα το μικρο ADAM R2. Ειμαι ενθουσιασμενος που βρισκομαστε τωρα στην 3η θεση γενικης καταταξης παρα την ατυχια που ειχαμε στους δυο πρωτους αγωνες της σεζον. Και τωρα ασφαλως θελουμε να διατηρησουμε τη θεση μας στο βαθρο.»
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3U0wlYprSfg]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!