Την άνοιξη στην Ελλάδα, με τρικύλινδρο 1,5 λίτρων το Volvo XC40

Η Volvo παρουσιασε το πλεον αναμενομενο μοντελο της τα τελευταια χρονια, αυτο με το οποιο τοποθετειται δυναμικα στην κατηγορια των compact premium SUV. Με τις τιμες να μην εχουν ανακοινωθει ακομα, ξερουμε οτι το Volvo XC40 θα ερθει στην Ελλαδα την ανοιξη του 2018, ενω η παραγωγη του, που θα γινεται σε ευρωπαϊκο εδαφος, στο Γκεντ του Βελγιου, θα αρχισει το Νοεμβριο.

Τα μεγαλα νεα βεβαια, εϊναι στα μοτερ, στα οποια αναμενεται και ενα νεο, τρικυλινδρο συνολο. Το XC40 θα διατιθεται με μια πληθωρα απο βενζινοκινητηρες και πετρελαιοκινητηρες, της οικογενειας προηγμενων κινητηριων συστηματων της Volvo με την ονομασια Drive-E. Θα υπαρξουν και υβριδικες και αμιγως ηλεκτρικες εκδοσεις ενω στο XC40 η Volvo Cars θα παρουσιασει για πρωτη φορα και το νεο τρικυλινδρο κινητηρα της, ο οποιος συμφωνα με πληροφοριες του TopSpeed.gr, θα ειναι 1,5 λιτρων, θα εφοδιαζει την υβριδικη εκδοση Τ5, με ενα ηλεκτρικο μοτερ. Το νεο μοτερ βενζινης, συμφωνα με τα μεχρι στιγμης στοιχεια, θα αποδιδει 180 ιππους και, συνδυαζομενο με το ηλεκτρικο μοτερ 55KW, θα αποδιδει περιπου στους 250 ιππους συνολικα, με 400 Nm ροπης. Θεωρητικα, θα κανει το σπριντ στα 100 χ.α.ω. απο σταση σε 6,5 δευτερολεπτα και θα εχει αυτονομια με το ηλεκτρικο του μοτερ που θα ξεπερνα τα 50 χιλιομετρα.
Σε ο,τι αφορα την τεχνολογια, το XC40 φερνει στην κατηγορια των compact SUV τις βραβευμενες τεχνολογιες ασφαλειας, συνδεσιμοτητας, πληροφορησης και ψυχαγωγιας που ειναι γνωστες απο τις Σειρες 90 και 60. Αυτες οι τεχνολογιες καθιστουν το XC40 ενα απο τα καλυτερα εξοπλισμενα compact premium SUV της αγορας. Εκτος αλλων, τα χαρακτηριστικα ασφαλειας και υποβοηθησης του οδηγου στο XC40 περιλαμβανουν το Pilot Assist, το συστημα ημιαυτονομης οδηγησης της Volvo, την τελευταια γενια του City Safety, την τεχνολογια Run-off Road Protection για αποτροπη της εξοδου απο το δρομο η μετριασμο των συνεπειων της καθως και καμερα 360 μοιρων που βοηθα τον οδηγο σε μανουβρες σε μικρους χωρους σταθμευσης.
Αξιζει να τονιστει οτι το XC40 διαθετει και το συστημα Cross Traffic Alert το οποιο χρησιμοποιει αισθητηρες ρανταρ στο πισω μερος του αυτοκινητου για να ελεγχει την καθετα διερχομενη κυκλοφορια κατα την κινηση με οπισθεν-εξοδο απο χωρο σταθμευσης και να προειδοποιει τον οδηγο για τυχον διελευση αλλου οχηματος. Πλεον, το συστημα διαθετει και αυτοματο φρεναρισμα για την αποτροπη μιας ενδεχομενης συγκρουσης.
Το XC40 προσφερει επισης μια ριζικα διαφορετικη προσεγγιση στην αποθηκευση μεσα στο αυτοκινητο. Η ευφυης εσωτερικη σχεδιαση εξασφαλιζει στους οδηγους του XC40  περισσοτερο λειτουργικο χωρο αποθηκευσης στις πορτες και κατω απο τα καθισματα, εναν ειδικο χωρο για κινητα τηλεφωνα, συμπεριλαμβανομενης παροχης ασυρματης φορτισης, εναν πτυσσομενο γαντζο για μικρες τσαντες κι ενα αφαιρουμενο καλαθακι αχρηστων αντικειμενων στην κονσολα του τουνελ.
Tο νεο XC40 ειναι το πρωτο μοντελο της Volvo που βασιζεται στη νεα Σπονδυλωτη Κομπακτ Αρχιτεκτονικη – CMA (Compact Modular Architecture), η οποια θα αποτελεσει τη βαση και για τις αλλες εκδοσεις που θα συμπληρωσουν τη Σειρα 40, αναμεσα τους και πληρως ηλεκτροκινητα οχηματα.
«Το XC40 αντιπροσωπευει την πρωτη μας εισοδο στην κατηγορια των compact SUV. Διευρυνει την απηχηση της μαρκας μας και την οδηγει σε μια νεα κατευθυνση», λεει ο Χακαν Σαμουελσον (Håkan Samuelsson), Προεδρος και CEO της Volvo Cars. «Αντιπροσωπευει ενα φρεσκο, δημιουργικο και ξεχωριστο νεο μελος στη γκαμα της Volvo. Ετσι ειναι εντελως φυσικο να αποκαλυπτουμε το XC40 εδω, στο Μιλανο, ενα πολυβουο ευρωπαϊκο κεντρο για τη μοδα, την τεχνη, το design και το lifestyle».
Η αφιξη του XC40 σημαινει οτι για πρωτη φορα στην ιστορια της η Volvo εχει τρια πολυ φρεσκα, πολυ μοντερνα SUV διαθεσιμα σε παγκοσμια κλιμακα, τα XC90, XC60 και XC40. Η τοσο ισχυρη παρουσια στην ταχυτερα αναπτυσσομενη κατηγορια της παγκοσμιας αγορας αυτοκινητου, προλειαινει το εδαφος για περαιτερω αναπτυξη οσον αφορα στην κερδοφορια και τις πωλησεις της.

Για ενα τοσο μοναδικο μοντελο, η σουηδικη μαρκα επιλεγει εναν αντιστοιχα ξεχωριστο χωρο. Στραφηκε στην παγκοσμια πρωτευουσα της μοδας, το Μιλανο και προχωρησε στη δημιουργια ενος exclusive σκανδιναβικου οικου design, στην καρδια της πολης, τον οποιο και ονομασε «80 ωρες του Μιλανου».

Οι 80 ωρες του Μιλανου υπο την αιγιδα της Volvo Cars, στην Via Amerigo Vespucci στο κεντρο της πολης, θα παρουσιασουν 40 απο τις πλεον ενδιαφερουσες μαρκες στο συγχρονο σκανδιναβικο design, συμπεριλαμβανομενων των Teenage Engineering, POC, Front, Monica Forster, John Sterner και πολλων ακομη. Καθε brand συμμετεχει με ενα προσεκτικα επιλεγμενο κομματι απο τη συλλογη του – με δειγματα που εκτεινονται απο τη σκανδιναβικη μοδα και το design εσωτερικων χωρων μεχρι τα αξεσουαρ, την τεχνολογια και αλλα. Σε αυτη τη μοναδικη συνευρεση σουηδικου design, η Volvo Cars συμμετεχει με μια παγκοσμια πρεμιερα: Το νεο Volvo XC40!

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!