Τι βλέπει ο αυτόματος πιλότος ενός Tesla

Ο ισχυρος ανδρας της Tesla, Elon Musk, επιμενει οτι τα αυτονομα αυτοκινητα ειναι το μελλον. Παρα τη συζητηση, οχι μονο για το χαμενο feeling του να οδηγεις ενα αυτοκινητο, αλλα κυριως για τα ζητηματα ασφαλειας που εγειρουν τα αυτονομα -μετα απο μια σειρα ατυχηματων στα οποια εμπλεκονται αυτοκινητα με αυτοματο πιλοτο, ενα εκ των οποιων θανατηφορο- η Tesla προσπαθει να μας κανει να δουμε μεσα απο τα \”ματια\” του αυτοματου πιλοτου

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=PUw_DMaQ264&w=320&h=266]

 
Στο βιντεο που ανεβασε η Tesla, μας καταδεικνυεται μια διαδρομη ενος Tesla με full εξοπλισμο αυτοματου πιλοτου. Ο οδηγος (η, καλυτερα ο \”οδηγος\”, αφου δεν πιανει καθολου το τιμονι) απλα υπαρχει ως… διακοσμητικος, αφου τα αυτοκινητα τα κανει ολα μονο του. Η Tesla αναφερει οτι η παρουσια του ανθρωπου στο αυτοκινητο υπαρχει στο βιντεο για καθαρα \”νομικους λογους\”.

Απο εκει και περα, η Tesla εργαζεται επανω σε νεα συστηματα ασφαλειας, τα οποια θα φροντιζουν για την αλληλεπιδραση μεταξυ οχηματος και οδηγου, με τους δυο παραγοντες να διορθωνουν ο ενας τον αλλο.

Στο βιντεο της Tesla, βλεπουμε απο τα \”ματια\” του αυτοκινητου. Δηλαδη τον τροπο με τον οποιο το αυτοκινητο εντοπιζει και ταυτοποιει αντικειμενα, τα οποια \”καδραρει\”, δημιουργωντας μια θεωρητικη ζωνη συγκρουσης με αυτα.

Το highlight του βιντεο ειναι το τελος του, οταν ο οδηγος φτανει στον προορισμο του και το… παραταει να παρκαρει μονο του. Και το πιο απογοητευτικο, το συμπερασμα οτι ο αυτοματος πιλοτος οδηγει πιθανοτατα καλυτερα απο πολλους Ελληνες…

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!