Τι είναι το e-pedal που θα φοράει το Nissan Leaf

Με μια επαναστατικη τεχνολογια οδηγησης που θα ”μεταμορφωσει” τον τροπο που οδηγουμε, το e-Pedal θα εφοδιαζει η Nissan το ολοκαινουργιο, αμιγως ηλεκτροκινητο μοντελο που θα κανει παγκοσμια πρεμιερα στις 6 Σεπτεμβριου. Τι ειναι ομως αυτο το ηλεκτρονικο πενταλ;

Χαρη σε ενα διακοπτη στην κεντρικη κονσολα του αυτοκινητου, η συγκεκριμενη τεχνολογια μετατρεπει το πενταλ του γκαζιου σε ενα ηλεκτρονικο πενταλ, επιτρεποντας στον οδηγο να επιταχυνει, να επιβραδυνει, οπως και να ακινητοποιει* το οχημα, χρησιμοποιωντας μονο το πενταλ του γκαζιου. Η τεχνολογια e-Pedal ειναι η πρωτη παγκοσμιως λειτουργια σε πενταλ, που επιτρεπει στους οδηγους να ακινητοποιησουν  το αυτοκινητο ακομη και σε  δρομου με κλισεις (ανωφερειες και κατωφερειες) παραμενοντας στην θεση τους.
Οι οδηγοι θα μπορουν να καλυψουν το 90% των αναγκων τους με ενα μονο πενταλ, καθιστωντας τη διαδικασια οδηγησης πιο συναρπαστικη και λιγοτερο κουραστικη. Σε βαρια κυκλοφορια και σε μετακινησεις στην πολη, οι οδηγοι δεν θα χρειαζεται πλεον να μετακινουν το ποδι τους απο το ενα πενταλ στο αλλο, γεγονος που μεταφραζεται σε μια απλουστερη και πιο “ελκυστικη” οδηγηση.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=oOw1hmepliE&w=320&h=266] 

Η τεχνολογια e-Pedal αντιπροσωπευει ενα ακομα  οροσημο της συνεχιζομενης δεσμευσης της Nissan να προσφερει προσβασιμες, προηγμενες τεχνολογιες υποστηριξης οδηγου στην καθημερινη ζωη. Με στοχο να καταστει η οδηγηση ασφαλεστερη και πιο ευχαριστη, η αναπτυξη αυτων των τεχνολογιων αποτελει μερος του Intelligent Mobility της Nissan, του οραματος της φιρμας  για τη μετατροπη του τροπου με τον οποιο τα αυτοκινητα οδηγουνται, τροφοδοτουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια.

Με την εμπορικη διαθεση του Nissan LEAF, του πρωτου μαζικης παραγωγης αμιγως ηλεκτροκινητου  οχηματος στην παγκοσμια αγορα, η Nissan καθιερωθηκε ως πρωτοπορος στην κατηγορια EV. Σημερα, το Nissan LEAF ειναι το πιο δημοφιλες αμιγως ηλεκτροκινητο οχημα στον κοσμο, με περισσοτερες  απο 277.000 πωλησεις  παγκοσμιως.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!