Τι κάνουμε όταν ακούμε σειρήνα και δεν ξέρουμε από που έρχεται;


Οδηγιες ασφαλειας
Οι υπηρεσιες εκτακτης αναγκης συμβουλευουν τους οδηγους τα παρακατω οταν ακουνε τη σειρηνα ενος σχετικου οχηματος: 
Παραμεινετε ηρεμοι, βλεπετε, ακουτε προσεκτικα. Εαν ακουσετε σειρηνα, υποθεστε οτι ενα οχημα εκτακτης αναγκης ερχεται προς το μερος σας και σκεφθειτε την επομενη κινηση
Κλειστε τη μουσικη μεσα στο αυτοκινητο για να μπορειτε να ακουτε τη σειρηνα
Αναζητηστε ενα μερος ασφαλες και να σταματησετε. Χρησιμοποιηστε τα φλας / αλαρμ για να δειξετε τις προθεσεις σας, ωστε να μην δημιουργηθει κυκλοφοριακο χαος 



Βεβαιωθειτε οτι υπαρχει αρκετος χωρος για να περασει το οχημα. Να ειστε προετοιμασμενοι οτι μπορει να ακολουθει και αλλο οχημα εκτακτης αναγκης 
Φροντιστε να ειστε ασφαλεις και νομιμοι. Μην παραβιαζετε το κοκκινο ουτε να εισερχεστε σε λεωφορειοδρομο εκτος εαν σας κατευθυνει ενας αστυνομικος με στολη εργασιας 


Η Πυροσβεστικη Υπηρεσια του West Midlands εχει δεσμευτει να φτανει σε σοβαρα περιστατικα μεσα σε πεντε λεπτα, κατι που μπορει να αποδειχθει ιδιαιτερα επικινδυνο, αφου το 2015 συνεβησαν στη Μ. Βρετανια 475 τροχαια ατυχηματα με εμπλοκη οχηματων αμεσης επεμβασης.

Μια νεα τεχνολογια απο τη Ford με την ονομασια Emergency Vehicle Warning θα βοηθησει στην ελαχιστοποιηση τετοιων ατυχηματων προειδοποιωντας τους οδηγους για την κατευθυνση του οχηματος αμεσης επεμβασης που πλησιαζει.

Το να προσπαθεις να εντοπισεις απο που προερχεται ο ηχος μιας σειρηνας ενω οδηγεις μπορει να σε αγχωσει τρομερα, Ακομα χειροτερα, μπορει να καθυστερησει τη διελευση ενος οχηματος εκτακτης αναγκης αν δεν απομακρυνθεις γρηγορα και με ασφαλεια απο την πορεια του.

Τωρα, η Ford εχει εξελιξει μια τεχνολογια που στελνει σημα απο το ασθενοφορο, το  πυροσβεστικο η το αστυνομικο οχημα απευθειας σε οδηγους που βρισκονται στην περιοχη, για να γνωριζουν ακριβως απο που ερχεται η σειρηνα, και ποσο απεχει 

Μονο στη Βρετανια, το 2015, συνεβησαν 475 τροχαια ατυχηματα με εμπλοκη οχηματων αμεσης επεμβασης. Εκτιμαται λοιπον, οτι αυτη η τεχνολογια – που εκδιδει ηχητικες και οπτικες προειδοποιησεις για τον οδηγο στο ταμπλο οργανων – θα μπορει καποια στιγμη ακομα και να συμβουλευει τους οδηγους για την καλυτερη σειρα ενεργειων ωστε να μην εμποδιζουν τη διελευση.

«Ο χρονος ειναι  πολυτιμος για τις υπηρεσιες εκτακτης αναγκης και αυτη η τεχνολογια μπορει να βοηθησει να εξοικονομησουν πολυτιμα δευτερολεπτα, επιτρεποντας στους υπολοιπους οδηγους να ανοιγουν δρομο,» δηλωσε ο Christian Ress, supervisor, Automated Driving Europe, Ford Research & Advanced Engineering. 

Αυτη την εβδομαδα η Ford θα παρουσιασει την τεχνολογια Emergency Vehicle Warning στο UK Autodrive, ενα προγραμμα δοκιμων για συνδεδεμενα οχηματα υψους 20 εκατομμυριων λιρων που χρηματοδοτει η κυβερνηση και υποστηριζεται απο 16 εταιρειες τεχνολογιας και αυτοκινητων, τοπικες αρχες και ακαδημαϊκα ιδρυματα.


«Η Πυροσβεστικη υπηρεσια του West Midlands εχει δεσμευτει να φτανει σε σοβαρα περιστατικα μεσα σε πεντε λεπτα.  Συνδεδεμενες τεχνολογιες, που συμβαλλουν στη βελτιωση των επικοινωνιων μεταξυ οχηματων, μπορει να βοηθουν τις ομαδες διασωσης να φτανουν ακομα πιο γρηγορα, οταν πραγματικα ειναι αναγκαιο,» δηλωσε ο Peter Allington, της Ομαδας Μειωσης Θυματων απο Τροχαια Ατυχηματα, στην Πυροσβεστικη Υπηρεσια του West Midlands.


Η Ford δοκιμαζει επισης τεχνολογιες που προειδοποιουν τους οδηγους για πιθανα ατυχηματα οταν πλησιαζουν σε μια διασταυρωση. Με το Intersection Collision Warning, το αυτοκινητο μεταδιδει τη θεση του σε γειτονικα οχηματα τα οποια – εαν ειναι εξοπλισμενα με την ιδια τεχνολογια – υπολογιζουν τον κινδυνο συγκρουσης. Εαν ο κινδυνος ειναι υψηλος τοτε μια προειδοποιηση παροτρυνει και τους δυο οδηγους να φρεναρουν η να σταματησουν. Για παραδειγμα, μπορει να προειδοποιει τους οδηγους, οταν ενα οχημα που πλησιαζει απο αντιθετη κατευθυνση εχει αγνοησει τον κοκκινο φωτεινο σηματοδοτη.


Παλιοτερα, η Ford ειχε δοκιμασει συστηματα που προειδοποιουν οταν προπορευομενα αυτοκινητα, που μπορει να ειναι κρυμμενα σε μια στροφη, φρεναρουν δυνατα, καθως και τεχνολογιες που δειχνουν πως τα αυτοκινητα μπορουν να συγχρονιζονται με τα φαναρια για να ακολουθουν το “πρασινο κυμα”, βελτιωνοντας τις διαδρομες μεσα σε αστικες περιοχες. Δοκιμες τεσσαρων τεχνολογιων πραγματοποιουνται στις περιοχες του Coventry και του Milton Keynes μεχρι το τελος του 2018 που ληγει το UK Autodrive.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!