Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;

Η Nissan μας αποκαλυπτει ενα μερος των εξαντλητικων δοκιμων, καταπονησεων και βασανισμου που υποκεινται τα X-Trail, Juke και Qashqai προκειμενου να μη μας απογοητευσουν ακομα και μετα απο πολλα πολλα χρονια…

Να γιατι τα Nissan δεν σπανε δεν χαλανε

H Mariah Carey ενδεχομενως να μην το γνωριζει, αλλα διαδραματιζει καθοριστικο ρολο στην κατασκευη των Crossover της Nissan.  Οπως και μια καφε αρκουδα, αλλα και μια πλειαδα απο ποτηρια και μπουκαλια απο ολο τον κοσμο !  Και αυτο συμβαινει γιατι για πρωτη φορα, η Nissan αποκαλυπτει τα εξαντλητικα τεστ στα οποια υποβαλλει τα επιτυχημενα της crossover,  προτου δωσει την εγκριση για την παραγωγη τους.



Οι μηχανικοι της Nissan προσεγγιζουν με μεγαλη αυστηροτητα  καταστασεις που εχουν ως  στοχο να προσομοιωσουν την πλεον επιπονη χρηση ενος αυτοκινητου, σε καθημερινη βαση.  Με αυτο τον τροπο, εξασφαλιζεται  οτι οι πελατες της Nissan μπορουν να ειναι απολυτα σιγουροι για την εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης του αυτοκινητου τους, οπως και για την αντοχη του.


 

Απο την πρωτη γενια του QASHQAI που λανσαριστηκε το  2007, η Nissan εχει πραγματοποιησει περισσοτερες απο 150.000 δοκιμες σε ολο την γκαμα των Crossover που διαθετει. Ενδεικτικα αυτες περιλαμβανουν:

 • Την χρηση ειδικων ρομποτ για να ανοιξουν και να κλεισουν τα παραθυρα τουλαχιστον 30.000 φορες ανα μοντελο, ενω με την χρηση ειδικης ηφαιστειακης σκονης  δοκιμαζεται η αντοχη απο ρυπους αλλα και η αξιοπιστη διαρκης λειτουργια του μηχανισμου των παραθυρων.

• Την ενεργοποιηση των υαλοκαθαριστηρων  για 480 ωρες σε διαφορετικες ταχυτητες και  ρυθμισεις, καθως και την προσομοιωση σε ποικιλες καιρικες συνθηκες.

• Την λειτουργια των φλας (δεξια και αριστερα ) 2,25 εκατομμυρια  φορες σε καθε μοντελο.

• Την λειτουργια του ηχοσυστηματος σε υψηλη ενταση για συνολικα 1.200 ημερες (δηλαδη για περιπου 1,7 εκατομμυρια λεπτα) χρησιμοποιωντας ειδικα επιλεγμενα μουσικα κομματια που  καλυπτουν το ευρυτερο φασμα  των συχνοτητων. Αυτα περιλαμβανουν  τραγουδια της Mariah Carey για τις ψηλες νοτες, οπως και μπασα  απο μουσικη German House.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KVjeheaFfsM]

Σιγουρα τα αυτια σας δεν αντεχουν τοση φασαρια, το υχοσυστημα του Juke ομως το εχει αντεξει απροβληματιστα για 1200 μερες στη διαπασων!

• Ριψεις βαρων, προκειμενου να εξασφαλιστει οτι  η γυαλινη οροφη μπορει να αντεξει το βαρος μια καφε αρκουδας που αναρριχαται  στο αυτοκινητο !

• Χρηση μια σειρας απο διαφορετικα ποτηρια, μπουκαλια και δοχεια, προκειμενου να ελεγχθει η χρησιμοτητα των ποτηροθηκων στο εσωτερικο αλλα και στις πορτες.
 

Προκειμενου να γινει αντιληπτο το μεγεθος της  αφοσιωσης των μηχανικων της Nissan στην τελειοτητα,  οταν αυτοι διαπιστωσαν οτι στην μπροστινη θηκη της  πορτας του Qashqai, δεν  χωρουσε μια συγκεκριμενη φιαλη απο τσαϊ, προτιμησαν αντι να συμβιβαστουν  με την οποια δυσαρεσκεια που θα προεκυπτε απο μια τετοια εξελιξη, να τροποποιησουν το σχεδιο της θηκης, με κοστος που ξεπερασε τις 50.000€ !


Παραλληλα, οι ιδιοι μηχανικοι με την βοηθεια των robots, ανοιγοκλεισαν τα καπο των Crossovers για πανω απο 48.000 φορες, αλλα και τις πορτες τους για 1,2 εκατομμυρια φορες. Κατι τετοιο μπορει να φανταζει ακραιο,  ομως η Nissan οφειλει να υπερβαινει την προβλεπομενη χρηση των εξαρτηματων αυτων, σε σχεση με τη συνηθη χρηση που κανουν οι  πελατες της, κατα τη διαρκεια ζωης του αυτοκινητου.

Και στον σχεδιασμο του εσωτερικου τα Crossover, θετουν νεα προτυπα. Πανω απο εικοσι παραλλαγες του καθισματος του οδηγου εχουν αξιολογηθει και ελεγχθει ως προς την ανεση που προσφερουν για πανω απο 300 φορες, ενω τα υλικα του εσωτερικου φινιρισματος εχουν δοκιμαστει σε δυσκολους καθημερινους λεκεδες,   οπως η σοκολατα και το λαδι, το κραγιον, το gel για τα μαλλια και o καφες.

Ανακαλυψτε τα κορυφαια Crossover της Nissan στο www.nissan.gr

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!