Τι μπορεί να φέρει η μήνυση της κόρης του Paul Walker στην Porsche

Δραματικες αλλαγες στην παγκοσμια αυτοκινητοβιομηχανια μπορει να φερει το αποτελεσμα της μηνυσης που υπεβαλλε, στην αμερικανικη Δικαιοσυνη, κατα της Porsche, η κορη του ηθοποιου Paul Walker. Η Meadow Walker, 16, κινειται εναντιον της γερμανικης εταιρειας (η οποια ανηκει στο Volkswagen Group, για να μην ξεχνιομαστε) κατηγορωντας τη για σχεδιαστικες και οχι μονο παραλειψεις στο (υπερ)αυτοκινητο, μια Porsche Carrera GT, στο οποιο εχασε τη ζωη του ο πατερας της, χολιγουντιανος σταρ και πρωταγωνιστης των ταινιων Fast & Furious

H τελευταια φωτογραφια του Paul Walker. Επιβιβαζεται, ως συνοδηγος στη μοιραια Porsche Carrera GT, που οδηγει ο φιλος του, Roger Rodas. Λιγο αργοτερα, θα βρουν φρικτο θανατο και οι δυο, μεσα σε αυτη

Συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες, η μηνυση αναφερει οτι το μοιραιο αυτοκινητο, δεν ειχε \”καταλληλο συστημα ελεγχου σταθεροτητας\” και συστηματα ασφαλειας τα οποια να προστατευουν τους επιβατες σε μια συγκρουση και να αποτρεπουν την προκληση πυρκαγιας μετα απο αυτη. 

Στιγμες αργοτερα. Με περισσοτερα απο 160 χαω, η Porsche συγκρουεται και τυλιγεται στις φλογες

Η Meadow Walker (η οποια εχει ελληνικη καταγωγη, απο την μερια της μητερας της, η οποια ειναι Ελληνοσουηδεζα), συμφωνα με τα περιεχομενα της μηνυτηριας αναφορας που κατεθεσε και τα οποια εφερε στο φως το TMZ, αναφερει οτι \”ο Paul Walker επεζησε της συγκρουσης που τελικα του πηρε τη ζωη, ομως υπεφερε φρικτα, καθως καηκε ζωντανος\” (σ.σ. η μεταφραση ειναι ακριβης). 

Η κορη του Paul Walker, Meadow, σημερα και δεξια, σε φωτογραφια με τον πατερα της

Στη μηνυση, η κορη του ηθοποιου συνεχιζει οτι οταν η Porsche Carrera GT στην οποια συνεπεβαινε ο πατερας της (οδηγος ηταν ο Roger Rodas) τρακαρε, η ζωνη \”τραβηξε τον κορμο του Walker πισω με δυναμη χιλιαδων κιλων, με αποτελεσμα να του σπασει τα πλευρα και τη λεκανη\” και να τον παγιδευσει στη θεση του συνοδηγου. 

Παροτι δεν εχει γινει γνωστο το ποσο το οποιο ζητα ως αποζημιωση η Walker απο την Porsche, επισημαινεται πως η Carrera GT με την οποια εγινε το μοιραιο δυστυχημα, χαρακτηριζεται ως \”street legal race car\”. Παροτι η προσκρουση εγινε με μεγαλη ταχυτητα (προσδιοριζεται περιπου στα 160 χιλιομετρα ανα ωρα), απο την οποια, ουτως η αλλως, οι πιθανοτητες επιβιωσης ειναι μικρες (μαλλον μηδαμινες), μπορουμε να δουμε οτι η μηνυση εστιαζει αλλου. Στα συστηματα ασφαλειας του supercar. 

Σε περιπτωση που η κορη του Walker κερδισει τη διαμαχη, θα δημιουργησει δεδικασμενο -τουλαχιστον για τις ΗΠΑ, που ολοι ξερουμε οτι η ΕΕ ακολουθει στους κανονισμους- για τους κατασκευαστες αυτοκινητων. Συγκεκριμενα, στους κατασκευαστες street legal racecars, οπως η Porsche, Lamborghini, Maserati, Ferrari και οχι μονο. 

Δεν αποκλειεται μια αποφαση κατα της Porsche για την Carrera GT, να προκαλεσει \”βρογχο\” στο λαιμο των κατασκευαστων για τα υπεραυτοκινητα, υποχρεωνοντας τους να τα \”πνιγουν\” με \”δυναστικα\” ESP και αλλα ηλεκτρονικα βοηθηματα οδηγησης και να τα βαρυνουν με επιπλεον συστηματα ασφαλειας σε μια δοση, ισως, υπερβολης. 

Γιατι, καλη ειναι η ασφαλεια και φυσικα αποτελει πρωτευοντα στοχο για ολους τους κατασκευαστες (οι περισσοτεροι λενε οτι μας θελουν ζωντανους και υγιεις μετα απο μια συγκρουση, ωστε να κατεβουμε απο το κατεστραμμενο αυτοκινητο μας και να παμε στην αντιπροσωπεια για να αγορασουμε ενα καινουριο), αλλα η υπερβολη, μπορει να \”νοθευσει\” αυτο το αγνο feeling που δινουν καποια -τα περισσοτερα- supercars. Η, απο την αλλη, να απαγορευσει την κυκλοφορια extreme αυτοκινητων.Θα μπορουσε βεβαια, να δημιουργησει πιο ασφαλη supercars. Εσυ, τι πιστευεις;

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!