Τι σχέση έχει η Porsche Hellas με τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ;

Φαινομενικα, το ερωτημα του τιτλου ειναι δυσκολο. Στην πραγματικοτητα, καθε αλλο παρα τετοιο ειναι. Γιατι, η Porsche Hellas ηταν ο χορηγος της πλεον επιτυχημενης παρασταση της Εθνικης Λυρικης Σκηνης (ΕΛΣ) σε κλειστο θεατρο.

Ο λογος για τον \”Μαγικο Αυλο\” του Βολφγκανγκ Αμαντεους Μοτσαρτ, που παρακολουθησαν 16.000 θεατες, σε δωδεκα  παραστασεις, με την πρεμιερα να πραγματοποιειται την 31η Μαρτιου και την τελευταια παρασταση στις 29 Απριλιου 2018.

Η οπερα του Μοτσαρτ, εγινε sold out πριν ακομη ξεκινησουν οι παραστασεις στην Αιθουσα Σταυρος Νιαρχος της Εθνικης Λυρικης Σκηνης.

Ηταν μια παρασταση που απεσπασε διθυραμβικες κριτικες, τοσο απο το κοινο οσο και απο τους ειδικους, για την φαντασια της παραγωγης , αλλα και για την εξαιρετικη ακριβεια που εκτελεστηκε απο τους καλλιτεχνες, ολο το «παζλ» που συνδυαζει το animation με το ζωντανο θεαμα και την αισθητικη του καμπαρε, με το μιουζικ χολ της εποχης της Δημοκρατιας της Βαϊμαρης.

Η παραγωγη ηταν της Κωμικης Οπερας του Βερολινου (Komische Oper Berlin), η μουσικη διευθυνση της Ζωης Τσοκανου και του Γιωργου Μπαλατσινου, ενω η σκηνοθεσια των Σουζαν Αντραντε – Μπαρρη Κοσκυ. Συμμετειχαν η Ορχηστρα, η Χορωδια και μια πλειαδα νεοτερων και διακεκριμενων πρωταγωνιστων της Εθνικης Λυρικης Σκηνης.

Η Porsche Hellas, με μεγαλη υπερηφανεια και χαρα σταθηκε χορηγικα, διπλα σ’ αυτη την πρωτοποριακη παρασταση της Εθνικης Λυρικης Σκηνης στο Κεντρο Πολιτισμου Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος ευελπιστωντας, σε αντιστοιχες επιτυχιες στο μελλον. Γιατι και η αυτοκινητιστικη κουλτουρα, ειναι μερος του συγχρονου πολιτισμου και πρεπει να συνδεεται με τον κλασσικο…

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!