Το αναβαθμισμένο Fiat 500X του 2017 από 16.500€

    Οι παραγγελιες για το ανανεωμενο 500X ανοιξαν και οι τιμες ξεκινουν απο 16.500€ για την εκδοση βενζινης (1.6 E-Torq 110hp Pop) και 19.000€ για την εκδοση πετρελαιου (1.3 MTJ 95hp Pop Star). Με νεες προσθετες λεπτομερειες και αρκετα νεα στοιχεια οπως τα τρια νεα χρωματα αμαξωματος, οι νεες προστατευτικες ποδιες εμπρος και πισω, οι νεες ζαντες αλουμινιου 17 ιντσων και νεες ενδιαφερουσες ταπετσαριες στην καμπινα.

Ολοκληρωμενη σειρα κινητηρων πετρελαιου και βενζινης που αποδιδουν απο 95 εως 170 ιππους. Πρεμιερα των κινητηρων 1.3 MultiJet 95 HP και 1.6 Torq 110 HP που θα ειναι διαθεσιμοι και στις εκδοσεις Off-Road Look.
Διατιθεται με συστημα μεταδοσης κινησης εμπρος και με συστημα 4×4, με χειροκινητο η αυτοματο κιβωτιο.
Το αναβαθμισμενο 500X μπορει να εξοπλιστει με μια σειρα απο αξεσουαρ της Mopar που ειναι ειδικα σχεδιασμενα για αυτο το μοντελο.




Το ανανεωμενο 500X, το crossover με κομπακτ διαστασεις που αποτελει σημειο αναφορας σε θεματα τεχνολογιας και ασφαλειας, ερχεται στο επισημο δικτυο διανομεων της Fiat. Το μοντελο του 2017 εφοδιαζεται με ανανεωμενο εξοπλισμο διατηρωντας τον εξαιρετικα ευχρηστο χαρακτηρα που καθορισε την επιτυχια του.

Το 500X ξεχωρισε απο την αρχη χαρη στη διευρυμενη γκαμα των κινητηρων και στις δυο εκδοσεις που υποδηλωνουν μια εντονη προσωπικοτητα και ανταποκρινεται στις ποικιλες αναγκες του συγχρονου οδηγου. Οι εκδοσεις Cross και Cross Plus αποτελουν την Off-Road εκφραση του 500X. Ειναι εξοπλισμενες με ειδικους προφυλακτηρες και προστατευτικες ποδιες και προσφερουν στους καταναλωτες την επιλογη αναμεσα στην κινηση εμπρος και 4×4.

Υπαρχουν και οι εκδοσεις Pop, Popstar και Lounge που προτασσουν τον αστικο χαρακτηρα του Fiat crossover. Οι καταναλωτες εχουν τη δυνατοτητα να δουν απο κοντα τις νεες εκδοσεις του 500X στις εκθεσεις των διανομεων της Fiat, ενω οι τιμες τους διαμορφωνονται απο 16.500€ για την εκδοση βενζινης (1.6 E-Torq 110hp Pop) και 19.000€ για την εκδοση πετρελαιου (1.3 MTJ 95hp Pop Star). Οι τιμες δεν περιλαμβανουν προωθητικη ενεργεια.

Σχεδιαση

Η σχεδιαση του 500X αποπνεει ωριμοτητα, κομψοτητα και την κλασικη ιταλικη αυρα, αποτελωντας την εξελιξη των στιλιστικων χαρακτηριστικων του εμβληματικου 500. Οι διαστασεις παραμενουν ανεπαφες: το μηκος για τις εκδοσεις Pop, Popstar και Lounge βρισκεται στα 424 εκ. και 427 εκ. για τις εκδοσεις Cross και Cross Plus, ενω το πλατος και το υψος κυμαινονται στα 197 – 202 εκ. και 160 – 162 εκ αντιστοιχα αναλογα με την εκδοση. Το μεταξονιο παραμενει σταθερο στα 257 εκ. σε ολες τις εκδοσεις. Οι εκδοσεις Off-Road Look διαθετουν νεες προστατευτικες ποδιες που ενισχυουν την προσωπικοτητα και την ορατοτητα στον δρομο. Η εξωτερικη εμφανιση ειναι ακομα πιο γοητευτικη, χαρη στους νεους DRL προβολεις.

Αλλες προσθηκες αφορουν τις νεες ζαντες ελαφρου κραματος αλουμινιου 17 ιντσων στην εκδοση Lounge και τα τρια νεα χρωματα αμαξωματος, το παστελ Cappuccino Beige και τα μεταλλικα Blue Jeans και Donatello Bronze, που θα ειναι διαθεσιμα το 2017.


Στο εσωτερικο της εκδοσης 500X City-Look ξεχωριζει το νεο φινιρισμα στο κεντρικο τουνελ και οι νεες επενδυσεις στα καθισματα.

Κινητηρες
Το σημαντικοτερο νεο στη γκαμα των κινητηρων του 500X ειναι αναμφισβητητα το ντεμπουτο του 1.3 MultiJet 95 HP και του 1.6 eTorq 110 HP, οι οποιοι τοποθετουνται και στις εκδοσεις Off-Road Look (Cross και Cross Plus).

Ολοι οι κινητηρες προδιαγραφων Euro 6 ανταποκρινονται στις διαφορετικες αναγκες των οδηγων. Ο 1.6 βενζινοκινητηρας των 110 ιππων εφοδιαζεται με χειροκινητο κιβωτιο μεταδιδοντας την κινηση στους εμπρος τροχους. Ο 1.4 Multiair βενζινοκινητηρας των 140 ιππων, επισης με κινηση μπροστα, συνδυαζεται με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη η χειροκινητο κιβωτιο, ενω η ισχυροτερη εκδοση των 170 ιππων προσφερεται με τετρακινηση και αυτοματο κιβωτιο 9 ταχυτητων.

Η παλετα των πετρελαιοκινητηρων ειναι ακομα πιο πλουσια και η ισχυς τους κυμαινεται απο 95 ιππους του δημοφιλους 1.3 MultiJet II, εως 140 ιππους του διλιτρου κινητηρα που συνδυαζεται με τετρακινηση και αυτοματο κιβωτιο 9 ταχυτητων. Ο πετρελαιοκινητηρας 1.6 MultiJet II των 120 ιππων τοποθετειται στις προσθιοκινητες εκδοσεις με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη, συνδυασμος που προσφερει ανεση και ευκολια στη χρηση, διατηρωντας τα δυναμικα χαρακτηριστικα του κινητηρα.

Ασφαλεια και εξοπλισμος

Το 500X αποτελει σημειο αναφορας στην κατηγορια σε θεματα τεχνολογιας και στα συστηματα ασφαλειας.

Ο εξοπλισμος του 500X περιλαμβανει το Lane Assist system (ειδοποιηση του οδηγου σε περιπτωση ακουσιας αλλαγης λωριδας), Brake Control (ειδοποιηση για κινδυνο συγκρουσης και αυτονομη πεδηση), Blind Spot Assist (ειδοποιηση για παρουσια αλλων οχηματων στα «τυφλα» σημεια των καθρεπτων), Rear Cross Path Detection (ειδοποιηση για διερχομενα οχηματα κατα τη διαδικασια οπισθοπορειας). Το Adaptive Cruise Control αποτελει ενα ακομα σημαντικο στοιχειο του εξοπλισμου ασφαλειας, με το οποιο το οχημα διατηρει μια αποσταση ασφαλειας απο το προπορευομενο αυτοκινητο χαρη σε ενα ρανταρ ρυθμιζομενου ευρους.

Η απολυτη ασφαλεια ειναι το ζητουμενο και στον τομεα της ορατοτητας και επιτυγχανεται μεταξυ αλλων και χαρη στους προβολεις ομιχλης με γωνια που φωτιζουν μεσα στη στροφη, αλλα και στα φωτα Xenon που παρεχουν πιο δυνατο φως, πολυ κοντα στα χαρακτηριστικα που εχει το φως της ημερας. Επιπλεον, τα αυτοματα εμπρος φαναρια ανοιγουν και κλεινουν αυτοματα, αναλογα με τις συνθηκες φωτισμου, ενω αλλαζουν ενταση, οταν πλησιαζει αλλο οχημα.


Η οδηγικη απολαυση ειναι αλλος ενα σημαντικος τομεας οπου το Fiat 500X δινει εμφαση μεσα απο εξοπλιστικα στοιχεια οπως το Electric Park Brake, το Drive Mode Selector, το Keyless Entry και Keyless Go, καθως και την καμερα οπισθοπορειας με parking sensors. Η ανεση στην καμπινα ειναι υψηλη, χαρη στα ηλεκτρικα ρυθμιζομενα εμπρος καθισματα με οσφυϊκη υποστηριξη οκτω κατευθυνσεων. Τελος, στο νεο 500X ειναι ενσωματωμενες και οι νεες υπηρεσιες UconnectTM Live (στανταρ σε ολη τη γκαμα). Στις υπηρεσιες αυτες περιλαμβανεται το συστημα UconnectTM 6.5\” Radio Nav LIVE που συνδυαζεται με το δυνατο συστημα hi-fi BeatsTM by Dr. Dre με εννεα ηχεια και ενισχυτη οκτω καναλιων.


Mopar® για το 500X

Την προσωπικοτητα του 500X συμπληρωνουν τα μοναδικα αξεσουαρ της Mopar, ειδικα σχεδιασμενα για ενα ξεχωριστο αυτοκινητο. Η λιστα της Mopar περιλαμβανει μια σειρα απο λυσεις με σκοπο να κανουν την καθημερινη οδηγηση ακομα πιο απολαυστικη και να καλυψουν διαφορετικες αναγκες και διαθεσεις. Τα δυο ειδικα πακετα εξατομικευσης Colored Xtra και Chrome Xtra που εχουν δημιουργηθει για το 500X περιλαμβανουν πολυχρωμα διακοσμητικα αυτοκολλητα για το καπο και την οροφη η χρωμιωμενα ενθετα στους πλευρικους καθρεφτες, στους προβολεις ομιχλης και πλευρικα του αμαξωματος. Τα δυο πακετα ολοκληρωνονται με μια σειρα απο αλουμινενιες ζαντες.

Διαβασε εδω την δοκιμη μας, για το Fiat 500X 1.6 Mjet 120hp MT FWD

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!