Το… ελληνικό Peugeot 208 VTi R2 που θα τρέξει στο Ακρόπολις

Ενα Peugeot 208 VTi R2. Δυο Ελληνες οδηγοι. Ενα σκληροτραχηλο ραλι. Μια ελπιδα. Η συμμετοχη της Peugeot Autokar στο Ραλι Ακροπολις, με τους Χρυσοστομο Καρελλη – Ηλια Παναγιωτουνη να βρισκονται στα μπακετ του οδηγου και συνοδηγου αντιστοιχα, ειναι η ελληνικη απαντηση στη διεκδικηση της νικης στην κατηγορια R2, απεναντι στις ξενες συμμετοχες.

Το ελληνικο πληρωμα θα λαβει μερος στον αγωνα με την υποστηριξη του Ομιλου Συγγελιδη καιτης επισημης ελληνικης αντιπροσωπειας της Peugeot. Στο αυτοκινητο που θα οδηγει ο Χρυσοστομος Καρελλης, επικεφαλης της Autocar (επισημος διανομεας της Peugeot στη Λαμια), οι αλλαγες που εχουν γινει σε σχεση με το \”καθημερινο\” 208VTI, δεν ειναι λιγες και, σιγουρα, ειναι σημαντικες.

Ο ατμοσφαιρικος κινητηρας των 1.6 λιτρων αποδιδει, με την καταλληλη επεξεργασια μεσω μεταβλητου χρονισμου των βαλβιδων και τροποποιησεων του συστηματος εισαγωγης και της εξατμισης, 185 ιππους, δυναμη η οποια περναει στους εμπρος τροχους μεσω ενος σειριακου κιβωτιου πεντε ταχυτητων.
Παραλληλα η Peugeot εχει κανει πολλες αλλαγες στις αναρτησεις, με σημαντικοτερη απο αυτες την χρηση αμορτισερ τριων ρυθμισεων. Αλλη αλλαγη ειναι αυτη στο τιμονι, οπου το ηλεκτρικο συστημα που διατιθεται στα νορμαλ αυτοκινητα, αντικατασταθηκε απο υδραυλικο, προκειμενου να προσφερει στους οδηγους αυξημενη ακριβεια και πληροφορια, ειδικα στις χωματινες επιφανειες των ραλι.

Σε ο,τι αφορα τον αγωνα, τωρα, με εδρα για δευτερη συνεχομενη χρονια τη Λαμια και «πεδιο» ορισμενες αναγνωρισμενες στο παγκοσμιο στερεωμα ειδικες διαδρομες της Φθιωτιδας και της Φωκιδας, θα διεξαχθει το SEAJETS Ραλλυ Ακροπολις 2017. Θα ειναι δε ο τριτος γυρος του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος της Διεθνους Ομοσπονδιας Αυτοκινητου (FIA), ο τριτος και ο τεταρτος γυρος του Πανελληνιου Πρωταθληματος Ραλι, καθως και τριτος του αντιστοιχου για Ιστορικα αυτοκινητα (η πρωτη ημερα).

Ο αγωνας, συγκριτικα με αυτον του 2016 δεν περιλαμβανει καποιες σημαντικες αλλαγες. 
 
Την Παρασκευη 2 Ιουνιου στις 18:30 οι θεατες θα εχουν την ευκαιρια να δουν απο κοντα ολα τα πληρωματα κατα τη διαρκεια της πανηγυρικης εκκινησης, που θα πραγματοποιηθει στα προπυλαια της Πανελληνιας Εκθεσης Λαμιας (ΠΕΛ), αν και το αγωνιστικο μερος θα εχει ξεκινησει ηδη απο το πρωι της ιδιας μερας, με τα ελευθερα δοκιμαστικα (στις 08:30) και τη διεξαγωγη της Κατατακτηριας ειδικης διαδρομης (στις 11:30), μεταξυ ΧΥΤΑ Λαμιας και ΒΙΠΕ.

Το πρωτο αγωνιστικο σκελος, θα διεξαχθει το Σαββατο 3 Ιουνιου και περιλαμβανει τρεις επαναλαμβανομενες Ειδικες Διαδρομες, ενω η δευτερη μερα Κυριακη 4 Ιουνιου, περιλαμβανει επισης τρεις επαναλαμβανομενες ειδικες διαδρομες.

Ο τερματισμος του αγωνα θα γινει στο ServicePark(ΠΕΛ) το απογευμα της Κυριακης στις 16:04 το απογευμα.

Για τους… πιστους της Peugeot, ο κ. Καρελλης, θα παρουσιασει το αγωνιστικο αυτοκινητο 208VTi R2, την Παρασκευη 2 Ιουνιου και ωρα 16.30 στις εγκαταστασεις της Peugeot Autokar, στο 2 ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμιας Αθηνων.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!