Το εσωτερικό μιας BMW παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά και επικοινωνία με το έξυπνο σπίτι

Η BMW εφοδιαζει τα οχηματα της με πολυαριθμες καινοτομες υπηρεσιες μεσω του BMW ConnectedDrive. Οι υπηρεσιες αυτες βασιζονται στην ευφυη συνδεσιμοτητα και στοχευουν στη βελτιωση της οδηγικης απολαυσης και την αυξηση της ασφαλειας, ενω υποστηριζονται σε ενα ευρυζωνικο δικτυο κινητης τηλεφωνιας μεσω ενσωματωμενης καρτας SIM. Σε συνεργασια με τη Deutsche Telekom, η BMW εχει λανσαρει λυσεις με το προτυπο υψηλης ταχυτητας LTE, ενα Wi-Fi hotspot και τη νεα eSIM.

Wi-Fi hotspot με LTE και eSIM.

Η BMW προσφερει Wi-Fi hotspot μεσα στο αυτοκινητο, που επιτρεπει πολυ γρηγορο σερφαρισμα στο Internet. Αυτο το hotspot δημιουργει μια διαδικτυακη συνδεση υψηλης ταχυτητας προστατευμενη απο κωδικο προσβασης (password) μεσα στο οχημα για μεχρι δεκα συσκευες. Ετσι οι επιβατες χρησιμοποιουν διαδικτυακες υπηρεσιες με ανεση – χωρις η συσκευη  τους να χρειαζεται δικη της καρτα SIM. Οι χρηστες BMW ConnectedDrive μπορουν να καθοριζουν τη συνδεση δεδομενων τους στο Wi-Fi hotspot απευθειας μεσω της διαδικτυακης πυλης HotSpot Drive της Deutsche Telekom. Η γρηγορη συνδεση LTE μεσα στο αυτοκινητο βασιζεται στη νεα καρτα eSIM. Αντιθετα με μια συμβατικη καρτα SIM, η eSIM αναμορφωνεται, εαν χρειαστει, χωρις να απαιτειται αντικατασταση. Το Wi-Fi hotspot ενσωματωθηκε για πρωτη φορα στη νεα BMW Σειρα 7 τον Οκτωβριο του 2015 ενω διατιθεται για πολλα ακομα μοντελα BMW απο τον Ιουλιο του 2016.

Το eCall τωρα και για μοτοσικλετες.

Η BMW Motorrad σκοπευει να προσφερει στις μοτοσικλετες της με μια μοναδα κινητου τηλεφωνου LTE που εχει σχεδιαστει πρωτιστως για αυξηση της ασφαλειας του ταξιδιου. Μελλοντικα, θα διατιθενται και συνδεδεμενες υπηρεσιες μεσω μιας κεντρικης οθονης scooter η μοτοσικλετας με το λογοτυπο BMW Motorrad ConnectedRide, για απεικονιση δεδομενων με τον πλεον ενδεδειγμενο τροπο. Οι απαραιτητες τεχνολογιες συνδεσιμοτητας εξελισσονται σε συνεργασια με την Deutsche Telekom. Στο μελλον, ενδεχομενως τα συστηματα πλοηγησης θα προβαλλουν πληροφοριες ασφαλειας, οπως εγκαιρες προειδοποιησεις που υποδηλωνουν το τελος μιας κυκλοφοριακης συμφορησης σε μια στροφη.

Η BMW Motorrad θα προσφερει το συστημα eCall (Intelligent Emergency Call) για πρωτη φορα απο το 2017. Οπως στα επιβατικα αυτοκινητα BMW, σημαντικα στοιχεια για τις υπηρεσιες διασωσης μπορουν να αποστελλονται στο BMW Call Centre ωστε να ενεργοποιειται η απαραιτητη αποστολη βοηθειας σε περιπτωση ατυχηματος. Επιπλεον, μια φωνητικη συνδεση με τον οδηγο επιτρεπει την μεταφορα περαιτερω σημαντικων πληροφοριων.

Η εφαρμογη SmartHome συνδεει τη BMW με το ευφυες σπιτι.

Με την εφαρμογη SmartHome της Deutsche Telekom, οι χρηστες θα μπορουν να ελεγχουν λειτουργιες του σπιτιου μεσω του κινητου τους τηλεφωνου. Η εφαρμογη διατιθεται απο το 2015 στο πλαισιο του BMW ConnectedDrive. Για παραδειγμα, συνδεομενοι με την Deutsche Telekom, οι χρηστες θα εχουν τη δυνατοτητα να ρυθμιζουν τα φωτα η τη θερμανση του σπιτιου τους. Οι οδηγοι μπορουν να αναβουν επισης τα φωτα του σπιτιου τους ενω ειναι ακομα στο δρομο η να ρυθμιζουν τις θερμοκρασιες του δωματιου τους στο επιθυμητο επιπεδο πριν φτασουν εκει. Με τη βοηθεια εφαρμογων τριτων μεσω BMW ConnectedDrive, αυτη η λειτουργια οικιακου ελεγχου μπορει να ενσωματωνεται στο λειτουργικο συστημα των οχηματων BMW. Αυτο σημαινει οτι το περιεχομενο που ειναι αποθηκευμενο στο smartphone του χρηστη μπορει να προβαλλεται στην Οθονη Ελεγχου (Control Display), αλλα και οτι ολες οι λειτουργιες μπορουν να ελεγχονται διαισθητικα, ανετα και με ασφαλεια μεσω του iDrive Controller.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!