Το ΜΙΝΙ πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση αξίας στη λίστα με τις 100 καλύτερες μάρκες στην κατάταξη της Interbrand


Η αξια του brand (brand value) αυξηθηκε κατα 18% και ανεβηκε δεκα θεσεις ψηλοτερα στην καταταξη της Interbrand.
Μια συναισθηματικη, αυθεντικη μαρκα με ελκυστικα προϊοντα και πρωτοποριακες επικοινωνιες: Η συστηματικη αναδιοργανωση της μαρκας MINI στεφεται με επιτυχια. Στην τρεχουσα καταταξη εμπορικων σηματων με τη μεγαλυτερη αξια – Best Global Brands συμφωνα με την εταιρεια Interbrand που καταρτιζει τη σχετικη λιστα, η αξια του MINI brand αυξηθηκε κατα 18%– το υψηλοτερο ποσοστο απο τους premium κατασκευαστες αυτοκινητων, με δυο μολις απο αυτους να σημειωνουν παρομοια αυξηση. Με αξια γυρω στα 4,9 δισεκ. δολαρια, η Βρετανικη premium μαρκα ανεβηκε κατα δεκα θεσεις, στο Νο. 88.


Το brand value της MINI εξακολουθει να αυξανεται με ραγδαιους ρυθμους. Το 2014, η μαρκα δεν ειχε καταφερει ακομα να μπει στο Top 100, αλλα εμφανιστηκε για πρωτη φορα στη θεση 98 το 2015 και τωρα, μετα απο ενα χρονο, εχει ανεβει δεκα θεσεις πιο πανω στο 88. Ο Sebastian Mackensen, Ανωτερος Αντιπροεδρος της MINI, εξηγει ποιο ειναι το συστατικο επιτυχιας της μαρκας: «Η ανοδος της μαρκας οφειλεται στο οτι κανει τους ανθρωπους ευτυχισμενους – που σημαινει οτι ικανοποιει τις αναγκες και τα παθη τους».

Αυτη η ισχυρη αυξηση του brand value πηγαζει απο τη συστηματικη εφαρμογη της φιλοσοφιας αναδιοργανωσης της μαρκας οπως ανακοινωθηκε το 2015. Σχεδιαση, αυθεντικοτητα και εγγενης αξια οριζουν τη νεα ταυτοτητα της μαρκας, κατι που αντανακλαται στην οπτικη εμφανιση και στη νεα φιλοσοφια επικοινωνιων. Στο πλαισιο της νεας φιλοσοφιας, το brand ξεφορτωνεται καθε τι περιττο, αφηνοντας περισσοτερο χωρο για τα σημαντικα και εστιαζοντας στον αυθεντικο τροπο επικοινωνιας βασικων μηνυματων. «Η μαρκα εξελισσεται. Αυτη τη στιγμη βρισκομαστε στη διαδικασια ενος σημαντικου επαναπροσδιορισμου», υπογραμμιζει ο Sebastian Mackensen, Ανωτερος Αντιπροεδρος της MINI. «Η MINI εκτος απο μια ακρως συναισθηματικη μαρκα αυτοκινητων, ειναι παραλληλα ενα μοντερνο brand με στυλ και αποψη που  δραστηριοποιειται σε αρκετα νεα πεδια».

Η MINI επιδιωκει να δωσει λυσεις σε πραγματικα θεματα των ανθρωπων που ζουν μαζι στις πολεις του κοσμου. Με την παρουσιαση του επαναστατικου MINI VISION NEXT 100 Vision Vehicle τον Ιουνιο του 2016, η μαρκα εδωσε μια γευση απο τις προθεσεις της. Η MINI στοχευει να συνεχισει να δημιουργει νεες τασεις και να συνδεεται με νεα target groups που ζουν σε αστικες περιοχες. Για να το πετυχει, δραστηριοποιειται και σε χωρους περαν του αυτοκινητου. Το 2016, το MINI Fashion συμμετειχε στην επιδειξη ανδρικης μοδας PITTI Uomo, ενω το MINI Living εκανε εμφανισεις στο Salone del Mobile και αλλες σχετικες επιδειξεις. Στα τελη του 2016, η μαρκα σκοπευει να ανοιξει ενα φιλοδοξο κεντρο σχεδιασης στο Μπρουκλιν της Νεας Υορκης με την ονομασια A/D/O. Μεσω του επιταχυντη ιδεων νεοφυων επιχειρησεων (start-ups) URBAN-X, επενδυει επισης σε επιχειρηματιες που θελουν να κανουν τη ζωη στις πολεις πιο ελκυστικη. Η Esther Bahne, επικεφαλης Στρατηγικης Μαρκας και Επιχειρηματικης Καινοτομιας λεει σχετικα: «Φετος αρχισαμε να δραστηριοποιουμαστε πιο ενεργα στους τομεις αστικης αρχιτεκτονικης, σχεδιασης, μοδας και επιχειρηματικοτητας – αναπτυσσοντας και επενδυοντας σε προϊοντα τα οποια απευθυνονται σε κατοικους πολεων. Αυτο θα οδηγησει την αναπτυξη της μαρκας MINI μεσοπροθεσμα και μακροπροθεσμα, διασφαλιζοντας τη συνεχιση της παραγωγης μιας σειρας ελκυστικων προϊοντων και υπηρεσιων και την κατακτηση νεων target groups».


Η σταθερη ανοδος της μαρκας MINI συνοδευεται απο αντιστοιχη αυξηση πωλησεων. Το πρωτο οκταμηνο του 2016, οι πωλησεις αυξηθηκαν κατα 5,7% συγκριτικα με περσι, φτανοντας συνολικα τα 223.913 οχηματα. Οι μεγαλυτεροι συντελεστες ανοδου ειναι το MINI Clubman – συμπεριλαμβανομενης της σπορ εκδοσης MINI John Cooper Works Clubman – το νεο MINI Cabrio που λανσαριστηκε την ανοιξη.

Το “Best Global Brands” 2016 ειναι η 17η εκδοση της εκθεσης που δημοσιευεται καθε χρονο απο τη συμβουλευτικη εταιρεια Interbrand, η οποια διερευνα πως οι μαρκες καθοριζουν την επιτυχια μιας εταιριας. Η αξιολογηση βασιζεται σε κριτηρια οπως η οικονομικη επιτυχια των προϊοντων και υπηρεσιων, επιρροη της μαρκας στις αποφασεις των πελατων και η δυναμη του brand στην τιμολογιακη πολιτικη της εταιρειας. Η αξια των 100 κορυφαιων εμπορικων σηματων εχει αυξηθει κατα μεσο ορο κατα 4,8% απο το 2015.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!