Το νέο 7θέσιο Opel Zafira κάνει το ταξίδι απόλαυση

Διαθετει νεο εργονομικο ταμπλο με νεα συστηματα infotainment συμβατα με Apple CarPlay και Android Auto και… πολυθρονες αντι για καθισματα για μεχρι και 7 επιβατες. Επισης με Wi-Fi hotspot στην διαθεση τους μετατρεπει την καθε μετακινηση σε εμπειρια.

Ενα μοναδικο μιγμα κορυφαιας ευελιξιας και ανεσης χαρακτηριζει το Opel Zafira ηδη απο το 1999 που η εταιρια λανσαρισε το επαναστατικο ενσωματωμενο, 7θεσιο συστημα καθισματων στην κατηγορια συμπαγων πολυμορφικων. Απο τοτε, η Opel εχει πουλησει περιπου 2,7 εκατομμυρια Zafira, κυριως σε οικογενειες και επαγγελματιες που χρειαζονται ενα ευρυχωρο και ευελικτο οχημα για ταξιδια μεγαλων αποστασεων με υψηλα επιπεδα ανεσης. Το νεο Zafira – συντομα διαθεσιμο για πωληση και παραδοση απο το Σεπτεμβριο – οχι μονο θα λαμψει με τις διασημες αρετες των προκατοχων του, οπως το συστημα καθισματων Flex7®, τα  εργονομικα πιστοποιημενα εμπρος καθισματα AGR, το συστημα μεταφορας ποδηλατων FlexFix® η το συστημα προσαρμοζομενης αποσβεσης FlexRide – αλλα και με μια ελκυστικη, νεα σχεδιαση εξωτερικου και εσωτερικου που τονιζει το ευρυχωρο περιβαλλον και τις εξαιρετικες δυνατοτητες συνδεσιμοτητας. Η τελευταια γενια συστηματων infotainment Opel IntelliLink με συμβατοτητα Apple CarPlay και Android Auto σε συνδυασμο με την υπηρεσια Opel OnStar (συμπερ. του 4G/LTE Wi-Fi hotspot οπου ειναι διαθεσιμο) διασφαλιζουν οτι το Zafira προσφερει βελτιστη συνδεσιμοτητα σε εσας, τους φιλους η την οικογενεια σας οταν ειστε στο δρομο. Επιπλεον, η Opel θα λανσαρει το συστημα προβολεων Adaptive Forward Lighting LED στην κατηγορια – μεταμορφωνοντας το φινετσατο νεο Zafira σε ενα ανετο ‘σαλονι σε τροχους’ για τον οδηγο και τους επιβατες του.


Σπορ εξωτερικο, προηγμενο εσωτερικο
Η δυναμικη σχεδιαση των προβολεων μαζι με τη νεα πιο σπορ μασκα και τον κατω αεραγωγο διαμορφωνουν το ‘προσωπο’ του νεου Zafira. Οι προβολεις συγχωνευονται στη μασκα δημιουργωντας ενα ενιαιο οπτικο αποτελεσμα. Η αναγλυφη χρωμιωμενη μπαρα λογοτυπου ‘σβηνει’ οπτικα στους προβολεις επιτεινοντας την αισθηση πλατους. Επιπλεον, τα γνωριμα φωτα ημερας της Opel, διαμορφωμενα με ακριβεια σε σχημα διπλου φτερου χαρακτηριζουν τη νεα σχεδιαση των φωτων. Οι τροχοι φιλοξενουνται κατω απο μυωδεις θολους. Ολα αυτα χαριζουν στο εμπρος τμημα του νεου Zafira μια στιβαρη, σπορ και δυναμικη εμφανιση.


«Η εμπρος σχεδιαση του νεου Zafira δανειζεται σημαντικα στοιχεια του βραβευμενου, νεου Astra, και τα λανσαρει στη νεα προϊοντικη οικογενεια της Opel. Τα φωτα ημερας, οπως ειναι σμιλεμενα με ακριβεια σε σχημα διπλου φτερου, αποπνεουν ενα νεο επιπεδο εξελιξης που αντανακλαται και στο εσωτερικο με το πληρως ανασχεδιασμενο ταμπλο. Ειναι πιο ‘καθαρο’ αισθητικα, πιο σαφες λειτουργικα και πιο ευχρηστο» σχολιασε ο Mark Adams, Αντιπροεδρος Σχεδιασης της GM Europe.


Στο εσωτερικο του νεου Zafira κυριαρχει το ανασχεδιασμενο cockpit, τωρα με απλουστερη και κομψοτερη διαταξη. Η νεα σχεδιαση οχι μονο βελτιστοποιει την ορατοτητα προς τα εμπρος αλλα και την εργονομια με τις ενδειξεις και τα χειριστηρια σε βελτιστη θεση προσβασης. Η οθονη του συστηματος infotainment που συνηθως βρισκοταν στην κορυφη της κεντρικης κονσολας εχει αντικατασταθει με μια νεα, χαμηλοτερη και ενσωματωμενη οθονη αφης χαρη στην οποια καταργηθηκαν πολλα κουμπια. Οι διακοπτες ενσωματωνονται τωρα με ακριβεια στη συνολικη σχεδιαση. Πλαισιωμενες απο γαλβανιζε ενθετο σχηματος U, οι νεες, προηγμενες οθονες αφης 7 ιντσων εχουν κατασκευαστει με ακριβεια και ποιοτητα εμπνευσμενη απο κορυφαια tablets. Το νεο, τρισδιαστατο αναγλυφο τιμονι με το αριστα ενσωματωμενο καλυμμα αεροσακου ειναι σχεδιασμενο με αισθητικα αλλα  κυριως με εργονομικα κριτηρια.


Η Opel θα προσφερει δυο συστηματα infotainment IntelliLink τελευταιας γενιας για το νεο Zafira. Το R4.0 IntelliLink θα φερει τον κοσμο των smartphones στο κινητο ‘lounge’, παρεχοντας συμβατοτητα Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλεον, η Opel θα προσφερει το Navi 950 IntelliLink για οσους αναζητουν ενα συστημα infotainment με ενσωματωμενη πλοηγηση. Η υπηρεσια Opel OnStar διατιθεται με το νεο Zafira με Αυτοματη Ειδοποιηση σε περιπτωση Συγκρουσης (Automatic Crash Response) και πολλα αλλα χαρακτηριστικα οπως Destination Download (με Navi 950) και 4G LTE Wi-Fi Hotspot οπου ειναι διαθεσιμο (επιτρεπει τη συνδεση μεχρι επτα συσκευων, μια για καθε εναν απο τους επτα επιβαινοντες). Αυτο αποδεικνυεται πραγματικο πλεονεκτημα για οικογενειες που ταξιδευουν η επαγγελματιες που θελουν να παραμενουν συνδεδεμενοι οσο καλυτερα γινεται κατα τη διαρκεια των ταξιδιων τους. Στην Ελλαδα η υπηρεσια Opel OnStar αναμενεται απο φετος το φθινοπωρο.

Υποδειγματικη ευελιξια σε συνδυασμο με την ανεση και ευρυχωρια ενος ‘lounge’
Οπως στις προηγουμενες γενιες Zafira, ο οδηγος και ο συνοδηγος μπορουν να απολαμβανουν ξεκουραστα ταξιδια χαρη εργονομικα πιστοποιημενα σπορ καθισματα AGR ρυθμιζομενα προς 6 κατευθυνσεις και στο συστημα πολυλειτουργικης κονσολας FlexRail®. Αυτο το αρθρωτο συστημα περιλαμβανει ενα μεγαλο κουτι αποθηκευσης και ποτηροθηκες που συρονται σε αλουμινενιες ραγες στην επιθυμητη θεση, επιτρεποντας ευελικτη χρηση του πλουσιου χωρου αναμεσα στα εμπρος καθισματα. Οι επιβατες της δευτερης σειρας μπορουν να απολαμβανουν το μοναδικο, προαιρετικο συστημα Lounge Seating. Χαρη σε εναν εξυπνο μηχανισμο αναδιπλωσης, η πλατη του μεσαιου καθισματα της δευτερης σειρας αναδιπλωνεται και περιστρεφεται δημιουργωντας αναπαυτικα υποβραχιονια για τους επιβατες των εξωτερικων καθισματων. Αυτα συρονται επισης προς τα πισω και στο κεντρο του οχηματος, δημιουργωντας εναν εξαιρετικα πλουσιο χωρο για τα ποδια και τους ωμους, παρεχοντας την ανεση καθισματων ενος premium sedan. Επιπλεον, τα καθισματα της τριτης σειρας αναδιπλωνονται πληρως στο πατωμα του χωρου αποσκευων δημιουργωντας μια τελειως επιπεδη επιφανεια φορτωσης. Αυτη η εμφαση στο στοιχειο της προσωπικης ανεσης κανει το Zafira κατι παραπανω απο ενα απλο, οικογενειακο αυτοκινητο – οι σχεδιαστες της Opel μετετρεψαν το πολυμορφικο εσωτερικο σε ενα χωρο οπου θα μπορει καποιος να χαλαρωσει και να απολαυσει ανεση και ευρυχωρια, ειτε βρισκεται σε επαγγελματικο ταξιδι η σε διακοπες.


Η αισθηση της ανεσης και ευρυχωριας του νεου Zafira γινεται ακομα πιο εντυπωσιακη οταν συνδυαζεται με το προαιρετικο, πανοραμικο παρμπριζ και την ηλιοροφη. Το παρμπριζ εκτεινεται απο το καπο του κινητηρα μεχρι περιπου την κολονα B. Η θεα προς τα επανω για τους εμπρος επιβατες ειναι σχεδον απεριοριστη. Επιπλεον, η πανοραμικη ηλιοροφη ξεκινα απευθειας απο το παρμπριζ και εκτεινεται μεχρι το πισω τμημα του οχηματος. Ετσι δημιουργειται ενα ευηλιο και ευαερο περιβαλλον σε ολη την καμπινα.

Εξυπνες λυσεις αποθηκευσης
Ομως το νεο Zafira ειναι κατι πολυ παραπανω απο ενα μεσο για εξαιρετικα ανετα ταξιδια. Το κινητο ‘lounge’ ευκολα μετατρεπεται σε ενα μικρο μεταφορικο οχημα. Σε 5θεσια διαταξη, το Zafira μπορει να μεταφερει συμφωνα με ISO 3832 τουλαχιστον 710 L (η χωρητικοτητα φτανει μεχρι τα 1.860 L οταν τα καθισματα της δευτερης σειρας ειναι αναδιπλωμενα).

Επιπλεον, εχει πανω απο 30 λυσεις αποθηκευσης, οπως η κεντρικη κονσολα FlexRail® που ηδη αναφεραμε. Τελος, το συστημα μεταφορας ποδηλατου FlexFix® αποτελει μια ευχρηστη και πρακτικη λυση για τους φιλους της ποδηλασιας. Το ενσωματωμενο συστημα συρεται απο τον πισω προφυλακτηρα σαν συρταρι και μπορει να μεταφερει μεχρι τεσσερα ποδηλατα. Λογω του μηχανισμου αναδιπλωσης, το ανοιγμα της πισω πορτας δεν επηρεαζεται ακομα και οταν η σχαρα FlexFix ειναι πληρως φορτωμενη.


Καινοτομο, ασφαλες, ευπροσαρμοστο, δυναμικο
Σε εναν αλλο τομεα τωρα, οι μηχανικοι της Opel για μια ακομα φορα ακολουθησαν τη στρατηγικη της μαρκας να κανει την καινοτομο τεχνολογια προσιτη σε ενα ευρυ κοινο, λανσαροντας νεους προβολεις Adaptive Forward Lighting LED. Το νεο συστημα AFL LED προσαρμοζει αυτοματα τα σχεδια δεσμης των προβολεων στην οδηγικη κατασταση ωστε να επιτυγχανεται η βελτιστη αποδοση χωρις να ενοχλουν τους αλλους οδηγους. Το συστημα περιλαμβανει εννεα διαφορετικες λειτουργιες/σχεδια δεσμης οπως φωτισμος πολης, φωτισμος επαρχιακου δρομου, φωτισμος στροφων και διασταυρωσεων, φως οπισθοπορειας, προγραμμα φωτων στοπ (eco) και προγραμμα ‘τουρισμου’ (ταξιδιου).


Επιπλεον, η νεα γενια εμπρος καμερας Opel Eye αναβαθμιζει ολες τις λειτουργιες υποστηριξης οδηγου με τις οποιες συνεργαζεται, οπως High Beam Assist του συστηματος φωτισμου AFL LED και Traffic Sign Assistant. Η Ενδειξη Αποστασης Προπορευομενου Οχηματος – Following Distance Indication (FDI) επισης χρησιμοποιει την εμπρος καμερα για την ανιχνευση προπορευομενων οχηματων, ενω το Συστημα Αναγνωρισης Επικειμενης Συγκρουσης (Forward Collision Alert) εκδιδει οπτικες και ηχητικες προειδοποιησεις οταν η αποσταση μεταξυ αυτοκινητου και προπορευομενου οχηματος μειωνεται πολυ γρηγορα. Η Προειδοποιηση Αλλαγης Λωριδας Οχηματος (Lane Departure Warning) ενεργοποιειται αυτοματα σε ταχυτητες πανω απο 60 km/h και προειδοποιει τον οδηγο, σε περιπτωση που απομακρυνεται αθελα του απο τη λωριδα κυκλοφοριας με μια λυχνια στο ταμπλο και ενα ηχητικο προειδοποιητικο σημα.


Δυο ακομα χαρακτηριστικα του νεου Zafira που αυξανουν την ανεση και μειωνουν το στρες ειναι τα Adaptive Cruise Control και FlexRide. Το Adaptive Cruise Control που ενεργοποιειται απο ενα ρανταρ τοποθετημενο πισω απο τη μασκα, βοηθα τον οδηγο να διατηρει την επιλεγμενη ταχυτητα, καθως επισης και την προκαθορισμενη αποσταση απο το προπορευομενο οχημα. Εκτος απο την ταχυτητα, ο οδηγος μπορει επισης να επιλεξει την αποσταση που επιθυμει απο το προπορευομενο οχημα –  διατιθενται τρεις επιλογες: μακρινη, μεσαια κοντινη. Το προσαρμοζομενο, μηχανοτρονικο πλαισιο FlexRide προσαρμοζει συνεχως τη συμπεριφορα του οχηματος στην οδηγικη κατασταση, το οδηγικο στυλ και τις προσωπικες προτιμησεις του οδηγου. Οι υποψηφιοι αγοραστες Zafira θα εχουν επισης τη δυνατοτητα να επιλεξουν απο μια πλουσια γκαμα κινητηρων. Η Opel θα διατηρησει την τρεχουσα στρατηγικη της προκειμενου να διασφαλισει οτι το νεο Zafira ειναι το μοναδικο οχημα στην κατηγορια του με μια πληρη γκαμα συστηματων κινησης που περιλαμβανει ισχυρους κινητηρες βενζινης, diesel, LPG και CNG.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hMfM7gLNGwk]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!