Το νέο MINI Countryman είναι έτοιμο για περιπέτεια


Καθως η νεα γενια του MINI Countryman κανει την πρεμιερα της, η Βρετανικη μαρκα με την πλουσια παραδοση συνεχιζει την επελαση της στην premium compact κατηγορια. Το νεο MINI Countryman ειναι το μεγαλυτερο και πιο ευελικτο μοντελο στην 57χρονη ιστορια της μαρκας. Μετα απο μια εκ βαθρων ανανεωση, εμφανιζεται αισθητα αναβαθμισμενο σε χωρους, λειτουργικοτητα, σπορτιφ στυλ και premium χαρακτηριστικα.

Το νεο MINI Countryman (καταναλωση μικτου κυκλου: 7,0 – 2,1 l/100 km,
εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 159 – 49 g/km) κανει τη διαφορα στο περιβαλλον του ανταγωνισμου με μια εντονα εκφραστικη σχεδιαση, προηγμενο αμαξωμα και το κυριοτερο, ασυναγωνιστη ευελιξια. Η πιο προσφατη εκδοση του συστηματος ALL 4 υποσχεται διασκεδαστικη οδηγηση και εκτος ασφαλτου. Επιπλεον, το νεο MINI   Countryman ειναι το πρωτο μοντελο της μαρκας που διατιθεται με plug – in hybrid συστημα κινησης. Με τη μορφη του MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4 εχει αυτονομια 40 km στο προγραμμα της αμιγως ηλεκτρικης λειτουργιας.

Νεο MINI Countryman – επισκοπηση καινοτομιων.

– Δυναμικες αναλογιες, 20 cm μακρυτερο απο τον προκατοχο του. 
– Πεντε καθισματα κανονικων διαστασεων, αυξημενη ευρυχωρια και ευελιξια εσωτερικου. 
– Ηλεκτρικος ελεγχος πισω πορτας με ανεπαφο ανοιγμα και κλεισιμο. 
– MINI Picnic Bench : αναδιπλουμενο σκαλοπατι φορτωσης που μετατρεπεται σε ανετο καθισμα στο χωρο αποσκευων και ειναι καταλληλο για χρηση στο υπαιθρο. 
– MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4: το πρωτο MINI με plug – in hybrid συστημα κινησης. 
– Νεα γενια κινητηρων και κιβωτιων, all – wheel drive ALL 4 βελτιστοποιημενης αποδοσης.  
– Κεντρικο οργανο με λειτουργια οθονης αφης για πρωτη φορα. 
– MINI Country Timer μετρα τη διασκεδαστικη οδηγηση σε απαιτητικες διαδρομες. 
– MINI Connected App προσωπικος βοηθος σε καθημερινη βαση και στο ταξιδι. 
– MINI Find Mate : ολα οσα χρειαζεστε στο αυτοκινητο σε καθε περιπτωση – η μπορει να χρειαστειτε.


20 cm μακρυτερο απο το προηγουμενο μοντελο.

Το νεο MINI Countryman ειναι περιπου 20 cm μακρυτερο απο τον προκατοχο του και σχεδον 3 cm φαρδυτερο. Το μεταξονιο του εχει αυξηθει κατα 7,5   cm . Αυτο συνεπαγεται σημαντικη αυξηση της ευρυχωριας με πεντε καθισματα κανονικων διαστασεων αλλα και του ευπροσαρμοστου χωρου αποσκευων. Η υπερυψωμενη θεση των καθισματων διασφαλιζει αριστη ορατοτητα και διασκεδαστικη οδηγηση που αποτελει σημα κατατεθεν της μαρκας. Τα πισω καθισματα μετακινουνται στο διαμηκη αξονα μεχρι 13 cm . Η πλατη των πισω καθισματων ειναι διαιρουμενη 40   :   20   :   40. Προσφερει επισης μεταβλητη γωνια κλισης για λογους ανεσης των επιβατων και για εξοικονομηση προσθετου χωρου αποσκευων πισω. Ο χωρος αποσκευων προσφερει 450 L που μπορουν να φτασουν στα 1.309 L εαν χρειαστει. Αυτο αποτελει μεγιστη αυξηση 220 L συγκριτικα με το προηγουμενο μοντελο.

Πεντε καθισματα στο εσωτερικο, δυο στο Picnic Bench .

Προαιρετικα, διατιθεται ηλεκτρικο συστημα ελεγχου πισω πορτας. Αυτο κανει εφικτο το ανεπαφο ανοιγμα και κλεισιμο της πισω πορτας, σε συνδυασμο με Comfort Access . Το προαιρετικο πακετο αποθηκευτικων χωρων περιλαμβανει μεταβλητο πατωμα φορτωσης, κρικους προσδεσης και ιμαντες αλλα και ενα ανοξειδωτο ατσαλινο ενθετο στο σκαλοπατι φορτωσης. Μια μοναδικη προταση ειναι το Picnic Bench – προκειται για μια μαλακη επιφανεια που αναδιπλωνεται απο το χωρο αποσκευων και γινεται καθισμα για δυο.



Παγκοσμια πρεμιερα στο LA , λανσαρισμα το Φεβρουαριο του 2017.

Το νεο MINI Countryman κανει την παγκοσμια πρεμιερα του στο Σαλονι Αυτοκινητου του Los Angeles στις 18 Νοεμβριου 2016. Θα ακολουθησει το Ευρωπαϊκο λανσαρισμα το Φεβρουαριο του 2017. Απο το Μαρτιο του 2017, το νεο MINI Countryman θα κυκλοφορησει και εκτος Ευρωπαϊκων δρομων.

MINI Countryman : ενα επιτυχημενο μοντελο με παραδοσιακες ριζες.

Ακομα και με το ονομα της, η νεα εκδοση του MINI Countryman παραμενει σταθερα προσηλωμενη στην παραδοση της Βρετανικης μαρκας. Μια εξαιρετικα ευελικτη εκδοση του κλασικου Mini καποτε εφερε το ιδιο ονομα τη δεκαετια του 1960. Οπως το ιδιας κατασκευης Morris Mini Traveller , το Austin Seven Countryman ειχε ενα ευελικτο εσωτερικο, και η εκδοση με τα ξυλινα πανελ – ευρεως γνωστη ως “ Woody ” –  εξελιχθηκε σε ‘ cult ’, ενα ‘ status ’ που συνεχιζει να απολαμβανει μεχρι σημερα. Το MINI Countryman ομοιως προσεφερε προσθετους τροπους διασκεδαστικης οδηγησης οταν λανσαριστηκε το 2010. Ηταν το πρωτο MINI με τεσσερις πορτες, μεγαλη πισω πορτα, πεντε καθισματα και προαιρετικο συστημα all – wheel drive και πουληθηκαν συνολικα πανω απο 540   000 μοναδες σε ολο τον κοσμο.

Δυναμικες αναλογιες, ωριμος χαρακτηρας.

Η πιο συγχρονη γενια του MINI   Countryman προχωρα ακομα περισσοτερο ως προς την προσαρμοστικοτητα, ευελιξια και premium χαρακτηριστικα. Οι δυναμικες αναλογιες χαριζουν στο νεο MINI Countryman μια ακρως χαρακτηριστικη εμφανιση. Η αναγνωρισιμη αυρα του προσδιοριζεται απο τη μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος και την υπερυψωμενη θεση των καθισματων, και τονιζεται ακομα περισσοτερο απο την εξωτερικη εμφανιση MINI ALL 4 και τις ψηλες ραγες οροφης. Το νεο MINI Countryman υιοθετει κλασικα σχεδιαστικα στοιχεια ΜΙΝΙ οπως η τριπλη δομη προφιλ – οροφη, κρυσταλλινες επιφανειες και αμαξωμα –   καθως και κοντους προβολους, μεγαλους θολους τροχων και αυξηση του πλατους απο επανω προς τα κατω. Ακριβεις γραμμες πανω στις πλουσιες επιφανειες δημιουργουν ενα ελκυστικο παιχνιδι φωτος και σκιας που υπογραμμιζει το αθλητικο σχημα του αυτοκινητου και τον καθετο προσανατολισμο του αμαξωματος. Η γκαμα χρωματων περιλαμβανει τις εκδοσεις Island Blue metallic και Chestnut , που τωρα διατιθενται για πρωτη φορα με MINI . «Το νεο MINI Countryman εχει αυξηθει σημαντικα σε μεγεθος. Ωστοσο καταφερε να διατηρησει τις κλασικες αναλογιες MINI », σχολιασε ο Julius Schluppkotten , project manager του MINI Countryman .

Πολυαριθμα σχεδιαστικα στοιχεια αποκλειστικα για το μοντελο οπως η εντυπωσιακη οροφη που θυμιζει κρανος, τα καθετα πισω φωτα, η εξαγωνικη μασκα και οι μεγαλοι προβολεις εχουν αναβαθμιστει. Τα πλαισια των πλαϊνων φλας, γνωστα σαν ‘φινιστρινια’ θυμιζουν βελος. Οι ραγες οροφης σε σατινε αλουμινιο συνδυαζονται με ασημι ενθετα μαρσπιε, προσδιδοντας οπτικη εμφαση στο υψος του αυτοκινητου. Οριζοντιες γραμμες κυριαρχουν πισω, με τα καθετα διατεταγμενα φωτα να δημιουργουν μια γοητευτικη αντιθεση.

Προβολεις LED με περιφερειακα φωτα ημερας για πρωτη φορα.

Το εντυπωσιακο προφιλ των μοναδων των προβολεων αποκλινει απο το στρογγυλο σχημα που χαρακτηριζει τη μαρκα. Η χαρακτηριστικη, ελαφρως ασυμμετρη καμπυλη συνδυαζεται με τη μασκα διαμορφωνοντας μια αναγνωρισιμη φυσιογνωμια. Τα φωτα σταθμευσης που ειναι ενσωματωμενα στους αεραγωγους χρησιμοποιουνται και ως φωτα ημερας, στανταρ. Σε συνδυασμο με τους προαιρετικους προβολεις LED , δημιουργειται για πρωτη φορα μια λωριδα φωτος που διατρεχει καθε προβολεα.

Μεγαλυτερη ευρυχωρια για ενα premium περιβαλλον.

Στο εσωτερικο του νεου MINI Countryman , η αυξημενη ευρυχωρια, το ποιοτικο premium περιβαλλον και μια συγχρονη φιλοσοφια απεικονισης και ελεγχων αντανακλουν την προοδο που εχει επιτευχθει στη νεα γενια. Τοσο ο οδηγος οσο και ο συνοδηγος απολαμβανουν περισσοτερο χωρο στην περιοχη της κεφαλης και των ωμων, ενω το ευρος ρυθμισης των καθισματων εχει επισης αυξηθει. Ηλεκτρικη λειτουργια ρυθμισης των καθισματων οδηγου και συνοδηγου διατιθεται προαιρετικα, με λειτουργια μνημης για την πλευρα του οδηγου. Οι στενες κολωνες του αμαξωματος και η υπερυψωμενη θεση των καθισματων, προσφερουν αριστη ορατοτητα κατα τους ελιγμους. Στο πισω τμημα της καμπινας του MINI   Countryman υπαρχουν τρια καθισματα κανονικων διαστασεων. Τα ανοιγματα της πισω πορτας εχουν διευρυνθει συγκριτικα με του προηγουμενου μοντελου, διευκολυνοντας την εισοδο και εξοδο. Επιπλεον του εσωτερικου πλατους, ο χωρος για τα ποδια ειναι αισθητα περισσοτερος.

Οι ποικιλες λυσεις αποθηκευσης συμβαλλουν επισης στη βελτιστοποιημενη λειτουργικοτητα του αυτοκινητου. Μπροστα και πισω υπαρχουν θηκες στις πορτες  που χωρανε μπουκαλια 1 L . Η μεγαλη κεντρικη κονσολα που εκτεινεται μεχρι το ταμπλο οργανων εχει εναν ενσωματωμενο αποθηκευτικο χωρο και δυο ποτηροθηκες μπροστα απο το λεβιε η τον επιλογεα ταχυτητων. Το MINI Controller και ο διακοπτης για το ηλεκτρικο χειροφρενο βρισκονται επισης στην κεντρικη κονσολα. «Το εσωτερικο του νεου MINI Countryman τονιζει την καταλληλοτητα του αυτοκινητου για οικογενειες αλλα και σαν πρωταρχικο οχημα. Η αισθηση ποιοτητας του εσωτερικου εχει αυξηθει σημαντικα»,  δηλωσε ο Julius Schluppkotten , project manager του MINI Countryman .

Χαρακτηριστικη σχεδιαση cockpit .

Με καθαρα οριζοντια δομη, επιμηκυμενες γραμμες και πλουσιες επιφανειες, το χαρακτηριστικο cockpit τονιζει το στιβαρο χαρακτηρα του νεου MINI Countryman . Το προφιλ των αεραγωγων απηχει τον καθετο προσανατολισμο των εξωτερικων σχεδιαστικων στοιχειων. Περα απο την υψηλη ποιοτητα των υλικων και το ακριβες φινιρισμα, τα συγχρονα, εργονομικα βελτιστοποιημενα χειριστηρια συμβαλλουν στο αποκλειστικο περιβαλλον του αυτοκινητου. Το κεντρικο οργανο ειναι ενσωματωμενο στο ταμπλο και περιβαλλεται απο ενα δακτυλιο LED που προσαρμοζει το φωτισμο στις οδηγικες συνθηκες, σαν ενα ειδος αναδρασης. Αυτο αποτελει τμημα του   MINI Excitement Package , που επισης περιλαμβανει φωτισμο περιβαλλοντος LED και μια προβολη του λογοτυπου MINI απο τον εξωτερικο καθρεπτη της πλευρας του οδηγου οταν ανοιγει και κλεινει η πορτα.

Λανσαρισμα με τεσσερις κινητηρες.

Η νεα εκδοση του MINI Countryman ετοιμαζεται να κυκλοφορησει με μια εντελως νεα τεχνολογια κινητηρων. Για το λανσαρισμα υπαρχουν δυο βενζινοκινητηρες και δυο diesel νεας γενιας, ολοι με Τεχνολογια MINI TwinPower Turbo :

MINI Cooper   Countryman : 3-κυλινδρος βενζινοκινητηρας, κυβισμος: 1   499   cc , 
ισχυς: 100   kW /136   hp , μεγιστη ροπη: 220   Nm .


MINI Cooper   S   Countryman : 4- κυλινδρος βενζινοκινητηρας, κυβισμος: 1   998   cc , ισχυς: 141   kW /192   hp , μεγιστη ροπη: 280   Nm .


MINI Cooper   D   Countryman : 4-κυλινδρος diesel , κυβισμος: 1   995   cc , ισχυς: 110   kW /150   hp , μεγιστη ροπη: 330   Nm .


MINI Cooper   SD   Countryman : 4- κυλινδρος diesel , κυβισμος: 1   995   cc , ισχυς: 140   kW /190   hp , μεγιστη ροπη: 400   Nm .

Η γκαμα περιλαμβανει επισης το πρωτο MINI με plug-in hybrid συστημα κινησης:

MINI Cooper   S   E   Countryman   ALL 4: 3- κυλινδρος βενζινοκινητηρας, κυβισμος: 1   499   cc , output : 100   kW /136   hp , συγχρονος ηλεκτροκινητηρας, ισχυς 65   kW /88   hp , ισχυς συστηματος: 165   kW /224   hp , ροπη συστηματος: 385   Nm .

Εναλλακτικα, αντι του στανταρ 6-ταχυτου μηχανικου κιβωτιου, ενα 6-αρι Steptronic διατιθεται επισης με το νεο MINI Cooper Countryman . Ενα 8-ταχυτο Steptronic διατιθεται για το νεο MINI   Cooper   S Countryman και το νεο MINI   Cooper   D   Countryman . Αυτο ανηκει στο βασικο εξοπλισμο του νεου MINI Cooper SD Countryman .

Η πιο συγχρονη γενια κινητηρων και κιβωτιων χαριζει στο νεο MINI   Countryman αισθητα πιο δυναμικο ταπεραμεντο και μετρησιμες βελτιωσεις στον τομεα των επιδοσεων. Για παραδειγμα το νεο MINI   Cooper   S   Countryman   ALL 4 με 8-ταχυτο Steptronic εχει επιταχυνση 0 – 100 km / h σε 7,2   δευτερα – που σημαινει οτι ειναι 0,9 δευτερολεπτα ταχυτερο απο τον προκατοχο του. Παρα τις αισθητα αυξημενες σπορ επιδοσεις αλλα και την αναβαθμιση της ευρυχωριας, της ανεσης και του εξοπλισμου, σχεδον ολες οι εκδοσεις των κινητηρων προσφερουν βελτιστοποιημενη καταναλωση συγκριτικα με το προηγουμενο μοντελο. Αναλογα με τον κινητηρα, οι μειωσεις καταναλωσης φτανουν μεχρι τα 1,4 lit /100 km . Την καλυτερη αποδοση μεταξυ των μοντελων που χρησιμοποιουν αποκλειστικα κινητηρα καυσης προσφερει το νεο MINI   Cooper   D   Countryman , με καταναλωση 4,5 – 4,3 lit / 100   km και εκπομπες CO 2 118 – 113   grams / km (κυκλος δοκιμων Ε.Ε., εξαρταται απο τη διασταση των επιλεγμενων ελαστικων). Οι τιμες για το νεο MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4 με plug – in hybrid συστημα κινησης ειναι ακομα χαμηλοτερες.

Νεο συστημα all-wheel drive ALL 4: γρηγορο, ακριβες, συμπαγες και αποδοτικο.

Το νεο MINI Countryman πετυχαινει εξαιρετικη αποδοση σε συναρτηση με το συστημα ALL 4, που διατιθεται προαιρετικα για ολες τις εκδοσεις κινητηρων. Η νεα εκδοση του συστηματος AWD οχι μονο αντιδρα γρηγορα και με ακριβεια στις μεταβαλλομενες συνθηκες, αλλα ειναι και συμπαγης και προσφερει ενα υψηλο επιπεδο εσωτερικης αποδοσης. Περιλαμβανει μια μοναδα μεταδοσης ισχυος τετρακινησης ενσωματωμενη στο διαφορικο του εμπρος αξονα, εναν κεντρικο αξονα και εναν συμπλεκτη που μεταφερει με ακριβεια τη ροπη στους πισω τροχους. Ο ηλεκτρονικος ελεγχος του συστηματος ειναι συνδεδεμενος με το Dynamic Stability Control DSC , επομενως αντιλαμβανεται εγκαιρα την οποια αναγκη προσαρμογης της κατανομης ισχυος. Με αυτο τον τροπο, το ALL 4 βελτιστοποιει την ελκτικη προσφυση αλλα και την ευσταθεια σε αντιξοες καιρικες και εδαφικες συνθηκες, και παραλληλα διασφαλιζει βελτιωμενη ευελιξια οταν το αυτοκινητο στριβει δυναμικα.

Ηλεκτρικο και συναρπαστικο: το MINI Cooper S E Countryman ALL 4.

Εξαλλου, η νεα γενια του MINI Countryman προετοιμαζει επισης το δρομο για διασκεδαστικη οδηγηση απαλλαγμενη απο ρυπους. Το plug – in hybrid συστημα του MINI   Cooper   S   E   Countryman   ALL 4 επιτρεπει αμιγως ηλεκτρικη οδηγηση με τελικη ταχυτητα 125   km / h . Η αμεση, παρατεταμενη και σχεδον αθορυβη παραγωγη ισχυος του ηλεκτροκινητηρα ανοιγει νεες προοπτικες στην go – kart αισθηση του MINI . Εξισου συναρπαστικη ειναι η ακριβης αλληλεπιδραση μεταξυ ηλεκτροκινητηρα και κινητηρα καυσης του MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4. Η ισχυς του ηλεκτροκινητηρα 65   kW /88   hp μεταφερεται μεσω ενος κιβωτιου μιας σχεσης στον πισω αξονα, ενω ενας 3-κυλινδρος βενζινοκινητηρας 100   kW /136   hp συνδεδεμενος σε ενα 6-ταχυτο κιβωτιο Steptronic κινει τους εμπρος τροχους. Αυτος ο συνδυασμος παραγει τη λεγομενη ‘ηλεκτρικη τετρακινηση’ που διασφαλιζει βελτιστη ισορροπια μεταξυ διασκεδαστικης οδηγησης και αποδοσης σε ολες τις περιπτωσεις. Η καταναλωση του MINI Cooper S E Countryman ALL 4 οπως υπολογιστηκε συμφωνα με τον κυκλο δοκιμων της Ε.Ε. ειναι 2.1 lit / 100 km , ενω οι εκπομπες CO 2 δεν υπερβαινουν τα 49 g / km .

Διασκεδαστικη οδηγηση στα μετρα σας: Dynamic Damper Control και MINI Driving Modes.

Η υψηλης ποιοτητας αναρτηση του νεου MINI Countryman συνδυαζει εμπρος αξονα με γονατο ελατηριου ενος συνδεσμου και πισω αξονα πολλαπλων συνδεσμων με μια σχεδιαση βελτιστοποιημενου βαρους και ακαμψιας και ειδικο σεταρισμα για το μοντελο. Αυτο αποτελει τη βαση για ακριβη συμπεριφορα και μεγιστη ευελιξια. Επιπλεον, χρησιμοποιει ηλεκτρομηχανικο συστημα διευθυνσης με λειτουργια Servotronic , ισχυρα φρενα και Dynamic Stability Control DSC . Ζαντες αλουμινιου 16-ιντσων προσφερονται στανταρ με τα νεα MINI   Cooper   Countryman και MINI   Cooper   D   Countryman , ενω οι υπολοιπες εκδοσεις εφοδιαζονται με ζαντες ελαφρου κραματος 17-ιντσων. Το προγραμμα προαιρετικου εξοπλισμου περιλαμβανει και αλλες ζαντες αλουμινιου σε διασταση εως 19 ιντσων.

Το Dynamic Damper Control διατιθεται προαιρετικα για το νεο MINI Countryman .

Δυο χαρτογραφησεις μπορουν να ενεργοποιηθουν για τους ηλεκτρονικα ελεγχομενους αποσβεστηρες μεσω των προαιρετικων MINI Driving Modes . Ο οδηγος, μεσω ενος περιστροφικου διακοπτη στη βαση του λεβιε η επιλογεα ταχυτητων μπορει να επιλεξει ενα σεταρισμα συμφωνα με ενα απο τα τρια προγραμματα MID , SPORT και GREEN . Αυτο επηρεαζει επισης την αποκριση γκαζιου και συστηματος διευθυνσης, τη λειτουργια των ηλεκτρικων συστηματων ανεσης, τον ηχο του κινητηρα και τα χαρακτηριστικα αλλαγων σχεσεων του κιβωτιου Steptronic , αναλογα με τον κινητηρα και τον εξοπλισμο.

Πρεμιερα: κεντρικο οργανο με οθονη αφης ( touchscreen ).

Ο βασικος εξοπλισμος του νεου MINI   Countryman περιλαμβανει το Radio MINI Boost με οθονη τεσσαρων γραμμων στο κεντρικο οργανο και μια μοναδα hands – free συνδεσης τηλεφωνου μεσω Bluetooth . Προαιρετικα, διατιθεται Radio MINI Visual Boost με εγχρωμη οθονη 6,5-ιντσων, συστημα ηχειων Harman Kardon hi – fi , συστημα πλοηγησης MINI και MINI Professional . Το πακετο Wired με συστημα πλοηγησης MINI Professional περιλαμβανει εκτος απο το Touch Controller στην κεντρικη κονσολα και μια εγχρωμη οθονη 8,8-ιντσων στο κεντρικο οργανο με νεα σχεδιαση γραφικων. Ειναι επισης οθονη αφης που σημαινει οτι ο ελεγχος (επιλογη/ρυθμιση) των λειτουργιων γινεται με τις ακρες των δακτυλων.

Καταγραφη της οδηγησης σε απαιτητικα εδαφη: Χρονομετρο MINI Country Timer .

Σε συνδυασμο με το πακετο Wired και το συστημα πλοηγησης MINI Professional μπορει να χρησιμοποιηθει μια ακομα λειτουργια που εξελιχθηκε αποκλειστικα για το MINI Countryman με τροπο καινοτομο και διασκεδαστικο. Το MINI Country Timer καταγραφει ολες τις διαδρομες πανω σε κεκλιμενα, ανωμαλα, χωματινα και χιονισμενα εδαφη και διαδρομες. Μολις το νεο MINI   Countryman προσεγγισει μια απαιτητικη περιοχη, ο τυπος και ο βαθμος δυσκολιας ανιχνευονται και εμφανιζονται στην οθονη του κεντρικου οργανου μεσω εικονιδιων. «Ο οδηγος μπορει στη συνεχεια να διαβασει στον υπολογιστη ταξιδιου ποση ωρα και με ποση ενταση εχει οδηγησει σε ενα τετοιο τυπο δρομου», εξηγει ο Julius Schluppkotten , project manager του MINI Countryman . Η οδηγικη κατασταση αναλυεται με βαση τα δεδομενα που παρεχει η μοναδα ελεγχου του Dynamic Stability Control . Με αυτο τον τροπο, μπορεις να παρατηρεις ποσο γρηγορο και αποτελεσματικο ειναι το νεο MINI   Countryman καθως υπερβαινει την κατασταση ενος “ Street Cruiser ” και στοχευει στην κατηγορια “ Cliff Champ ”.

Συγχρονα συστηματα υποστηριξης οδηγου, προτασεις υψηλης ποιοτητας για περισσοτερη ανεση.

Η διασκεδαστικη οδηγηση του νεου MINI Countryman βασιζεται οχι μονο στη ευελιξια αλλα και στην ασφαλεια και ανεση. Βασικος παραγοντας εδω ειναι τα συστηματα υποστηριξης οδηγου που περιεχονται στο βασικο η τον προαιρετικο εξοπλισμο. Η στανταρ προειδοποιηση επικειμενης συγκρουσης με λειτουργια city braking μπορει τωρα να συμπεριλαβει το συστημα Driving Assistant με active cruise control βασισμενο σε καμερα, προειδοποιηση πεζου με προ-φορτιση φρενων, υποβοηθηση μεγαλης σκαλας ( high beam assistant ) και ανιχνευση οδικου σηματος ( road sign detection ). Επιπλεον, Park Distance Control, rear view camera, Parking Assistant και Head-Up-Display διατιθενται επισης προαιρετικα.

Το προγραμμα προαιρετικου εξοπλισμου περιλαμβανει 2-ζωνικο αυτοματο συστημα κλιματισμου, πανοραμικη κρυσταλλινη οροφη και συστημα συναγερμου με ενδειξη καταστασης μεσω κοκκινης LED στην κεραια τυπου πτερυγιου. Επισης διατιθεται κοτσαδορος με αφαιρουμενη μπιλια. Αναλογα με τον τυπο του κινητηρα, το επιτρεπομενο φορτιο τρεϊλερ ειναι μεταξυ 1   500 και 1   800   kg . Η ευρεια γκαμα εξωτερικων χρωματων, ταπετσαριων καθισματων και επενδυσεων εσωτερικου επιτρεπουν την εξατομικευση του νεου MINI Countryman με τροπο που εκφραζει το προσωπικο στυλ. Με την επιλογη MINI Yours Interior Styles που διατιθεται σε τρεις εκδοσεις, η εντυπωσιακη σχεδιαση του cockpit αναδεικνυεται μεσω φωτιζομενων διακοσμητικων λωριδων. Ενα ατμοσφαιρικο περιβαλλον δημιουργειται επισης απο το προαιρετικο πακετο φωτισμου που περιλαμβανει εσωτερικα φωτα LED και φωτισμο περιβαλλοντος LED . Το τελευταιο αποτελει τμημα του προαιρετικου MINI Excitement Package και προσφερει συνεχως μεταβαλλομενη προσαρμογη αποχρωσεων.


Νεα λειτουργια MINI Connected: προσωπικος βοηθος στο ταξιδι και MINI Find Mate .

Η συνδεσιμοτητα εγκαινιαζει μια νεα διασταση με το λανσαρισμα του νεου MINI Countryman . Το MINI Connected προχωρα περα απο τις γνωριμες λειτουργιες ενημερωσης και ψυχαγωγιας και γινεται προσωπικος βοηθος στο ταξιδι στο πλαισιο μιας συνολικης φιλοσοφιας που υποστηριζει τον οδηγο στο σχεδιασμο ενος εξατομικευμενου προγραμματος μετακινησης και εκτος του αυτοκινητου. Βασισμενο στην ευελικτη πλατφορμα Open Mobility Cloud , το MINI Connected ενσωματωνει το οχημα στην ψηφιακη ζωη του οδηγου του ΜΙΝΙ μεσω σημειων επαφης οπως τα Apple iPhone και Apple Watch .

Στην καρδια της συνδεσιμοτητας του νεου MINI Countryman βρισκεται το MINI Connected , ο προσωπικος βοηθος που διατιθεται με νεες καινοτομες υπηρεσιες απο τον Οκτωβριο του 2016 για οδηγους MINI . Τωρα, με τον εξατομικευμενο προγραμματισμο ταξιδιου φτανουν με ακριβεια και χωρις αγχος στα ραντεβου. Το ταξιδι δεν ξεκινα μεσα στο αυτοκινητο: Το MINI Connected ενημερωνει τον οδηγο για το βελτιστο χρονο αναχωρησης με βαση τις καταχωρησεις του ημερολογιου και τα τρεχοντα κυκλοφοριακα δεδομενα. Διευθυνσεις και ραντεβου αποθηκευμενα προηγουμενως απο τον οδηγο σε ενα smartphone μεσω MINI   Connected μεταφερονται αυτοματα στο αυτοκινητο και δεν χρειαζεται εκ νεου εισαγωγη στο συστημα πλοηγησης. Το MINI   Connected μπορει επισης να αποθηκευει τακτικα μερη που εχει επισκεφθει ο οδηγος ως αγαπημενους προορισμους ενω εντοπιζει και συχνες διαδρομες οπως η καθημερινη διαδρομη απο το σπιτι στη δουλεια ωστε να μπορει να ενημερωνει τον οδηγο σε περιπτωση απροσδοκητων κυκλοφοριακων ανασχεσεων.

Ενα ακομα νεο χαρακτηριστικο στον τομεα της συνδεσιμοτητας ειναι το MINI Find Mate . Αυτο αποτελει τμημα του Wired package και αποτελειται απο τις λεγομενες ετικετες ( tags ) με λειτουργια ασυρματης παρακολουθησης που προσαρτωνται σε αντικειμενα τα οποια χρησιμοποιουνται συχνα και σε ειδη ταξιδιου οπως τσαντες, βαλιτσες, μπρελοκ και σακιδια. Το MINI Find Mate μπορει να παρακολουθει τη θεση τετοιων αντικειμενων συνδεδεμενων με το συστημα που ο οδηγος δεν θελει να ξεχασει: η παρακολουθηση γινεται οχι μονο μεσω του υπολογιστη ταξιδιου του MINI   Countryman αλλα και σε ενα smartphone . Με αναγκαια προϋποθεση να υπαρχει συνδεση Bluetooth με την ετικετα, ενα ηχητικο σημα μπορει να ενεργοποιηθει στο αυτοκινητο η στο smartphone για να βοηθησει στον εντοπισμο του αντικειμενου. Εαν η ετικετα βρισκεται εκτος εμβελειας του Bluetooth , ο οδηγος μπορει να οδηγηθει στο σημειο στο οποιο ανιχνευτηκε συνδεση τελευταια φορα.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!