Το σύστημα alcolock εμποδίζει την εκκίνηση του κινητήρα εφόσον ανιχνεύσει αλκοόλ

Παρουσιαστηκε το συστημα Alcolock – Interlock, που ανιχνευει το αλκοολ στον οδηγο μεσω της αναλυσης του εκπνεομενου αερα, σε ημεριδα που διοργανωθηκε στα πλαισια της εβδομαδος Οδικης Ασφαλειας(21-27 Μαρτιου 2016),.

Η ημεριδα με θεμα “Safe & Sober” διοργανωθηκε με μεγαλη επιτυχια τη Δευτερα 21 Μαρτιου στις εγκαταστασεις του Υπουργειου Υποδομων, Μεταφορων και Δικτυων απο το Ευρωπαϊκο Συμβουλιο Ασφαλειας Μεταφορων (ETSC), το Υπουργεϊο Υποδομων μεταφορων και Δικτυων και το Ινστιουτο Οδικης Ασφαλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πανος Μυλωνας»


Τοσο ο Υπουργος Υποδομων Μεταφορων και Δικτυων κος. Χρηστος Σπιρτζης οσο και η Γενικη Γραμματεας του Υπουργειου κα. Πετη Περκα κατα τη διαρκεια της ημεριδας εδειξαν ιδιαιτερο ενδιαφερον για τη λειτουργια του συστηματος Alcolock-Interlock της Volvo Trucks και εντυπωσιαστηκαν απο τις δυνατοτητες του συστηματος το οποιο αποτρεπει την οδηγηση των οχηματων υπο την επηρεια αλκοολ. 

Κατα τη διαρκεια της παρουσιασης του συστηματος Alcolock-Interlock της Volvo Trucks στη Διοικηση του Υπουργειου ο  Διευθυντης Πωλησεων Volvo Trucks κος Φιλιππος Μεναγιας δηλωσε: «η Volvo Trucks ειναι πρωτοπορος στην αναπτυξη συστηματων που αποτρεπουν τροχαια ατυχηματα και προστατευουν τον οδηγο. Επειδη η οδηγηση ενος φορτηγου υπο την επηρεια αλκοολ εχει ιδιαιτερα σοβαρες συνεπειες η εταιρεια μας εχει αναπτυξει συστηματα που εχουν ως στοχο τους να αποτρεψουν  την οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ.» 


Το οινοπνευμα ειναι η αμεση αιτια σχεδον του 30% ολων των θανατηφορων τροχαιων ατυχηματων. Ενας αποτελεσματικος τροπος καταπολεμησης του προβληματος ειναι η τοποθετηση alcolocks που εμποδιζουν τον κινητηρα να παρει εμπρος, οταν ανιχνευτει στον οργανισμο του οδηγου ποσοτητα οινοπνευματος η οποια υπερβαινει το νομιμο επιτρεπομενο οριο. Η Volvo Trucks προσφερει alcolock εργοστασιακης τοποθετησης απο το 2005, και μεχρι σημερα αυξανεται συνεχως το ενδιαφερον μεταξυ των πελατων, ενω πολλες μεγαλες  και μεσαιες εταιριες μεταφορων υιοθετουν τωρα μια πολιτικη εξοπλισμου των φορτηγων τους με alcolock. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!