Το 500 Riva στη Γαλλική πρωτεύουσα με την ειδική έκδοση “Tender to Paris”


Η Fiat παρουσιαζει την ειδικη εκδοση 500 Riva \”Tender to Paris\” στην πιο εντυπωσιακη εκθεση αυτοκινητου της Ευρωπης, διπλα στο Aquariva Super. Και τα δυο εκθεματα ειναι σε αποκλειστικο χρωμα \”Sera Blue\”, το παραδοσιακο χρωμα του ναυπηγειου Sarnico.

Το αστερι της Fiat στο Παρισι ειναι το συμβολο της απαραμιλλης ιταλικης ομορφιας, καρπος της συναντησης δυο αναμφισβητητων εμβληματων του αυτοκινητιστικου και ναυτικου κοσμου. Το 500 Riva θα βρισκεται στο περιπτερο της Fiat μαζι με το Aquariva Super, το σκαφος που συμβολιζει τη δημιουργικοτητα Riva και αποτελεσε την πηγη εμπνευσης του αυτοκινητου.

Η FCA Γαλλιας αποφασισε να γιορτασει τη συνεργασια του 500 με τη Riva, δημιουργωντας μια ειδικη εκδοση που περιλαμβανει ολο τον προαιρετικο εξοπλισμο του 500 Riva. Μολις 50 αυτοκινητα, και μονο σε convertible εκδοση, θα διατιθενται σε αυτη την ειδικη σειρα περιορισμενης εκδοσης. Ο εξοπλισμος της θα περιλαμβανει συστημα BeatsAudioTM, πλοηγηση με DAB, ηλεκτροχρωμικο κεντρικο καθρεπτη, ανεμοθραυστη, τιμονι με διακοσμητικο μαονι ως βασικο υλικο και θα φερει το διακριτικο \”Tender to Paris\”.

Το 500 Riva \”Tender to Paris\” διατηρει τα στιλιστικα στοιχεια που χαρακτηριζουν το 500 Riva, αποτελωντας το ομορφοτερο 500. Το χρωμα του αμαξωματος ειναι το \”Sera Blue\”, ενα απο τα πιο δημοφιλη χρωματα στην παλετα του Aquariva Super και συνοδευεται απο μια κουκουλα σε σκουρο μπλε χρωμα ειδικα σχεδιασμενη για το 500 Riva. Αλλες μοναδικες λεπτομερειες που διακοσμουν την εκδοση ειναι τα επιχρωμιωμενα καλυμματα των εξωτερικων καθρεπτων, τα επιχρωμιωμενα εξωτερικα πομολα των θυρων και η επιχρωμιωμενη γραμμη στο καπο, που παραπεμπουν στα σκαφη της Riva που κατασκευαζονται στο θρυλικο ναυπηγειο στο Sarnico. Τελος, ειδικα σχεδιασμενες για τη συγκεκριμενη εκδοση ειναι οι αποκλειστικες και μοναδικες ζαντες ελαφρου κραματος αλουμινιου 16\” 20-ακτινων σε ειδικη μπλε αποχρωση. Παραλληλα, το ονομα Riva διακοσμει διαφορα σημεια του αυτοκινητου.

Το ενθετο ξυλινο ταμπλο απο μαονι αποτελει την καρδια του 500 Riva, προσφεροντας στους επιβατες την πολυτελη ζεστασια ενος σκαφους, οπως τονιζεται απο το λογοτυπο Riva. Το ταμπλο ηταν αποτελεσμα προηγμενης μηχανικης διεργασιας, που διασφαλιζει τη σταθεροτητα, την ευελιξια και την απολυτη αντοχη με την παροδο του χρονου. Το ξυλο, το παραδοσιακο αυτο υλικο, συναντα την τελευταια λεξη της τεχνολογιας με αποτελεσμα την απολυτη υπεροχη, η οποια συναντιεται στα σκαφη της Riva. Αλλα σημεια που ξεχωριζουν στο εσωτερικο του 500 Riva ειναι τα ξυλινα μαρσπιε των θυρων και το ξυλινο πομολο του λεβιε ταχυτητων. Απο τον Σεπτεμβριο θα προστεθει μια ακομα αποκλειστικη λεπτομερεια, το τιμονι με κομψη ξυλινη διακοσμηση. Αποκλειστικο ειναι και το κρεμ δερματινο σαλονι (Poltrona Frau®) με τις ειδικες ραφες και τις ζωνες ασφαλειας ειδικου σχεδιασμου με τις μπλε γραμμες Sera blue. Καθε λεπτομερεια στο εσωτερικο του αυτοκινητου – σε χρωματα η υλικο – ειναι αναφορα στο αλανθαστο στυλ του Aquariva Super, οπως για παραδειγμα τα χαλακια με ειδικη κρεμ μπορντουρα και ειδικες μπλε γραμμες \”Sera Blue\”, και το χαλακι του πορτμπαγκαζ με ξυλινο ενθετο και λογοτυπο Riva.

Το αυτοκινητο διαθετει πλουσιο εξοπλισμο ασφαλειας και ανεσης οπως επτα αεροσακους, συστηματα ABS με EBD (Electronic Brake Distribution), ESC (Electronic Stability Control), ASR (Anti Slip Regulation), Hill Holder και HBA (Hydraulic Brake Assistance). Στον βασικο εξοπλισμο παραλληλα περιλαμβανονται μεταξυ αλλων, αυτοματο A/C, προβολεις ομιχλης, LED φωτα ημερας και εγχρωμη TFT οθονη 7\’\’ προσωποποιημενη με λογοτυπο Riva και φοντο aquamarine. Η ειδικη σειρα περιορισμενης εκδοσης \”Tender to Paris\” μπορει να εξοπλιστει με τον κινητηρα 1.2 Fire 69HP η τον δικυλινδρο TwinAir 0.9-λιτρων 85HP με κιβωτιο Dualogic η 105HP.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!