Το Audi A3 Sportback, συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία

 


  Το Audi A3 Sportback συνεχιζει να βραβευεται σε διαφορους διαγωνισμους ανα την Ευρωπη. Πιο προσφατες προσθηκες στην τροπαιοθηκη του, τα βραβεια «Χρυσο Τιμονι 2020» και «Auto Trophy 2020», αμφοτερα στην κατηγορια των compact μοντελων. 

 


  Το πρωτο βραβειο, απονεμεται μετα απο συνδυασμενη ψηφοφορια των αναγνωστων των εκδοσεων του περιοδικου Auto Bild σε ολη την Ευρωπη, των αναγνωστων της γερμανικης εφημεριδας Bild am Sonntagκαι κριτικης επιτροπης, αποτελουμενης απο γνωστες προσωπικοτητες του χωρου του αυτοκινητου. 

 


  Στο δευτερο, συμμετεχουν οι αναγνωστες του περιοδικου αυτοκινητου Auto Zeitung. Αξιζει μαλιστα να σημειωθει, οτι στα εφετινα Auto Trophy 2020 η Audi κυριαρχησε, αφου βραβευτηκαν στις κατηγοριες τους και τα A1 Sportback, A3 Sportback, Q2, Q8 και e-tron Sportback.

 


  Και τα δυο βραβεια εχουν μακρα ιστορια και τυγχανουν αναγνωρισης και εκτος συνορων. Το Χρυσο Τιμονι ειναι ενας απο τους παλαιοτερους αντιστοιχους θεσμους βραβειων στην Ευρωπη – ξεκινησε για πρωτη φορα το 1976. Ενα συνολο 63 νεων μοντελων, χωρισμενα σε οκτω κατηγοριες, ηταν υποψηφια για το Χρυσο Τιμονι 2020. Σε καθε κατηγορια, τα τρια μοντελα που ειχαν τις περισσοτερες ψηφους στην ψηφοφορια των αναγνωστων, προκριθηκαν στους τελικους. Ο τελικος γυρος με 24 αυτοκινητα πραγματοποιηθηκε στο DEKRA Lausitzring, πριν μερικες εβδομαδες. Στην πιστα αγωνων, 65 χιλιομετρα βορεια της Δρεσδης, μια κριτικη επιτροπη αποτελουμενη απο διεθνεις εμπειρογνωμονες αξιολογησε τα υποψηφια μοντελα συμφωνα με κριτηρια που βασιζονται στο προγραμμα δοκιμων του περιοδικου Auto Bild. Αναμεσα στα μελη της κριτικης επιτροπης και οι πρωην οδηγοι αγωνων HansJoachim Stuckκαι Joachim Winkelhock. Ειναι χαρακτηριστικο οτι και οι τρεις προηγουμενες γενιες του A3, ειχαν βραβευθει με το Χρυσο Τιμονι, το 1996, το 2012 και το 2013. 

 

  Οσον αφορα στο Auto Trophy, η εφετινη διοργανωση ηταν η 33η στην ιστορια του. Στην ψηφοφορια του 2020 συμμετειχαν 442 συνολικα μοντελα, χωρισμενα σε 21 κατηγοριες. Συνολικα ψηφισαν περιπου 19.000 αναγνωστες με το A3 Sportback να κερδιζει την κατηγορια του με το 15% των ψηφων. Για την ιστορια, το A1 Sportback κερδισε στην κατηγορια των City Cars με 21,7%, το Q2 στα SUVs κατω των 25.000 € με 17,4%, το Q8 στα Luxury SUV με 13,9% και το e-tron Sportback στα ηλεκτρικα SUV με 19%.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!