Το MINI Countryman έχει και… σκηνή οροφής


Ποσο φοβερο θα ηταν αν τα αυτοκινητα ελευθερου χρονου εδιναν τη δυνατοτητα και διαμονης σε αυτα, για τις αποδρασεις στην εξοχη; \”Πολυ\”, σκεφτηκαν οι ανθρωποι της ΜΙΝΙ και δημιουργησαν ενα… ρετιρε το οποιο στηνεται στο λεπτο, στην οροφη του Countryman, για διανυκτερευση στην εξοχη.

Με απλετο χωρο μεχρι και πεντε επιβατες με τις αποσκευες τους και με το προαιρετικο συστημα τετρακινησης ALL4, η τελευταια γενια του παντος εδαφους μοντελου της premium Βρετανικης μαρκας, διαθετει τον ιδανικο εξοπλισμο για εξορμησεις περα απο τα ορια της πολης και της ασφαλτου. Στην περιπτωση που δεν τελειωνει μονο ο δρομος αλλα και η ημερα, διαθετει τωρα και ενα χωρο για διαμονη τη νυχτα – και μαλιστα στο μερος που επιθυμει ο οδηγος. Η εξειδικευμενη Ιταλικη εταιρια AUTOHOME διευρυνε την γκαμα της για να συμπεριλαβει μια σκηνη οροφης που ταιριαζει απολυτα με την εμφανιση του νεου MINI Countryman και με την τρεχουσα σχεδιαστικη φιλοσοφια της μαρκας .


Σε συνεργασια με την ομαδα Σχεδιασμου της MINI, δημιουργηθηκε μια ειδικη εκδοση της σκηνης οροφης AirTop, η οποια διατιθεται τωρα κατευθειαν απο τον κατασκευαστη σε μαυρο και λευκο, τα χρωματα της οροφης και των εξωτερικων καθρεπτων του νεου MINI Countryman. Η AUTOHOME συγκεντρωνει περισσοτερα απο 50 χρονια εμπειριας στη σχεδιαση και κατασκευη σκηνων οροφης για αυτοκινητα και τα προϊοντα της χρησιμοποιουνται σε ταξιδια τουρισμου και επαγγελματικες αποστολες.


Η τοποθετηση του κινητου αυτου καταφυγιου ειναι πανευκολη χαρη στις στανταρ μπαρες οροφης του νεου MINI Countryman που επιτρεπουν τη χρηση της ειδικης σχαρας απο τη σειρα Γνησιων Αξεσουαρ ΜΙΝΙ – διατιθεται στο MINI Shop. Το συστημα συγκρατησης της σκηνης προσαρμοζεται στη συγκεκριμενη σχαρα με ελαχιστες, ευκολες κινησεις, χωρις την αναγκη εργαλειων. Η σχαρα οροφης ειναι η ανθεκτικη βαση του συστηματος ασφαλισης της σκηνης με τους σταθερους, ασφαλεις σφικτηρες απο χαλυβα.


Οταν η σκηνη ειναι κλειστη δεν διαφερει απο μια συμβατικη μπαγκαζιερα. Οι αεροδυναμικες γραμμες της οροφης της σκηνης απο υαλονηματα συνεπαγονται περιορισμενη αεροδυναμικη αντισταση και μειωμενους θορυβους. Η σκηνη ανοιγει ευκολα με την απασφαλιση συνδεσμων – δυο στο πισω μερος και ενος μπροστα. Η οροφη της σκηνης ανασηκωνεται τοτε αυτοματα χαρη σε τεσσερα αμορτισερ αεριου.


Το εσωτερικο υψος της σκηνης ειναι 94 εκατοστα. Χαρη στη σκληρη οροφη και τις πλευρικες επιφανειες απο ειδικο υφασμα υψηλης ποιοτητας, η σκηνη δεν ειναι μονο αδιαβροχη αλλα παρεχει και ιδανικο εξαερισμο και κορυφαια θερμομονωση και ηχομονωση. Στα χαρακτηριστικα της περιλαμβανονται: συμπαγες στρωμα με βαμβακερη επενδυση, δυο πορτες και δυο παραθυρα που ανοιγοκλεινουν με φερμουαρ, κουνουπιερες σε ολα τα ανοιγματα, εσωτερικος φωτισμος LED με μπαταρια, καθως και δικτυ αποσκευων και θηκες για προσωπικα αντικειμενα. Επισης διατιθεται ανθεκτικη σκαλα αλουμινιου για να ανεβαινεις στον τελευταιο οροφο του MINI Countryman.


Χαρη στον ισχυρο κινητηρα, το συστημα τετρακινησης ALL4 και το επιτρεπομενο βαρος ρυμουλκησης των 1800 κιλων, το νεο MINI Countryman εχει τη δυνατοτητα να ελκει και τροχοσπιτο. Ομως η σκηνη οροφης ταιριαζει απολυτα με τις παραδοσιακες αρχες της μαρκας, οπως η μεγιστοποιηση των εσωτερικων χωρων με τις μικροτερες δυνατες εξωτερικες διαστασεις. Οι διαστασεις του κρεβατιου ειναι 2,10 μ. μηκος και 1,3 μετρα πλατος – επαρκεις για τη διανυκτερευση δυο ατομων στην εξοχη. Η σκηνη παρεχει στεγη στους επιβατες του νεου MINI Countryman, σε οποιο μερος εκεινοι επιθυμησουν και οποιαδηποτε ωρα της ημερας. Στην εξοχη, στην παραλια η στο βουνο – οπουδηποτε το νεο MINI εξερευνα νεα εδαφη, η οροφη του μετατρεπεται αμεσα σε ενα φιλοξενο χωρο διαμονης μαλιστα στην καλυτερη τοποθεσια.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!