Το Nissan LEAF παίρνει τον τίτλο του καλύτερου ηλεκτρικού

Το ολοκαινουργιο και πολυαναμενομενο, πληρως ηλεκτρικο μοντελο της Nissan, LEAF, ερχεται στη χωρα μας τον ερχομενο Μαϊο και, μεχρι τοτε, μαζευει… βραβεια στο δρομο του. Τελευταιο, ο τιτλος του  “Καλυτερου Ηλεκτρικου Αυτοκινητου” στον θεσμο των βραβειων του “What Car?”, που κατεκτησε το ιαπωνικο μοντελο.

To “What Car?” ειναι ενα απο τα πιο αναγνωρισμενα και εγκριτα  βραβεια μεταξυ των αγοραστων αυτοκινητων στην Ευρωπη. Ειναι επισης ενα απο τα μεγαλυτερα εμπορικα σηματα του Ηνωμενου Βασιλειου, που θεωρειται ευρεως ως μια αξιοπιστη πηγη συστασης αγορας ενος νεου  αυτοκινητου.

Ο Steve Huntingford, Εκδοτης του “What Car?”, εξηρε το βραβευμενο μοντελο, λεγοντας: \”Η αγορα ηλεκτρικων αυτοκινητων δεν ηταν ποτε πιο ανταγωνιστικη. Ωστοσο το  LEAF εβγαλε εκτος διαδικασιας ολους τους αντιπαλους του, διοτι εχει περισσοτερη σημασια για την πλειοψηφια των  αγοραστων. Συνδυαζει εξαιρετικη αποδοση με γενναιοδωρο βασικο εξοπλισμο και χαμηλο κοστος λειτουργιας. Ακομα και σε  χειμερινο κλιμα, η πραγματικη του εμβελεια ειναι καλη. \”

Η αγορα των EV στο Ηνωμενο Βασιλειο αυξανεται συνεχως και σημερα αντιπροσωπευει το ενα πεμπτο περιπου των πωλησεων του LEAF στην Ευρωπη. Προσφατα η Nissan αποκαλυψε  οτι μολις τρεις μηνες απο την στιγμη της  ανακοινωσης της νεου LEAF, εχει ηδη λαβει πανω απο 12.000 παραγγελιες για το νεο μοντελο. Αυτο σημαινει μια πωληση καθε 12 λεπτα στην Ευρωπη.

Επιπλεον, το xStorage της Nissan πηρε  “Επαινο” στην κατηγορια \”Technology Award\”, ως αναγνωριση των καινοτομων τεχνολογικων εξελιξεων. Το συστημα xStorage της Nissan χρησιμοποιει ανακυκλωμενες μπαταριες απο ηλεκτρικα οχηματα, επιτρεποντας στους χρηστες να αποθηκευουν ισχυ οταν οι τιμες του δικτυου ειναι χαμηλες, οπως και  να πωλουν την υπερβαλλουσα ισχυ απο το LEAF, πισω στο ενεργειακο δικτυο.

Ο Philippe Saillard, Ανωτερος Αντιπροεδρος πωλησεων και μαρκετινγκ της Nissan Europe, δηλωσε: \”Το νεο Nissan LEAF ειναι το πιο προηγμενο και προσιτο, 100% ηλεκτροκινητο οχημα στον πλανητη. Ειμαστε ενθουσιασμενοι για αυτη τη διακριση απο το περιφημο “What Car?”. Προκειται για ενα αυτοκινητο που ειναι πιο απολαυστικο, πιο συνδεδεμενο και πιο συναρπαστικο στην οδηγηση απο οποιοδηποτε αλλο βασικο ηλεκτρικο οχημα στην ιστορια. Ειναι απλα εκπληκτικο.\”

Το νεο LEAF ερχεται με σημαντικες αναβαθμισεις  σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο με νεο, δυναμικο στυλ, προηγμενες τεχνολογιες και συστημα μεταδοσης κινησης υψηλοτερης αποδοσης, το οποιο εχει αυξησει σημαντικα, τοσο την εμβελεια οσο και την ισχυ.

Το  LEAF του 2018 ειναι επισης το πρωτο μοντελο της Nissan στην Ευρωπη που διαθετει την αυτονομη τεχνολογια ProPILOT  καθως και το e-Pedal, το οποιο επιτρεπει στους οδηγους να ξεκινουν, να επιταχυνουν, να επιβραδυνουν και να σταματουν,  απλα αυξανοντας η μειωνοντας την πιεση που ασκειται στο γκαζι.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!