Το Nissan Serena με αυτόνομη οδήγηση κέρδισε τον τίτλο του Αυτοκινήτου της χρονιάς

Στην Ιαπωνια η συγκεκριμενη κατηγορια οχηματων ειναι ιδιαιτερα αγαπητη, σαν τα SUV στην πατριδα μας ενα πραμα. Ετσι με την ελευση του νεου minivan Nissan Serena με την αυτονομη οδηγηση, ανεβαζει την χρηστικοτητα και την ευκολια χρησης στον ανωτατο βαθμο χαριζοντας του δυο βραβεια και μια σιγουρη εμπορικη επιτυχια.

Η μη κερδοσκοπικη οργανωση RJC (Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan) στην Ιαπωνια, απενειμε στο  Nissan Serena τον τιτλο του Αυτοκινητου της Χρονιας 2016-2017. Επιπλεον το ProPILOT , η αυτονομη τεχνολογια οδηγησης της Nissan  με την οποια το Serena ειναι εξοπλισμενο, κερδισε και αυτη  το βραβειο RJC Τεχνολογιας της χρονιας.  

Αξιζει να σημειωθει οτι ειναι η πρωτη φορα που ενα minivan κερδιζει τα  δυο αυτα  βραβεια στο θεσμο του RJC Αυτοκινητου της Χρονιας. Η τελικη ψηφοφορια για το RJC Αυτοκινητο της Χρονιας πραγματοποιηθηκε στις 15 Νοεμβριου, οπου η επιτροπη του θεσμου εξηγησε το λογο για τον οποιο απενειμε τα δυο βραβεια στη Nissan :  “To Nissan Serena ειναι εξοπλισμενο με καινοτομα χαρακτηριστικα που προσφερουν εντυπωσιακη ευκολια χρησης , οπως η αυτοματη συρομενη πορτα που μπορει να λειτουργησει κινωντας απλα το ποδι κατω απο την επιφανεια της.  Επιπλεον, η διπλη πισω πορτα εξυπηρετει στην πανευκολη φορτωση και εκφορτωση των αποσκευων, ακομη και σε στενο χωρο, οπως και  τα πλευρικα συρομενα καθισματα στην 2η σειρα, που βελτιωνουν σημαντικα την ευκολια της επιβιβασης, αλλα και  την εξοδο των επιβατων στην 3η σειρα. Εξισου σημαντικο ειναι και το γεγονος οτι το αυτοκινητο ειναι το πρωτο στον κοσμο minivan που προσφερει  το 2ο Επιπεδο αυτονομης τεχνολογιας οδηγησης σε  λογικη τιμη. Το ProPILOT της Nissan, η τεχνολογια αυτονομης οδηγησης σε μια λωριδα κυκλοφοριας,  ελεγχει αυτοματα την επιταχυνση, την πεδηση αλλα και το συστημα διευθυνσης, μειωνοντας σημαντικα τον φορτο εργασιας του οδηγου, ειδικα σε συνθηκες αυξημενης κυκλοφοριας και μεγαλης κινησης στις εθνικες οδους. Πιστευουμε οτι το ProPILOT ειναι μια πολυ σημαντικη τεχνολογια για την αναπτυξη σε πληρη κλιμακα της αυτονομης οδηγησης στο μελλον.\”


Απο τον Αυγουστο οπου και ξεκινησε η εμπορικη του διαθεση, το πληρως επανασχεδιασμενο Serena σημειωνει μια πολλα υποσχομενη πορεια, με τις παραγγελιες του να ξεπερνουν ηδη τις  30.000 μοναδες. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!