Το Opel Adam δωρίζει τα εξαρτημάτα του και δίνει ζωή στο Loryc Electric Speedster


Η Opel προσφερει 24 εξαρτηματα του ADAM για ενα νεο ηλεκτρικο κλασικο αυτοκινητο

Πρωταθλητης εξατομικευσης, μοντελο lifestyle και τωρα δωρητης εξαρτηματων για ενα ηλεκτρικο οχημα με ρετρο, σπορ εμφανιση: το Opel ADAM προσθετει ενα ακομα κεφαλαιο στο σχεδον ατελειωτο ρεπερτοριο του. Το πιο προσφατο γεγονος με το οποιο συνδεει το ονομα του ειναι η αναγεννηση της ιστορικης μαρκας Loryc με εδρα τη Μαγιορκα, 90 και πλεον χρονια απο την ιδρυση της. ‘Πατερας’ του νεου Loryc Electric Speedster ειναι ο Karl-Heinz “Charly” Bosch, ο οποιος ανακατασκευασε το Loryc ως ηλεκτρικο και το εφοδιασε με 24 εξαρτηματα του Opel ADAM. Η εμπρος αναρτηση, ο πισω αξονας, τα δισκοφρενα και το χειροφρενο του νεου Loryc, ενος προϊοντος χειροποιητης ποιοτητας, προερχονται απο το επιτυχημενο μοντελο της Opel.


«Η ασφαλεια και η αξιοπιστια ηταν κορυφαιες προτεραιοτητες για εμενα. Γι’ αυτο στραφηκα πρωτα στην Opel οταν εψαχνα εξαρτηματα για το νεο Loryc,» σχολιαζει ο Bosch, ο οποιος ηθελε να δωσει στο αυτοκινητο μια vintage εμφανιση συνδυασμενη με την πιο συγχρονη τεχνολογια. Για να κρατησει το βαρος και την καταναλωση οσο το δυνατον πιο χαμηλα, ο Γερμανος αποδημος σκοπιμα ζητησε εξαρτηματα που χρησιμοποιουνται στο Opel ADAM: «Τα παναλαφρα εξαρτηματα του ADAM ειχαν δυο ουσιαστικα πλεονεκτηματα. Μπορουσαν να αυξησουν την αυτονομια και να εξασφαλισουν την κυκλοφορια του Loryc στους δρομους του σημερα.» Και αυτο επειδη για να παρει Ευρωπαϊκη εγκριση τυπου, το ηλεκτρικο οχημα των 20 ιππων επρεπε να ζυγιζει μονο 449 kg χωρις τη μπαταρια. «Η μεγαλυτερη προκληση στο project ηταν να γινει ‘διαιτα’ και στο παραμικρο γραμμαριο βαρους,» θυμαται ο Bosch. Τελικα, το πρωτοτυπο περασε ανετα και τα 120 τεστ και ο Bosch εφτιαξε το πρωτο του οχημα μαζικης παραγωγης.


Τα πραγματα κυλησαν πολυ ταχυτερα με την Opel: «Οταν ο κυριος Bosch μας μιλησε για τα σχεδια του και ζητησε στηριξη, αμεσως ενεργοποιηθηκαμε. Ειμαστε τοσο περηφανοι που αποτελουμε μερος αυτου του project,» δηλωσε ο Andreas Apel, Διευθυντης Εμπορικων Καναλιων στην Opel. «Το ενδιαφερον για τα εξαρτηματα του ADAM γινεται ολο και μεγαλυτερο, με τη δημοτικοτητα τους να αυξανεται κυριως για project ηλεκτρικων οχηματων. Η πωληση των ευπροσαρμοστων εξαρτηματων μας ειναι ενας σημαντικος επιχειρηματικος τομεας με τον οποιο πολυ συχνα μπαινουμε σε νεα τμηματα της αγορας.»


Ο Bosch θελει να κατακτησει ενα τμημα αυτης της αγορας τα επομενα χρονια στη Μαγιορκα. Συντομα, τρια ακομα Loryc θα κυκλοφορησουν απο το εργαστηριο του στη Santa Ponça, τα οποια θα προσφερει για τουριστικες περιηγησεις η για πωληση. Ο Bosch δεν στοχευει να φτασει τις σημερινες πωλησεις του ADAM που αγγιζουν τις 215.000 μοναδες, αλλα εαν το θελησει, με τη βοηθεια της Opel, θα γραψει τη δικη του επιτυχημενη ιστορια.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!