Το Opel ADAM R2 αποδεικνύεται σε αγωνιστικό εργαλείο


Η Τελεια Σεζον Ραλι για την Opel

Aπο τον Ιανουαριο του 2014 που πηρε εγκριση τυπου, αυτο το Opel ADAM R2 εχει κερδισει σε 62 απο τους 99 αγωνες

Η Opel κερδιζει το FIA ERC Junior, τον πρωτο Ευρωπαϊκο τιτλο σε 33 χρονια
Το ADAC Opel Rallye Cup τωρα κορυφαια Ευρωπαϊκη πλατφορμα για την αναδειξη ταλαντουχων νεαρων οδηγων ραλι 

Η Opel εχει ηδη γραψει μια εξαιρετικα επιτυχημενη σεζον ραλι για το 2015. Με τη νικη του νεαρου Σουηδου Emil Bergkvist στο FIA ERC Junior Championship, η Γερμανικη κατασκευαστρια εταιρια αυτοκινητων γιορτασε τον πρωτο της Ευρωπαϊκο τιτλο σε 33 χρονια. Ο Bergkvist και ο Γερμανος team-mate του Marijan Griebel στο ADAC Opel Rallye Junior Team, απεδειξαν εντυπωσιακα τις ικανοτητες του 190 hp Opel ADAM R2. «Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι το ADAM R2 ειναι αυτη τη στιγμη το καλυτερο αυτοκινητο στην κατηγορια του,» δηλωσε ο Bergkvist. Ενα κλαταρισμα ελαστικου στο τελικο αγωνα του πρωταθληματος ηταν απλα μια στιγμη ατυχιας που στερησε απο τον Griebel τη δευτερη θεση στην καταταξη. Τελικα τερματισε τριτος.

Ο αγωνας στο Ypres του Βελγιου ηταν απο τις αξεχαστες στιγμες της σεζον με τριπλο θριαμβο για την Opel. Σε τεσσερις απο τους εξι γυρους του FIA ERC Junior, του παγκοσμιως απαιτητικοτερου πρωταθληματος ραλι για νεαρα ταλεντα, κερδισαν ομαδες της Opel με ADAM R2. Ηταν το τελευταιο κεφαλαιο στην εξαιρετικα επιτυχημενη ιστορια του αυτοκινητου: απο τον Ιανουαριο του 2014 που πηρε εγκριση τυπου, αυτο το μικρο αγωνιστικο εργαλειο εχει κερδισει σε 62 απο τους 99 αγωνες στους οποιους συμμετειχε, διεκδικωντας πεντε πρωταθληματικους τιτλους στο διαστημα αυτο. Εξαλλου, τα εθνικα πρωταθληματα ραλι σε Γαλλια και Ισπανια δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα, και οι οδηγοι του ADAM R2 εχουν μεγαλες πιθανοτητες να κατακτησουν τον τιτλο και στα δυο.

Η επιτυχια του ADAC Opel Rallye Junior Team αποδεικνυει τη συνοχη της φιλοσοφιας προωθησης οδηγων που εχουν εξελιξει η Opel με την ADAC. Σαν νικητες του ADAC Opel Rallye Cup, οι Griebel (2013) και Bergkvist (2014) κερδισαν τη θεση τους στην εργοστασιακη ομαδα, υπογραμμιζοντας τη σημασια του Κυπελλου ως κορυφαιας πλατφορμας για την αναδειξη ταλαντουχων νεαρων οδηγων ραλι στην Ευρωπη. Η υψηλη ποιοτητα και το μεγεθος του ανταγωνισμου δημιουργουν αισθηση περαν των Γερμανικων συνορων, οπως φαινεται και απο τη διεθνη συνθεση του 2015 ADAC Opel Rallye Cup. Ομαδες απο οκτω χωρες ετρεξαν με το ADAM Cup 140 hp, φτανοντας συχνα σε θεσεις της πρωτης δεκαδας στη γενικη καταταξη του Γερμανικου Πρωταθληματος Ραλι – σε πολλες περιπτωσεις δινοντας μαχη με πολυ ισχυροτερα αυτοκινητα.

Ο Julius Tannert, 25, ειχε ηδη κερδισει τον τιτλο 2015 ADAC Opel Rallye Cup πριν το τελος της σεζον. Και καταφερε ευκολα κατι που ισως ηταν η μεγαλυτερη προκληση της σεζον, να βγει πρωτος σε μια σημαντικη διαδικασια αξιολογησης οδηγων κατα τη διαρκεια του τελικου της σεζον στο ADAC 3 City Rallye. Ο Tannert απεκρουσε τρεις αντιπαλους του οταν επιλεχθηκε ο νεος οδηγος της 2016 ADAC Opel Rallye Junior Team. «Ειναι ενα ονειρο που γινεται πραγματικοτητα» δηλωσε χαρουμενος ο Tannert, ο οποιος προσβλεπει σε ενα ελκυστικο και απαιτητικο προγραμμα στο τιμονι ενος εργοστασιακου ADAM R2 του χρονου.

Ο Διευθυντης Αγωνιστικου τμηματος της Opel Jörg Schrott αναπολει τη σεζον με μεγαλη ικανοποιηση: «Στην αρχη της σεζον, ασφαλως δεν ηταν εμφανες οτι η Opel θα μπορουσε να κυριαρχησει στη δυσκολη κατηγορια ERC Junior με το ADAM R2 μας. Αλλα ειχαμε το ισχυροτερο συνολικο πακετο με το οχημα, τους οδηγους και την ομαδα μας και αυτο ειναι κατι για το οποιο νιωθουμε περηφανοι. Και οι δυο εργοστασιακοι οδηγοι μας ηταν πρωην πρωταθλητες του ADAC Opel Rallye Cup, κατι που κανει την επιτυχια μας πολυ πιο γλυκια. Σε τρια χρονια μολις, το Cup καθιερωθηκε σαν μια αληθινη πηγη ταλεντων στο μηχανοκινητο αθλητισμο. Οι καλυτερη νεαροι οδηγοι απο ολη την Ευρωπη θελουν να μας προσεγγισουν στο Cup επειδη βλεπουν την ποιοτητα της ομαδας και τις τρομερες ευκαιριες εξελιξης. Και ισως το σημαντικοτερο ειναι οτι το ADAC Opel Rallye Cup σημαινει απλα μεγαλη απολαυση – για συμμετεχοντες και θεατες.»

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!