Το Opel Astra προκρίθηκε στους επτά φιναλίστ για το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016”

Η Επιτροπη COTY ανακοινωσε τα 7 απο τα 35 μοντελα που συνεχιζουν στην τελικη φαση για την αναδειξη του νικητη τα οποια ειναι : Audi A4, BMW 7-series, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Skoda Superb και το Volvo XC90.

Πενηντα οκτω διακεκριμενοι δημοσιογραφοι απο 22 Ευρωπαϊκες χωρες θα αποφασισουν το νικητη του τιτλου του “Αυτοκινητου της Χρονιας 2016”. Η λιστα υποψηφιοτητων περιειχε αρχικα 35 νεα μοντελα που κυκλοφορησαν κατα τη διαρκεια της φετινης χρονιας μεταξυ των οποιων τα Opel KARL και Opel Astra. Και τα δυο βρεθηκαν αντιμετωπα με την αυστηρη κριτικη των δημοσιογραφων και ενα σκληρο ανταγωνισμο στο αμειλικτο Tannistest στη Δανια. Δεν υπαρχουν κατηγοριες στο θεσμο “Αυτοκινητο της Χρονιας” – η επιτροπη θα επιλεξει μονο ενα αυτοκινητο που θα κερδισει επαξια το βραβειο.

Τωρα η λιστα των διεκδικητων του τιτλου εχει μειωθει σε επτα μοντελα που προχωρουν στον τελικο του “Car of the Year 2016”. Αναμεσα στους φιναλιστ βρισκεται το νεο Opel Astra, το οποιο εχει ηδη κατακτησει διεθνη βραβεια οπως το SAFETYBEST 2015 και το 2015 Golden Steering Wheel σε λιγοτερο απο δυο μηνες. Το συμπαγες bestseller της Opel ευελπιστει να συγκεντρωσει οσο το δυνατον περισσοτερες ψηφους απο τους 58 συντακτες του ειδικου τυπου που εκπροσωπουν εκδοσεις υψηλου κυρους οπως Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Stern, La Stampa, El Mundo, The Daily Telegraph, 4ΤΡΟΧΟΙ.

Ο διαγωνισμος ‘Ευρωπαϊκο Αυτοκινητο της Χρονιας’ χρονολογειται απο το 1964. Τα τελευταια χρονια, η Opel εχει αναδειχθει νικητρια δυο φορες – με το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012. Ο νικητης 2016 θα ανακοινωθει την παραμονη της επισημης εναρξης του Σαλονιου Αυτοκινητου της Γενευης, στις 29 Φεβρουαριου, 2016.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!