Το Opel Astra Sports Tourer ως όχημα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης


Το νεο Astra Sports Tourer ηγειται της γκαμας οχηματων Opel εκτακτης αναγκης ενω και η υπολοιπη γκαμα της Opel μετατρεπονται σε Οχημα διασωσης και πολλαπλων χρησεων οπως το Insignia Sports Tourer, Zafira Tourer, Mokka και ADAM.
– Η Opel επεκτεινει τωρα την ποικιλη γκαμα οχηματων εκτακτης αναγκης με το νεο Astra Sports Tourer. Το Αυτοκινητο της Χρονιας 2016, γιορταζει την πρεμιερα του σαν οχημα αμεσης επεμβασης στην εκθεση RETTmobil στη Fulda, Γερμανια, 11-13 Μαϊου. Το Opel Mokka που εκτιθεται ειναι σχεδιασμενο για τον ιδιο σκοπο. Εξισου πλουσια εμφανιζεται και η γκαμα μετατροπων επαγγελματικων οχηματων της Opel. Το Movano για παραδειγμα, δινει το παρων στην εκθεση σαν οχημα διασωσης & πολλαπλων χρησεων για την πυροσβεστικη υπηρεσια. Στο περιπτερο της, η Opel παρουσιαζει πως μετατρεπει αυτοκινητα και ελαφρα επαγγελματικα οχηματα (LCV) παραγωγης συμφωνα με τις αναγκες της αστυνομιας, της πυροσβεστικης υπηρεσιας και των ασθενοφορων.



Η βοηθεια ερχεται: Το Astra Sports Tourer mobile HQ

Το νεο Opel Astra Sports Tourer ειναι ετοιμο για δραση, οχι μονο σαν Αυτοκινητο της Χρονιας, προσελκυοντας ιδιωτες και εταιρικους πελατες αλλα σαν ενα μελλοντικο, κινητο κεντρο για υπηρεσιες εκτακτης αναγκης. Η Opel ηδη εφοδιαζει το νεο της station wagon στο εργοστασιο με ενα συστημα σηματων με εμπρος μπλε αλαρμ, και μπλε προειδοποιητικα φωτα πισω – ολα τεχνολογιας LED. Τα χειριστηρια του BT 220  βρισκονται σε θεση αμεσης προσβασης στην κεντρικη κονσολα. Προσθετος εξοπλισμος περιλαμβανει ψηφιακο ασυρματο με πολλαπλες κεραιες οροφης, μικροφωνο για δημοσιες ανακοινωνεις και συστημα ρελε κινητηρα. Η Opel θα αρχισει να παιρνει παραγγελιες για το Astra Sports Tourer με τα εντυπωσιακα κοκκινα αυτοκολλητα της εταιριας design112 φετος το φθινοπωρο.


Η νεοτερη γενια του συμπαγους station wagon της Opel για υπηρεσιες εκτακτης αναγκης προσφερει ισχυρες επιδοσεις, χαρη στην ελαφρυτερη κατα 190 kg αρχιτεκτονικη οχηματος και τους ζωηρους κινητηρες – οπως ο 1.6 CDTI 100 kW (136 hp) diesel με εξαταχυτο αυτοματο κιβωτιο (καταναλωση μικτου κυκλου NEDC 4,6-4,5 l/100 km, εκπομπες CO2 μικτου κυκλου NEDC 122-119 g/km). Πριν την μετατροπη του σε οχημα αμεσης επεμβασης, το Astra Sports Tourer, ηδη διαθετει προηγμενη τεχνολογια επικοινωνιας και ασφαλειας, οπως το συστημα προσωπικης συνδεσιμοτητας και υπηρεσιων υποστηριξης OnStar – στην Ελλαδα διαθεσιμο απο το φθινοπωρο –  με Wi-Fi hotspot για πολλαπλες κινητες συσκευες, NAVI 900 IntelliLink και το πρωτοποριακο συστημα αντιθαμβωτικων φωτων IntelliLUX LED® matrix.



Εξειδικευμενες μετατροπες Movano

Τα ‘επαγγελματικα’ της Opel ειναι επισης σε πληρη ετοιμοτητα. Σε συνεργασια με εγκεκριμενους μετατροπεις αμαξωματων, η Opel παρουσιαζει πως το Movano μπορει να μετατραπει σε οχημα διασωσης σε διαφορες μορφες. Η Hensel Fahrzeugbau εχει μετατρεψει ενα Movano Trabus (L3H2) σε οχημα πολλαπλων χρησεων για πυροσβεστικες υπηρεσιες, ικανο να  μεταφερει πληρωματα και εργαλεια πολυ γρηγορα στο σημειο που υπαρχει αναγκη. Το οχημα διασωσης, βασισμενο σε ενα Movano L2H2 παρεχει ταχεια μεταφορα τραυματιων απο τον τοπο του ατυχηματος στο νοσοκομειο. Η μετατροπη με εξοπλισμο υψηλης τεχνολογιας εγινε απο τη Binz Ambulance- und Umwelttechnik. Οταν ολοκληρωθει η εκθεση RETTmobil, αυτο το  Movano θα ταξιδεψει στο Rüsselsheim, οπου θα ενταχθει στο δυναμικο της πυροσβεστικης υπηρεσιας του εργοστασιου.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!