Το Seat Ateca Smart City Car σου βρίσκει ελεύθερη θέση στάθμευσης!

Αν, για τους περισσοτερους (και τις περισσοτερες) το να… χωρεσεις το αυτοκινητο στη θεση σταθμευσης που βρηκες, ειναι βασανιστηριο, τι να πει κανεις για το… μαρτυριο της αναζητησης. Η Seat, καινοτομει (στην κυριολεξια) λανσαροντας ενα concept του Ateca, το οποιο… ψαχνει να σου βρει θεση παρκινγκ. Ετσι, για να παρακολουθεις γελωντας τους αλλους που θα ψαχνουν απελπισμενοι μια θεση για το καμαρι τους.

Τερμα το αγχος: Η τεχνολογια που θελει να ενσωματωσει η Seat στο Ateca εξαλειφει μια απο τις πιο στρεσογονες διαδικασιες στη ζωη μας: Την αναζητηση θεσης σταθμευσης… 
Και το ονομα αυτου: Seat Ateca Smart City Car. Το concept του Ateca με Smart City Connectivity, που παρουσιαζει η Seat, συλλεγει πληροφοριες απο το ευρυτερο περιβαλλον χρησιμοποιωντας αισθητηρες εντοπισμου που τις μοιραζεται με αλλους χρηστες μεσω της εφαρμογης Parkfinder, η οποια δημιουργηθηκε απο την εταιρεια και το CARNET, ενα κεντρο ερευνας και πρωτοποριας με εδρα τη Βαρκελωνη. 

 Ουτως η αλλως, το Ateca εχει πληθωρα συστηματων υποβοηθησης σταθμευσης

Αφου λοιπον στην Καταλονια γεννηθηκε το συστημα και η Seat εχει Ισπανια στο…. DNA της, εκει θα κανει ντεμπουτο. Μεσω συμφωνιας που επετευχθη με το Συμβουλιο της Βαρκελωνης και την Cellnex Telecom, αυτο το πρωτοποριακο εργο επιτρεπει στο SEAT Ateca Smart City Car να διαβιβαζει πληροφοριες για διαθεσιμες θεσεις σταθμευσης στη πολη μεσω της Barcelona iCity platform. Την ιδια ωρα, ο διακομιστης παρεχει την πληροφορια στην εφαρμογη Parkfinder app και ετσι οι θεσεις σταθμευσης εμφανιζονται στον ψηφιακο χαρτη.

Και πως δουλευει; Υπαρχουν τρια δυνατα οδηγικα προφιλ για θεσεις σταθμευσης – κοντα στο σπιτι, κοντα στην εργασια και μια τριτη εξατομικευμενη επιλογη. Για καθε ενα απο αυτα τα προφιλ, ο χρηστης μπορει να οργανωσει τις προτιμησεις του αναλογα με την αποσταση, το κοστος και την πιθανοτητα για γρηγορο εντοπισμο θεσης σταθμευσης. Επιπλεον, περιλαμβανονται λειτουργιες οπως το “Find my car”, το οποιο εμφανιζει που βρισκεται σταθμευμενο το αυτοκινητο, και το “Last Mile Routing”, που χαρτογραφει την αποσταση με τα ποδια προς το τελικο προορισμο


Οι επισκεπτες του Smart City Expo World Congress, που πραγματοποιειται στη Βαρκελωνη απο 15 εως 17 Νοεμβριου, μπορουν να γνωρισουν τη μελλοντικη δυναμικη του Smart City Connectivity στο Ateca. Οπως λεει ο Chief Digital Officer της Seat, Fabian Simmer, «σχεδον το 30% του κυκλοφοριακου προβληματος στις μεγαλες Ευρωπαϊκες πολεις αφορα οδηγους που αναζητουν χωρο σταθμευσης. Το Ateca Smart City Car και η εφαρμογη Parkfinder εμφανιζει τη πιο βολικη διαδρομη για να ακολουθησει ο οδηγος και ετσι να μειωσει το χρονο που δαπανα για αναζητηση θεσης σταθμευσης, με επακολουθη μειωση εκπομπων ρυπων, θορυβου και κυκλοφοριακης συμφορησης στις πολεις».

Στο περιπτερο 2C της εκθεσης στις εγκαταστασεις της Barcelona Fair’s Gran Vía, η εταιρεια θα αποκαλυψει τις τελευταιες τεχνολογικες καινοτομιες με τη παρουσιαση της εφαρμογης Smart City Connectivity στο Ateca, πιστη στο γενικοτερο πνευμα του SEAT Easy Mobility για λυσεις που κανουν τη ζωη και την οδηγηση πιο ευκολη μεσα στο αστικο περιβαλλον. Επιπλεον, η SEAT ως χορηγος στο Smart City Congress, θα παρουσιασει την εφαρμογη Digital Sharing που λειτουργει ως ενα ψηφιακο κλειδι που επιτρεπει το car sharing σε ιδιωτικα και εταιρικα περιβαλλοντα.

Λογικο ειναι η Seat να τονιζει με εμφαση πως η συμμετοχη της σε αυτη την σημαντικη διεθνη εκδηλωση, εδραιωνει τη δεσμευση της για την αναπτυξη νεων λυσεων αυτοκινησης οπου το συνδεδεμενο αυτοκινητο βελτιωνει και καθιστα πιο ευκολη και πιο ευελικτη την οδηγικη εμπειρια. Σε ενα συνεχως μεταβαλλομενο περιβαλλον, η SEAT δηλωνει προθυμη να γινει μαρκα ηγετης στον τομεα της συνδεσιμοτητας και ψηφιοποιησης, εναν τομεα με πολυ σημαντικες εξελιξεις μεσα στην επομενη δεκαετια. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!