Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο… Volvo

Η Volvo εγινε γνωστη στο ευρυ κοινο απο τα station wagon των προηγουμενων δεκαετιων που αποτελουσαν το καλυτερο μεσο μεταφορας για μια οικογενεια και ολα τα μπαγκαζια τους. 
Τα τελευταια χρονια ομως η κατηγορια των station wagon ολοενα και φθινει εξαιτιας των crossovers και των SUV που εχουν κατακλυσει την αγορα. Προς τα εκει στραφηκε και η Volvo σταματωντας την παραγωγη του V90 το 1998 και ριχνοντας το βαρος στα SUV οπως το XC90 και XC60 και στα crossover με το V40cross-country.

Ομως με την παρουσιαση του πολυτελεστατου SUV XC90 αγγιξε την τελειοτητα και οι τρελες πωλησεις ειναι εγγυημενες. Ετσι μπορουν πλεον να αφιερωσουν την δημιουργικοτητα τους σε ενα μικροτερο SUV (λεγε με XC40) οπου θα αναλυσουμε σε επομενο κειμενο μας αλλα και να τιμησουν την ιστορια τους παρουσιαζοντας την ναυαρχιδα των station wagons το νεο V90 σε ειδικη εκδηλωση στη Στοκχολμη.

Προκειται για το τριτο κατα σειρα μοντελο της Volvo μεσα σε ενα μολις χρονο που βασιζεται στηνScalable Product Architecture – SPA, στην ιδια κλαση με τα XC90 και S90 οπου ενσωματωνουν την τελευταια λεξη της τεχνολογιας με αυτονομο συστημα οδηγησης και ενα εσωτερικο που εχει σαρωσει τα διεθνη βραβεια.

Το  V90 ειναι η station wagon εκδοση του S90 sedan με ενα μοντερνο design που αποτασσει απο πανω τον μυθο οτι τα wagon μοντελα ειναι κουτια και με την υβριδικη εκδοση T8 Twin Engine plug-in με 410 ιππους δεν το λες και βαρετο!

Ηρθε για να συμπληρωσει την γκαμα των «90», διπλα στο ηδη πολυ επιτυχημενο XC90 και το S90, που αποκαλυφθηκε πριν μερικες εβδομαδες και να συμπυκνωνσει 60 χρονια ενδοξης παραδοσης σε ενα αυτοκινητο.

Με το λανσαρισμα του Νεου Volvo V90 οι Σουηδοι ανεβαζουν την κατηγορια των premium wagons σε νεα επιπεδα, θετοντας νεα standards στο τομεα της αισθητικης, των υλικων και του φινιρισματος, χωρις να κανουν τον παραμικρο συμβιβασμο οσον αφορα την πρακτικοτητα, που αποτελει σημα κατατεθεν καθε wagon μοντελου.

Ελαχιστες ειναι οι μαρκες που μπορουν να ισχυριστουν οτι εχουν λαμπρη παραδοση στη σχεδιαση και το λανσαρισμα wagon μοντελων που αφησαν εποχη και η Volvo σιγουρα ειναι μια απο αυτες! Μια ενδοξη ιστορια 60 και πλεον χρονων, η οποια ξεκινησε με το Volvo Duett, το οποιο ειχε παρουσιαστει το 1953, με τη σουηδικη μαρκα να περναει σε μια νεα εποχη με το Νεο V90.

Παρουσιαζοντας το Νεο V90, ο Χακαν Σαμουελσον, Προεδρος και CEO της Volvo Cars, δηλωσε σχετικα: «Η Volvo ως brand εχει εξελιχθει αφανταστα τα τελευταια χρονια και πλεον αποτελει μια premium επιλογη σε παγκοσμιο επιπεδο. Παραλληλα, δεν παραβλεπουμε την τεραστια παραδοση μας καθως η Volvo ειναι η πρωτη μαρκα που ερχεται στο μυαλο οταν καποιος αναφερει τη λεξη wagon. Με μεγαλη περηφανια λοιπον παρουσιαζουμε το Νεο V90, ενα μοντελο αξιο αυτης της παραδοσης, που στεκεται στις κορυφαιες θεσεις της premium κατηγοριας!”

Το Νεο V90, οπως και τα προηγουμενα δυο μοντελα της γκαμας των «90», βασιζεται στη νεα Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος (Scalable Product Architecture – SPA). Προκειται για τη νεα, αρθρωτη πλατφορμα της Volvo, η οποια προσφερει στη σουηδικη μαρκα ενα τεραστιο ευρος δυνατοτητων για αναπτυξη νεων μοντελων στη μεσαια και μεγαλη κατηγορια.

«Παρουσιαζουμε στο κοινο το πιο μοντερνο design σημερα σε wagon μοντελο! Τοσο στο εξωτερικο οσο και στο εσωτερικο η πολυτελεια ειναι διαχυτη, προσφεροντας σε οδηγο και επιβατες μια premium εμπειρια με απιστευτες δυνατοτητες συνδεσιμοτητας, την ιδια στιγμη που ο χωρος αποσκευων και οι αποθηκευτικοι χωροι ειναι κορυφαιοι», δηλωσε ο Τομας Ινγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανωτερος Αντιπροεδρος Σχεδιασμου της Volvo Cars.


Το Νεο V90 προσφερει τεχνολογια αιχμης! Το Pilot Assist εξασφαλιζει χαρακτηριστικα ημι-αυτονομης οδηγησης. Τα πλεον προηγμενα συστηματα ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας στο κοσμο που διαθετει το Νεο V90 περιλαμβανουν εως και ανιχνευση μεγαλων ζωων με αυτοματη πεδηση ενω το Apple CarPlay ανεβαζει την εμπειρια της συνδεσιμοτητας σε κορυφαια επιπεδα. Παραλληλα, στο μηχανολογικο τομεα το Νεο V90 διαθετει οτι πιο hi-tech υπαρχει σημερα στην αυτοκινητοβιομηχανια. Χαρακτηριστικα, η T8 Twin Engine plug-in υβριδικη εκδοση θα προσφερει ισχυ περιπου 410 ιππων ενω η αυτονομια μονο με ηλεκτροκινηση θα ειναι σχεδον 50 χιλιομετρα.




Το Νεο Volvo V90 κανει το παγκοσμιο ντεμπουτο τοy στο κοινο, μαζι με το πρωτοεμφανιζομενο στην Ευρωπη Νεο S90, στο επερχομενο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, το Μαρτιο. Στην Ελλαδα αναμενεται μετα το καλοκαιρι.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wdk_vJvU3KU]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!