Το Volvo XC90 στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα μεγάλα SUV στην Ελλάδα, με 113 ταξινομήσεις

Ο αριθμος αυτος αντιπροσωπευει μεριδιο 44,3% για το XC90 στην κατηγορια του.
Η επιτυχια στην ελληνικη αγορα αντικατοπτριζει την παγκοσμια επιτυχια του μοντελου, καθως το XC90 εχει σημειωσει 84.532 πωλησεις απο το λανσαρισμα του, πριν απο ενα χρονο.

Το Volvo XC90 εχει αναδειχθει ως ενα απο τα αδιαφιλονικητα best-sellers της ελληνικης αγορας αυτοκινητου, το πρωτο εξαμηνο του 2016! Το μεγαλο SUV της σουηδικης μαρκας γνωριζει τεραστια παγκοσμια επιτυχια και η Ελλαδα δεν αποτελει εξαιρεση. Συμφωνα με τα στοιχεια του Συνδεσμου Εισαγωγεων Αντιπροσωπων Αυτοκινητων (ΣΕΑΑ) για το διαστημα Ιανουαριος-Ιουνιος 2016, στην ελληνικη αγορα πουληθηκαν 113 Volvo XC90. Ο αριθμος αυτος αντιπροσωπευει μεριδιο αγορας 44,3% για το XC90, σε μια κατηγορια που, παρα τις οχι ευοιωνες προβλεψεις, εχει καταγραψει απο την αρχη της χρονιας 255 πωλησεις. Κατι που σημαινει οτι σχεδον ενα στα δυο μεγαλα SUV που πωληθηκαν στην Ελλαδα το 2016, ειναι XC90! 

Προκειται για ενα σιγουρα εντυπωσιακο αποτελεσμα, καθως η συγκεκριμενη κατηγορια αφ’ ενος κυριαρχειται απο premium μαρκες, προερχομενες κυριως απο το γερμανικο ανταγωνισμο, αφ’ ετερου στα πεντε πρωτα σε πωλησεις μοντελα της κατηγοριας των μεγαλων SUV, τα τρια απο αυτα ειναι ολοκαινουργια, καθως ανανεωθηκαν μεσα στο τελευταιο δωδεκαμηνο!


To XC90 ειναι το πρωτο μελος για τη νεα σειρα 90 της Volvo, που δειχνει τη νεα σχεδιαστικη ταυτοτητα της μαρκας, που θα κυριαρχησει τα επομενα χρονια. Οι πωλησεις του, στον περιπου ενα χρονο που εχει μεσολαβησει απο το λανσαρισμα του, εχουν ξεπερασει κατα πολυ καθε προσδοκια της Volvo Cars. Στο εργοστασιο που κατασκευαζεται, στην Τορσλαντα, εξω απο το Γκετεμποργκ, εχει προστεθει και τριτη βαρδια για να καλυψει τη ζητηση ενω η παραγωγη εχει αγγιξει τα ορια δυναμικοτητας της μοναδας.

Το νεο XC90 εχει μεγαλο μεριδιο στα εξαιρετικα οικονομικα αποτελεσματα για το πρωτο εξαμηνο του 2016, που ανακοινωσε η Volvo Cars μολις την περασμενη εβδομαδα. Πιο συγκεκριμενα, η σουηδικη premium μαρκα ανακοινωσε υπερτριπλασιασμο των λειτουργικων της κερδων για την περιοδο Ιανουαριου-Ιουνιου 2016, με παραλληλη αυξηση του λειτουργικου περιθωριου κερδους σε 6,7%, απο 2,2% το αντιστοιχο διαστημα την προηγουμενη χρονια. 

Το ιδιο διαστημα οι πωλησεις του XC90 ανηρθαν σε 43.911, που προστιθεμενες σε αυτες του δευτερου μισου του 2015, οταν λανσαριστηκε το XC90, ανεβαζουν το συνολο στις 84.532! Αντιστοιχα υψηλες ειναι και οι προσδοκιες για τα επομενα μελη της σειρας 90, τα S90 και V90, μεγαλο premium σενταν και luxury sport-wagon αντιστοιχα, τα οποια λανσαριστηκαν προσφατα, με τις παραγγελιες να εχουν ηδη ξεκινησει.

Οι ταξινομησεις στα μεγαλα SUV το πρωτο εξαμηνο του 2016 στην Ελλαδα εχουν ως εξης:

ΜΟΝΤΕΛΟ                ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ         ΜΕΡΙΔΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Volvo XC90     113                  44,3%
BMW X5              39                  15,3%
Mercedes GLΕ      33                  12,9%
Range Rover      20                   7,8%
Audi Q7              12                   4,7%
BMW X6              10                   3,9%
JEEP Grand Cherokee  6                   2,4%

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!