Το VW Golf πρωταθλητής πωλήσεων για 11η χρονιά!

Η Volkswagen μπορει να υπερηφανευεται για την ανοδο των πωλησεων που πετυχε το ετος το οποιο περασε στην Ευρωπη και στην Ελλαδα, ομως το ρεκορ που πετυχε το πιο χαρακτηριστικο ισως μοντελο της, το Golf, ειναι απιαστο: Για ενδεκατη συνεχη χρονια, παρεμεινε στην κορυφη των πωλησεων… 


Το 2018 ηταν μια ακομα χρονια κυριαρχιας για τη Volkswagen στην Ευρωπη. Στην πιο «ωριμη» αγορα του πλανητη, οχι μονο απο αποψη προοπτικης αναπτυξης αλλα και οτι στην ηπειρο μας η καθε μαρκα απευθυνεται σε ενα ιδιαιτερα απαιτητικο κοινο που ειναι ενημερωμενο σε βαθος και εχει τεραστιο ευρος επιλογων, το γερμανικο brand εχει να επιδειξει για το 2018 δυο ακρως εντυπωσιακες πρωτιες:

Το Volkswagen Tiguan

Οι συνολικες πωλησεις της Volkswagen τη χρονια που περασε στην Ευρωπη, συμφωνα με την ACEA, ανηρθαν σε 1.752.162 αυτοκινητα! Η μαρκα σημειωσε ανοδο πωλησεων 2,7% σε σχεση με το 2017 και βρεθηκε – για αλλη μια χρονια – στην 1η θεση των πωλησεων στην Ευρωπη, με μεριδιο αγορας 11,2% – η μονη μαρκα με διψηφιο ποσοστο.

Στο Top-10 των πιο δημοφιλων μοντελων, στη ζηλευτη λιστα με τα best-sellers της Ευρωπης, η Volkswagen το 2018 ειχε οχι μονο το νικητη αλλα συνολικα 3(!) μοντελα: 

To Volkswagen Polo

o Το Golf, για 11η συνεχη χρονια παρεμεινε στην κορυφη των πωλησεων στην Ευρωπη. Συμφωνα με τη Jato, συνολικα το 2018 προστεθηκαν στους δρομους της γηραιας ηπειρου 445.754 νεα Golf! 

o Το Polo, στην πρωτη πληρη χρονια πωλησεων αφοτου παρουσιαστηκε το ολοκαινουργιο μοντελο, βρεθηκε στην 5η θεση του Τop-10. Το νεο Polo σημειωσε 299.920 πωλησεις, σημειωνοντας αυξηση 10% σε σχεση με το 2017.

o To Tiguan ηταν το τριτο μοντελο της Volkswagen που βρεθηκε στο Τop-10 των πωλησεων για το 2018. Με 224.788 ταξινομησεις, το μεσαιο SUV της μαρκας βρεθηκε στην 7η θεση του Top-10.

Μερικα ακομα ενδιαφεροντα στοιχεια σχετικα με τις επιδοσεις των μοντελων της Volkswagen την προηγουμενη χρονια:

Το Golf ηταν το best-seller μοντελο σε 5 χωρες στην Ευρωπη ενω το Polo ηταν best-seller στην Ολλανδια. Αναλυτικοτερα, το Golf βρεθηκε στην 1η θεση των πωλησεων σε Αυστρια, Βελγιο, Γερμανια, Λετονια, Λουξεμβουργο. 

Στη Γερμανια, τη μεγαλυτερη αγορα της Ευρωπης, η Volkswagen εκανε ευκολα το 1-2-3 με Golf, Passat και Polo να αποτελουν τα best-sellers του 2018. Στην τεταρτη θεση της σχετικης λιστας, το …Volkswagen Tiguan!

Σημειωνεται οτι στην Ελλαδα, η Volkswagen το 2018 σημειωσε τη μεγαλυτερη αυξηση απο ολες τις αγορες της Ευρωπης (+32,1%), καταγραφοντας 9.023 ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων αυτοκινητων, που αντιστοιχουν σε μεριδιο αγορας 8,7%.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!