Φουλ επίθεση από την Peugeot με τρία νέα SUV!

H PEUGEOT στο Σαλονι του Παρισιου 2016

Μετα απο ενα εντυπωσιακο ξεκινημα για την τρεχουσα χρονια, η PEUGEOT συνεχιζει δυναμικα την πορεια της εχοντας πετυχει σημαντικα εμπορικα αποτελεσματα για τα μοντελα της. Το PEUGEOT 308 ειναι το best-seller της μαρκας που φιγουραρει στο top-3 της κατηγοριας C στην Ευρωπη. Εξακολουθει να αποτελει την βασικη κινητηρια δυναμη της PEUGEOT,  με το 20% των πωλησεων του μοντελου να αντιστοιχει σε εκδοσεις GT Line, GT και GTi. Το εξισου πετυχημενο PEUGEOT 208, το οποιο ανανεωθηκε περυσι, παρουσιαζει εως τον Ιουνιο αυξηση των πωλησεων στην ευρωπαϊκη αγορα κατα 15%. Το ανανεωμενο PEUGEOT 2008 SUV που λανσαριστηκε τον Ιουνιο, διατηρει την δευτερη θεση στην Ευρωπη και στην κατηγορια του.

Επιπλεον, η PEUGEOT εχει τεχνολογικη και περιβαλλοντικη υπεροχη ως κατασκευαστης στην Ευρωπη. Κατεχει την 1η θεση στην καταταξη με τις πιο «πρασινες» αυτοκινητοβιομηχανιες, με μεσο ορο εκπομπης στα 101,6 γραμμαρια CO2 ανα χιλιομετρο, για μια γκαμα απο 34 εκδοσεις μοντελων και 7 επαγγελματικων οχηματων. Αποκορυφωμα της τεχνολογικης υπεροχης ειναι ο τιτλος του «Engine of the Year», που απεσπασε η υπερτροφοδοτουμενη εκδοση της 3-κυλινδρης σειρας κινητηρων βενζινης PureTech.

Στο φετινο σαλονι του Παρισιου η PEUGEOT θα πραγματοποιησει τρεις παγκοσμιες πρεμιερες με αιχμη του δορατος την ασυναγωνιστη SUV γκαμα: τα ολοκαινουργια 3008 και 5008 που θα επαναπροσδιορισουν την εννοια των SUV, καθως και το PEUGEOT 3008 DKR που θα κληθει να συνεχισει την κυριαρχια της PEUGEOT στο επερχομενο Ντακαρ που θα ξεκινησει τον Ιανουαριο του 2017.


ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ PEUGEOT ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Στα 3.600 τετραγωνικα μετρα με τη νεα αρχιτεκτονικη που θα συνδυαζει ομορφες και ζεστες αποχρωσεις του μαυρου και του χαλκου, η PEUGEOT θα παρουσιασει σε περιοπτη θεση τα νεα της μοντελα. Συγκεκριμενα:
Οι θεατες θα θαυμασουν απο κοντα τρια ολοκαινουργια SUV: τα PEUGEOT 3008 και 5008, καθως και το αγωνιστικο PEUGEOT 3008 DKR.
Στην περιοχη PEUGEOT Sport θα υπαρχουν τα 308 GTi by PEUGEOT Sport και 208 GTi, καθως και τα αγωνιστικα PEUGEOT 3008 DKR και PEUGEOT 208 WRX.
Στον τομεα της τεχνολογιας θα δεσποζει η αποδοτικη σειρα κινητηρων PureTech και BlueHDi, το αυτοματο κιβωτιο EAT6, το πρωτοτυπο PEUGEOT 308 R Hybrid.
To πρωτοτυπο PEUGEOT Fractal, ενα ηλεκτροκινητο αστικο κουπε που εκφραζει την μελλοντικη αποψη του PEUGEOT i-Cockpit® ενσωματωνοντας 3D ηχητικα εφε.
Την σειρα GT Line, η οποια προσφερει ενα σικ και σπορ στιλ σε εκδοσεις απο το PEUGEOT 108 εως το PEUGEOT 508.
Την σειρα Roland Garros, με το PEUGEOT 108 TOP! και το 208 Roland Garros.
Την Business Line, με το νεο PEUGEOT Traveller και το PEUGEOT 508 Business.
Την προϊοντικη γκαμα Electric Box Mobility: το PEUGEOT iOn και ενα ποδηλατο με ηλεκτρικη υποβοηθηση, διαθεσιμα απο το καλοκαιρι μαζι με το PEUGEOT PARTNER.
Στο περιπτερο θα προσφερεται μια μοναδικη ευκαιρια για να ανακαλυψουν οι επισκεπτες της εκθεσης τον μαγικο κοσμο του νεου PEUGEOT:
Το νεας γενιας PEUGEOT i-Cockpit® με επιδειξη μεσω ενος headset εικονικης πραγματικοτητας.
Τους νεους διακοσμους Boost και Relax με δυνατοτητα μασαζ, καθως και τα νεα αρωματικα σπρεϊ Aerodrive και Harmony Wood.
Το ηχοσυστημα υψηλης πιστοτητας FOCAL® Sound Centre που τοποθετειται για πρωτη φορα στο νεο PEUGEOT 3008.

PEUGEOT 2008: το δημοφιλες κομπακτ SUV της μαρκας!
Απο το ξεκινημα της εμπορικης του πορειας, το ελκυστικο και κομψο PEUGEOT 2008 εχει τεραστια απηχηση στο αγοραστικο κοινο. Η νεα εκδοση GT Line δημιουργει μια σπορ και σικ εικονα. Το PEUGEOT i-Cockpit® εξασφαλιζει πρωτογνωρες οδηγικα εμπειριες σε ενα συγχρονο και απολυτα ασφαλες εσωτερικο.

Με κορυφαια οδηγικα χαρακτηριστικα το νεο PEUGEOT 2008 εφοδιαζεται με το συστημα ελεγχου προσφυσης Grip Control για απροβληματιστη κινηση σε καθε τυπο εδαφους. Το PEUGEOT 2008 εξοπλιζεται με την τεχνολογια Mirror Screen, η οποια υποστηριζει τα πρωτοκολλα επικοινωνιας MirrorLink® και Apple CarPlayTM. Μεταξυ αλλων υπαρχουν και προηγμενα συστηματα υποβοηθησης οπως η καμερα οπισθοπορειας, η αυτονομη πεδηση (Active City Brake) που αποτρεπει συγκρουσεις απο το προπορευομενο οχημα σε χαμηλες ταχυτητες, καθως και το συστημα υποβοηθησης σταθμευσης (Park Assist).
Η γκαμα αποτελειται απο Euro6 εκδοσεις βενζινοκινητηρων PureTech και πετρελαιοκινητηρων BlueHDi εκ των οποιων τεσσερα μηχανικα συνολα εχουν αναδειχθει ως καλυτερα στην κατηγορια τους («Best in Class»).
To νεο PEUGEOT 2008 κατασκευαζεται στο Mulhouse, εχει διακριθει με το βραβειο «Origine France Garantie», ενω στην Ευρωπη ειναι δευτερο – στην κατηγορια του- σε πωλησεις και πρωτο στους βενζινοκινητηρες.


Νεο PEUGEOT 3008: ενα PEUGEOT που επαναπροσδιοριζει τα SUV!
To νεο PEUGEOT 3008 ερχεται για να ανατρεψει τα δεδομενα στην κατηγορια των μεσαιων SUV. Χαρη στην δυναμικη εμφανιση και την προηγμενη τεχνολογια του, διανοιγει νεους οριζοντες στους οδηγους που αναζητουν το κατι διαφορετικο απο τα τετριμμενα. Το νεας γενιας PEUGEOT i-Cockpit® συναρπαζει και ταυτοχρονα διασφαλιζει υψηλα στανταρ ανεσης και ασφαλειας. Μια σειρα απο αποδοτικους κινητηρες και εκδοσεις εξοπλισμων – συμπεριλαμβανομενων των σπορ GT και GT Line – ειναι διαθεσιμη με το νεο PEUGEOT 3008 SUV, το οποιο αποτελει το εφαλτηριο για μια νεα γενια SUV με τα σηματα της PEUGEOT, μιας παγκοσμιου βεληνεκους μαρκας!
Το νεο PEUGEOT 3008 SUV κατασκευαζεται στο Sochaux, εχει βραβευτει με την πιστοποιηση «Origine France Garantie» και θα ξεκινησει να λανσαρεται στις αγορες, μερικες εβδομαδες μετα το σαλονι του Παρισιου.


Νεο PEUGEOT 5008
Αν και η ονομασια του μοντελου δεν εχει αλλαξει, η σχεδιαση και ο χαρακτηρας του αυτοκινητου ειναι εντελως νεος και διαφορετικος. Το νεο PEUGEOT 5008 επιστρεφει ως ενα μεγαλο 7-θεσιο SUV στο C-segment, εχοντας ως μεγαλο του πλεονεκτημα τους τεραστιους πολυχρηστικους χωρους. Το νεο PEUGEOT 5008 SUV βασιζεται στην μεταβλητη πλατφορμα EMP2, εφοδιαζεται με το νεο PEUGEOT i-Cockpit®, καθως και με πληθος συστηματων και τεχνολογιων.
Η πολυτελης και δυναμικη εμφανιση του αμαξωματος συνδυαζεται στο εσωτερικο με την κορυφαια πρακτικοτητα και τα επτα ανεξαρτητα καθισματα. Το νεο PEUGEOT 5008 SUV ειναι το πρωτο SUV με τοσο μεγαλη προσαρμοστικοτητα σε χωροταξικες απαιτησεις που θα μπορουσε να συναντησει κανεις μονο στα καλυτερα μοντελα πολλαπλων χρησεων (MPV). Τα καθισματα στην 2η σειρα ειναι εντελως ανεξαρτητα, ρυθμιζομενα και αναδιπλουμενα, ενω εκεινα στην 3η σειρα -εκτος απο αναδιπλουμενα- μπορουν ευκολα να αφαιρεθουν δημιουργωντας εναν αχανες χωρο φορτωσης.
Το νεο PEUGEOT 5008 SUV κατασκευαζεται στο Rennes και θα παρουσιαστει στο κοινο της εκθεσης του Παρισιου, πριν το διεθνες λανσαρισμα που εχει προγραμματισθει για την ανοιξη του 2017.

PEUGEOT i-Cockpit®: ετσι οπως θα επρεπε να ειναι καθε κοκπιτ!
Η PEUGEOT συνεχιζει την δεσμευση της δημιουργωντας οδηγοκεντρικα κοκπιτ, οπως το πρωτοποριακο PEUGEOT i-Cockpit®. Η τελευταια γενια PEUGEOT i-Cockpit®, που παρουσιαστηκε στα νεα PEUGEOT 3008 και 5008, διαθετει ολες τις τεχνολογιες αιχμης γυρω απο την ασφαλεια και την ανεση. Συγκεκριμενα:
– Το τιμονι εχει γινει ακομη πιο κομπακτ σε διαστασεις. Εχει επανασχεδιασθει με νεα επενδυση και δυο κοφτα τμηματα για καλυτερη λαβη, ενω ταυτοχρονα εξασφαλιζει περισσοτερο χωρο για τα γονατα του οδηγου βελτιωνοντας ακομη περισσοτερο και το οπτικο του πεδιο. 
– Το συστημα HUD (head-up display) συνδυαζεται αψογα με μια οθονη υψηλης αναλυσης και διαστασης 12,3’’ με φουτουριστικα γραφικα. Η υπερυψωμενη οθονη του πινακα οργανων ειναι πληρως ρυθμισιμη, με μεγαλος ευρος εξατομικευσης και βρισκεται στο ιδανικο υψος, ετσι ωστε να μην αποσπαται το βλεμμα του οδηγου απο τον δρομο. 
– Η οθονη αφης διαστασης 8’’ που βρισκεται στην κεντρικη κονσολα συνδυαζει σε μια περιοχη ολους τους διακοπτες και ολες τις ρυθμισεις του αυτοκινητου. Ειναι ιδιαιτερα ευχρηστη και φωτεινη διευκολυνοντας στην καθημερινοτητα με την προηγμενη τεχνολογια της.
Μερικα εκατοστα κατω απο την οθονη υπαρχει μια σειρα απο χρωμιωμενους διακοπτες «αεροπορικου» τυπου με μεταλλικο φινιρισμα και απαλο πατημα. 
Ο οδηγος εχει να επιλεξει αναμεσα σε δυο φανταστικους διακοσμους με δυνατοτητα προσωποποιησης: τον Boost για δυναμικη σπορ οδηγηση, και τον Relax για πιο χαλαρους και ανετους ρυθμους.


Νεο PEUGEOT 3008 DKR
Η PEUGEOT σκοπευει να ξεκινησει νικηφορα και το 2017, μετα τις μεγαλες επιτυχιες στο Ντακαρ (τον Ιανουαριο στη Νοτια Αμερικη) και στο Silk Way Rally (αυτο το καλοκαιρι σε Ρωσια, Καζακσταν και Κινα).
Τα τεσσερα πληρωματα της Team PEUGEOT Total παραμενουν ως ειχαν, αλλα αυτη την φορα με ενα νεο υπεροπλο στη διαθεση τους: το PEUGEOT 3008 DKR.
Σχεδιασμενο σε συνεργασια με το PEUGEOT Style Centre, το PEUGEOT 3008 DKR αποτελει την αγωνιστικη υποσταση του νεου 3008 SUV με πολεμικη εμφανιση που συναρπαζει και προμηνυει νεες επιτυχιες στο Ντακαρ!

Οι μηχανικοι της PEUGEOT Sport επικεντρωθηκαν στην βελτιωση της ψυξης, της αναρτησης (αποσβεστηρες και γεωμετρια) για καλυτερο κρατημα, το βαρος του αυτοκινητου (το οποιο παραμενει στα ιδια επιπεδα) και στην αποτελεσματικοτητα του συστηματος κλιματισμου (που θα εκτιμησουν δεοντως τα πληρωματα!).
Σημαντικη δουλεια εχει γινει και στον κινητηρα που ειναι συμφωνος με τους νεους κανονισμους της FIA, μειωνοντας την διαμετρο του περιοριστη αερα (απο τα 39 στα 38 χιλιοστα, οπως προβλεπεται για τα δικινητα οχηματα), εχοντας μια απωλεια των περιπου 20 ιππων. Παρα ταυτα, αυτη η ισχυς πλεον καλυπτεται απο την καλυτερη αποδοση στις χαμηλοτερες σ.α.λ. και το αυτοκινητο ειναι συνολικα πιο ευκολο και ταχυτερο στην οδηγηση.
Οπως το 2015, η Team PEUGEOT Total θα ακολουθησει ενα πληρες αγωνιστικο προγραμμα με προβα στο Rallye du Morocco (3-7 Οκτωβριου), εκει οπου το PEUGEOT 3008 DKR θα δοκιμαστει στα χερια των Carlos Sainz / Lucas Cruz. Θα πλαισιωθουν απο τους Cyril Despres  / David Castera, τους νικητες του Silk Way Rally, για την τελικη επισημη συμμετοχη του PEUGEOT 2008 DKR.
Τα πληρωματα της Team PEUGEOT Total 2017 που θα οδηγησουν 4 PEUGEOT 3008 DKR απαρτιζουν οι Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz, Cyril Despres/David Castera και Sébastien Loeb/Daniel Elena.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6ZUy6DrlgKw]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!