Χρόνια πολλά Alfa Romeo!

Για τους Alfisti, αλλα και, αν θες να εισαι δικαιος, για ολο τον κοσμο της αυτοκινησης, η σημερινη μερα, ειναι σημαντικη. Ειναι η μερα που μια απο τις πιο εμβληματικες μαρκες του πλανητη, η Alfa Romeo, γιορταζει τα 106α της γενεθλια. Και, απ\’ οτι φαινεται, ειναι πιο ορεξατη απο ποτε!Και αποφασισμενη να συνεχισει να κανει αυτο που την εκανε διασημη: Να δωσει στο λαο, αυτοκινητα που μπορουν να σε κανουν να λατρεψεις την οδηγηση…

Η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ιδρυθηκε στις 24 Ιουνιου 1910. Τοτε, ο Μιλανεζος αριστοκρατης και επενδυτης Cavaliere Ugo Stella, αγορασε την Società Anonima Italiana Darracq (SAID) που λειτουργουσε (μαζι με Ιταλους επενδυτες, αναμεσα τους και τον Stella) στη Ναπολι, ο Γαλλος Alexandre Darracq. Λιγο αργοτερα, η φιρμα μετακινηθηκε στο Μιλανο, το 1910 εφτιαξε το πρωτο της μοντελο, την A.L.F.A. 24 hp και, εναν χρονο αργοτερα αρχισε να συμμετεχει σε αγωνες ταχυτητας.
Στον αιωνα και… κατι, η Alfa περασε πολλες περιοδους. Καλες και κακες, αλλα ο κοσμος θυμαται μονο τις πρωτες, μιας και, ηταν τοσο εμβληματικες, που τον εκανε να την εχει παντα στην καρδια του. Σημερα, με την Giulia, η Alfa Romeo επιχειρει τη μεγαλη επιστροφη στα \”σαλονια\” και, οπως δειχνουν ολα, τα καταφερνει περισσοτερο απο καλα.

Στην Ιταλια, η Alfa Romeo γιορταζει την 106η επετειο και ο ιστορικος πλατανος 24 μετρων που φυτευτηκε μπροστα απο το Ιστορικο Μουσειο της φιρμας φωτιζεται με το πιο αντιπροσωπευτικο χρωμα της μαρκας. Οι επισκεπτες μπορουν να θαυμασουν τον κορμο και το φυλλωμα του δεντρου κατα τη διαρκεια της επισκεψης τους στο Μουσειο, παρατηρωντας την εξελιξη της μαρκας και των design της με την παροδο του χρονου, καθως και να απολαυσουν στιγμες απο τις μεγαλες της νικες.

Η Alfa Romeo γιορταζει την 106η επετειο της σημερα. Για αυτη τη γιορτη, ο μεγαλος πλατανος που στεκεται με περηφανεια στην πλατεια μπροστα απο το Ιστορικο Μουσειο \”La macchina del tempo\” στο Arese εχει φωτιστει με κοκκινο χρωμα. Το δεντρο ειναι υψους 24 μετρων και φυτευτηκε στις αρχες της δεκαετιας του 1970 οταν χτιστηκε το συγκροτημα. Οταν το κτιριο ανακαινιστηκε, δοθηκε ιδιαιτερη προσοχη στον πλατανο.

Οι επισκεπτες μπορουν να θαυμασουν απο τον χωρο του φουαγιε τον κορμο του δεντρου απο τα παραθυρα που εκτεινονται απο το πατωμα μεχρι την οροφη, και απο τον πανω οροφο το φυλλωμα του.

Τα εργα αποκαταστασης του Ιστορικου Μουσειου ολοκληρωθηκαν στις 24 Ιουνιου 2015, κατα τη διαρκεια της παγκοσμιας πρεμιερας της νεας Giulia. Εκτοτε, το \”La Macchina del tempo\”, το συγχρονο αυτο μουσειο που απεικονιζει την ιστορια της μαρκας, εχει ανοιξει τις πορτες του για το κοινο. Κατα τη διαρκεια του πρωτου χρονου λειτουργιας, πανω απο 100.000 ανθρωποι απο ολο τον κοσμο εχουν επισκεφτει το Μουσειο και εχουν απολαυσει την \”εμπειρια Alfa Romeo\” χαρη στα εντυπωσιακα αυτοκινητα που εμφανιζονται στην οθονη, τη Χρονικη Ανασκοπηση, τα 4D φιλμ, την πιστα δοκιμων αφιερωμενη στα ιστορικα αυτοκινητα και τον χωρο εκθεσης Arese Motor Village, αποτελωντας την ιδανικη συνδεση αναμεσα στο παρελθον, το παρον και το μελλον.

Το αρχιτεκτονικο σχεδιο επαναδιαμορφωσε τη λειτουργικοτητα του Μουσειου, προσαρμοζοντας το στις νεες δραστηριοτητες και στην αναμενομενη ροη επισκεπτων. Το στοιχειο κλειδι στον σχεδιασμο ειναι η κοκκινη κατασκευη η οποια διασχιζει ολοκληρο το συγκροτημα: απο την οροφη που προεξεχει επανω απο την εισοδο των επισκεπτων, μεσω της εισοδου και εως την αρχη της διαδρομης επιδειξης με το νεο κλιμακωτο αρχιτεκτονικο χαρακτηριστικο. Αυτη η τελευταια αρχιτεκτονικη προσθηκη, η οποια φαινεται ξεκαθαρα απο τον αυτοκινητοδρομο χαρη στη φωτεινη \”Alfa red\” αποχρωση, ειναι το συμβολο της αναγεννησης του μουσειου: ενα μοντερνο χαρακτηριστικο, φτιαγμενο μεσα σε μια αρχιτεκτονικη ιδεα του 1970, η οποια παρεχει την απαραιτητη συνδεση μεταξυ του παρελθοντος και του παροντος.

Η διαταξη του μουσειου εσωτερικα δινει εμφαση στον εντοπισμο των χαρακτηριστικων τα οποια ανηκουν στο DNA της Alfa Romeo και απεικονιζεται μεσω μιας γοητευτικης φωτεινης εξυπνης εγκαταστασης, η οποια επεκτεινεται κατα μηκος του κτηριου κατακορυφα: φωτα, λεξεις και σηματα του στιλ τα οποια ζωντανευουν σε μια οθονη με φθινουσα ελικοειδη κινηση, που συμβολιζει τη στιλιστικη συνεχεια και την τεχνολογικη χρονικη συνοχη.

Η οθονη παρουσιαζει 69 μοντελα τα οποια ειναι τα πιο σημαντικα οχι μονο για την εξελιξη της μαρκας, αλλα και για την ιδια την ιστορια της αυτοκινητοβιομηχανιας. Απο το πρωτο αυτοκινητο A.L.F.A, το 24 HP, εως τους θρυλικους νικητες του Mille Miglia οπως την 6C 1750 Gran Sport που οδηγουσε ο Tazio Nuvolari, την 8C coachbuilt by Touring και το Gran Premio 159 \”Alfetta 159\” νικητη της Formula 1 που οδηγουσε ο Juan Manuel Fangio, απο την Giulietta, ενα αυτοκινητο συμβολο τη δεκαετια του 1950, εως τη θρυλικη 33 TT 12.

Ολη η ουσια της μαρκας εχει συγκεντρωθει σε τρεις αρχες: «Χρονικη διαρκεια», η οποια αντιπροσωπευει βιομηχανικη συνεχεια, «Ομορφια», η οποια συνδυαζει το στιλ με το design, «Ταχυτητα», συνοψιζοντας τεχνολογια και χαμηλο βαρος. Σε καθε μια αρχη ειναι αφιερωμενος ενας οροφος του μουσειου. Οι επισκεπτες μπορουν, επομενως, να θαυμασουν καθως προχωρουν μεσα απο την εκθεση τοσο την εξελιξη της μαρκας και του design, οσο και τις σημαντικες νικες που εχει πετυχει η Alfa Romeo.
Το ταξιδι μεσα στο θρυλο τελειωνει με ενα παιχνιδιαρικο και εντυπωσιακο φιναλε: το \”bolle emozionali\” (συναισθηματικες φυσαλιδες) αφιερωμενο στην εμπειρια του κοσμου της Alfa Romeo, με ενα φιλμ εικονικης πραγματικοτητας 360° και ενα γεματο συναισθηματα δωματιο οπου οι επισκεπτες καθονται σε διαδραστικα καθισματα και παρακολουθουν 4D φιλμ αφιερωμενα στη θρυλικη επιτυχια της Alfa Romeo.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!