Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου


Τα κριτηρια με βαση τα οποια θα αγορασετε το παιδικο καθισμα του αυτοκινητου δεν πρεπει να περιοριζονται μονο στη μαρκα και το χρωμα. Η ασφαλεια ειναι ασφαλως στην κορυφη του μυαλου!

Εδω ειναι μερικες συμβουλες ωστε να επιλεξετε ενα παιδικο καθισμα για το μωρο σας, οσο το δυνατον πιο ασφαλες.


Καθισμα με πληρη ανακλιση
Ειναι ιδανικο για τα νεογεννητα το παιδικο καθισμα του αυτοκινητου να μπορει να προσαρμοστει ευκολα σε μια θεση πληρους ανακλισης εξω απο το αυτοκινητο (και χωρις να ξυπνησει το μωρο).

Πλευρικη προστασια
Επιλεξτε ενα βρεφικο καθισμα αυτοκινητου που θα προστατευει το μωρο απο ενδεχομενες πλευρικες συγκρουσεις. Βεβαιωθειτε οτι υπαρχει αφρωδες υλικο γυρω γυρω και γρηγορη ρυθμιση της προστασιας του κεφαλιου.

Isofix βαση
Η βαση Isofix ειναι απαραιτητη για να κουμπωνεται απευθειας το βρεφικο καθισμα. Φροντιστε να ειναι σχεδιασμενο συμφωνα με τις ενδειξεις του Ευρωπαϊκου κανονισμου (ECE R44/03) και να ειναι συμβατο με το καθισμα της εταιριας που εχετε επιλεξει. Ειναι σχεδιασμενο ετσι ωστε να προστατευει το κεφαλακι του μωρου και τη σπονδυλικη του στηλη και το προφυλασσει απο τους κραδασμους που προκαλουν οι λακκουβες στους δρομους. Οταν δεν το χρησιμοποιειτε, μπορειτε να το διπλωνετε και να το κρατατε στο πορτμπαγκαζ.

Που βλεπει προς τα πισω
Ολα τα παιδια μεχρι να γινουν τεσσαρων ετων η να φτασουν τα 18 κιλα περιπου πρεπει να καθονται σε βρεφικα καθισματα που βλεπουν προς τα πισω, συμφωνα με το νορβηγικο μοντελο. Ο λογος εχει να κανει με την ανατομια του σωματος ενος μωρου, σε σχεση με το σωμα ενος ενηλικα. Σε ενα μωρο, το κεφαλι αντιστοιχει στο 25% του συνολικου βαρους, ενω σε εναν ενηλικα μολις στο 6%. Σε μια μετωπικη συγκρουση, που ειναι η πιο συχνη αλλα κυριως η πιο επικινδυνη/θανατηφορα, σε ενα καθισμα που κοιτα μπροστα, συγκρατειται μεν το σωμα, αλλα το κεφαλι που δεν υποστηριζεται καθολου κινειται βιαια μπροστα, και η δυναμη που ασκειται στον αυχενα φτανει μεχρι τα 300 κιλα οταν οι γιατροι μιλουν οτι το ανωτατο επιτρεπομενο οριο ειναι 130 κιλα. Σε καθισμα που κοιτα πισω, το κελυφος του καθισματος λειτουργει σαν ασπιδα προστασιας για το σωμα και για πιο ευαισθητα μερη: τη σπονδυλικη στηλη, τον αυχενα και το κεφαλι.

Περιστροφη 360 μοιρων
Επιλεξτε ενα καινοτομο καθισμα αυτοκινητου που να διαθετει περιστροφη περιστροφη 360 μοιρων και επιτρεπει σε ενα παιδι να βλεπει πισω για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Ειναι επισης κατα 80% ασφαλεστερο σε περιπτωση μετωπικης συγκρουσης σε σχεση με τα καθισματα που βλεπουν στην κατευθυνση του οχηματος. Επιπλεον η καινοτομια 360 μοιρων στο μηχανισμο περιστροφης δημιουργει μια ανετη εισοδο και εξοδο του μωρου απο το αυτοκινητο.

Ελαφρυ βαρος
Ενα ελαφρυ καθισμα, χωρις τη βαση ασφαλως, θα το εκτιμησετε πολυ περισσοτερο οταν χρειαστει να το μετακινησετε με τον μικρο σας μπομπιρα μεσα.

http://www.baby.gr

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!