Ό,τι ήθελες να ξέρεις για το DS3 Crossback

Πηγαινοντας τα ορια ενα βημα πιο μακρια, το DS 3 CROSSBACK ειναι ενα αυτοκινητο με απολυτα ξεχωριστο στυλ. Χαρη στις ισορροπημενες διαστασεις και την αναλογη κατανομη των ογκων, το νεο μοντελο της DS που ειναι διαθεσιμο και σε 100% ηλεκτρικη εκδοση E-TENSE, προσφερει την πλεον προηγμενη τεχνολογια με ιδιαιτερη κομψοτητα και φινετσα. Το DS 3 CROSSBACK ειναι ενα αυτοκινητο πολης που μπορει να καλυψει και μεγαλες αποστασεις. Στα τεχνολογικα προτερηματα του, συγκαταλεγονται και εφαρμογες που κανουν τη διαφορα στην απαιτητικη κατηγορια, δινοντας στο   DS 3 CROSSBACK πολλα και ενδιαφεροντα στοιχεια για να ξεχωριζει. Η αισθηση της εκλεπτυσμενης ανεσης και ο πληρης εξοπλισμος ασφαλειας, καθιστουν το στυλατο DS 3 CROSSBACK ακομα πιο ελκυστικο για οσους αναζητουν  απο το αυτοκινητο τους, δυναμισμο και κομψοτητα.


Το DS 3 CROSSBACK προσφερει μια νεα και μοναδικη εμπειρια οδηγησης. Στα χναρια του DS 7 CROSSBACK, ειναι συμφωνο με ολα τα κριτηρια για την προσελκυση και διατηρηση μιας απαιτητικης πελατειας που δεν κανει συμβιβασμους σε κανεναν τομεα.
Οι λατρεις των ομορφων αντικειμενων θα γοητευτουν απο το γλυπτο σχεδιασμο του, τη δημιουργικοτητα των εσωτερικων του χωρων και τη φροντιδα που λαμβανουν ακομα και στις πιο μικρες λεπτομερειες. Οι πρωτοποριακες τεχνολογιες προσφερουν μια οδηγικη εμπειρια που χαρακτηριζεται απο ανεση, ευεξια, ηρεμια και ευχαριστηση, σε ολα τα ειδη ταξιδιων και σε ολους τους τυπους χρησης, ειτε επιλεγουν εναν τυπικο κινητηρα εσωτερικης καυσης ειτε την εντελως ηλεκτρικη εκδοχη του μοντελου. Το DS 3 CROSSBACK ειναι το «αποσταγμα» της DS: τεχνολογια και πληροτητα, σε ενα πιο compact συνολο. 

«Το DS 3 CROSSBACK, ειτε το δεις απο το πλαϊ, ειτε απο το πισω μερος του, ειναι ενα οχημα τελειων αναλογιων με τους μεγαλους τροχους του, το σωστο μηκος και το εξαιρετικο πατημα στο δρομο. Απο την πρωτη ματια, μπορειτε να δειτε οτι αυτο κανει τη διαφορα σε σχεση με τα αλλα αυτοκινητα. Απλες, χυτες γραμμες που εκφραζουν την ισχυρη προσωπικοτητα και τη δυναμη, ενισχυμενες απο ενα εκπληκτικο φωτιστικο αποτυπωμα». Με τον τροπο αυτο ο Thierry Metroz, Style Director της DS, περιγραφει το νεο μοντελο της DS Automobiles.

Το DS 3 CROSSBACK μπορει απο την πρωτη ματια να ξεχωρισει ως ενα compact SUV, με το σωστο μηκος των 4,12 m, τους μεγαλους τροχους των 18”, καθως και την αυξημενη αποσταση απο το εδαφος. Στο μπροστινο μερος, τα DS WINGS σχηματιζουν ενα ιδιαιτερα κομψο πλαισιο για τις χυτες κατακορυφες γραμμες της γριλιας DS. Τα DRL (Daytime Running Lights) με τα κατακορυφα LED και τους κωνικους προβολεις του συστηματος DS MATRIX LED VISION οριζουν ενα συγχρονο συνολο με συγκριτικο πλεονεκτημα στην αποδοση. Η προσοχη στη λεπτομερεια αποτελει χαρακτηριστικο γνωρισμα της μαρκας DS και ειναι ορατη παντου, ξεκινωντας απο το εξωτερικο του οχηματος με τις «αορατες» ελαστικες προσθηκες στα πλαισια θυρων και παραθυρων, τις κομψες αναδιπλουμενες χειρολαβες στις πορτες και την οροφη χωρις ορατη κεραια. Το πισω μερος ειναι κομψο με υψηλης τεχνολογιας φωτισμο που καλυπτει ολοκληρο το πλατος μεσω της ταινιας με το ονομα CROSSBACK.

Με 10 επιλογες σχεδιων για τις ζαντες, 10 χρωματα αμαξωματος και τρια χρωματα για την  οροφη, ολα ξεκινουν ιδανικα για να φτιαξει κανεις το δικο του ξεχωριστο DS 3 CROSSBACK. Αναφορικα με το διακοσμο της καμπινας, οι επιλογες ειναι 5 (MONTMARTRE, BASTILLE, PERFORMANCE LINE, RIVOLI και OPERA), ενω θα υπαρχει και εκδοση λανσαρισματος, η LA PREMIERE. Αυτες οι επιλογες συνδυαζουν τα χρωματα και τα υλικα μεσα και εξω απο το αυτοκινητο, για να ικανοποιηθουν ολες οι απαιτησεις και οι ιδιαιτερες προτιμησεις. Το  κομψο και μοντερνο αποτελεσμα, τονιζεται απο το δερμα Nappa που συνδυαζεται ιδανικα με Alcantara και χαρη στην ιδιαιτερη ραφη το αποτελεσμα απογειωνει την αισθητικη. Στην κομψη κεντρικη κονσολα, που «ερχεται» απευθειας απο το DS 7 CROSSBACK, με τα χειριστηρια του κιβωτιου ταχυτητων και το ηλεκτρικο χειροφρενο, υπαρχει παραλληλα και  μια σειρα αποθηκευτικων χωρων. Ταυτοχρονα στον ιδιο χωρο υπαρχει και η δυνατοτητα φορτισης smartphone, ενω πιο πισω βρισκεται το πολυ χρησιμο συρομενο υποβραχιονιο.

Η κορυφαια ανεση για τους επιβατες ξεκινα απο τα καθισματα που αγκαλιαζουν το σωμα του οδηγου αλλα και του καθε επιβατη ξεχωριστα. Διαθετουν καινοτομο αφρο υψηλης πυκνοτητας για μεγαλυτερη ποιοτητα, ενω υπαρχουν και οι λειτουργιες μασαζ και ηλεκτρικων ρυθμισεων. Με το αυτοκινητο εν κινησει η εξαιρετικη μονωση NVH (για θορυβο και κραδασμους) παρεχει υψηλα επιπεδα ανεσης χαρη και στη νεα πλατφορμα του DS 3 CROSSBACK. Ιδιαιτερη εμφαση δοθηκε στην ηχομονωση με τις υψηλοτερες προδιαγραφες για τα πανελ των θυρων, τις γυαλινες επιφανειες με μεγαλυτερο παχος και το αναλογα σχεδιασμενο εμπροσθιο παρμπριζ. Συνεχιζοντας με την ιδιαιτερη σημασια που δοθηκε στην ηχομονωση και την ακουστικη της καμπινας των επιβατων, οι μηχανικοι της DS ενωσαν τις δυναμεις τους με τη γαλλικη εταιρεια FOCAL για να δουλεψουν στο υψηλης ποιοτητας συστημα ηχου του DS 3 CROSSBACK. Με την υπογραφη ELECTRA® στο σχετικο συστημα, η FOCAL συνεργαστηκε με την DS και ανεπτυξε ενα συστημα Hi-Fi με 12 τα ηχεια στις ιδανικες θεσεις για την καλυτερη δυνατη αποδοση, με συνολικη ισχυ 515 watts. Το αποτελεσμα ειναι μια καταπληκτικη εμπειρια ακροασης, με ισορροπημενο, ζωντανο ηχο και πραγματικη εμπειρια αιθουσας παραστασεων. 

Η Ασφαλεια

Ολο το πακετο των πιο συγχρονων εφαρμογων που εχουν να κανουν με την ασφαλεια του οδηγου και των επιβατων, βρισκεται στον εξοπλισμο του νεου DS 3 CROSSBACK. Το Active Safety Brake στην αναβαθμισμενη εκδοση που φρεναρει αυτοματα εχοντας τη δυνατοτητα να αναγνωρισει δικυκλα αλλα ακομα και πεζους, κανει το επιπεδο της ασφαλειας των μετακινησεων να ειναι το υψηλοτερο δυνατο για τα δεδομενα της κατηγοριας. Το Active Safety Brake λειτουργει σε ενα ευρος ταχυτητων απο τα 5 km/h εως και τα 140 km/h και ετσι η καλυψη που προσφερει στον οδηγο ειναι πληρης για καθε περιπτωση, ανεξαρτητως συνθηκων. 

DS 3 CROSSBACK E-TENSE 

Το πρωτο 100% ηλεκτρικο μοντελο της DS, ειναι το DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Με αυτο, το ονειρο ενος κομψου ηλεκτρικου οχηματος γινεται πραγματικοτητα. Η αμιγως ηλεκτρικη εκδοση Ε-ΤENSE του DS 3 CROSSBACK θα ειναι διαθεσιμη το β’ εξαμηνο του 2019, με αυτονομια που θα ξεπερνα τα 300 km και λειτουργια ταχυφορτισης της μπαταριας για να φτανει στο 80% μολις σε 30 λεπτα. Ενα ακομα πλεονεκτημα της E-TENSE εκδοσης, ειναι πως δεν εχει καμια διαφορα στους χωρους που προσφερει για τους επιβατες και τις αποσκευες τους, καθως οι συσσωρευτες τοποθετουνται κατω απο το πατωμα. Το ηλεκτρικο συστημα μεταδοσης κινησης του DS 3 CROSSBACK E-TENSE περιλαμβανει ηλεκτροκινητηρα 100 kW / 136 hp και μπαταριες ιοντων λιθιου 50kWh.

Οι κινητηρες

Το DS 3 CROSSBACK ειναι το πρωτο αυτοκινητο που διαθετει την τελευταια αναβαθμιση του PureTech βενζινοκινητηρα που αποδιδει 155 ιππους και συνδυαζεται με το EAT8 αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων (με 8 σχεσεις). Παραλληλα, τη γκαμα των κινητηρων του μοντελου συμπληρωνουν οι εκδοσεις του PureTech των 1,2 λιτρων με αποδοση 100 και 130 ιππων, που ειναι συμφωνοι με τα πλεον προσφατα προτυπα ρυπων Euro 6.3. Αξιζει να σημειωσουμε πως το PureTech 130 συνολο ελαβε προσφατα το βραβειο Engine of the Year για τεταρτη συνεχη χρονια. Οι επιλογες diesel περιλαμβανουν τις δυο εκδοσεις του συνολου των 1,5 λιτρων BlueHDi με αποδοση 100 και 130 hp.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ DS 3 CROSSBACK 
Μηκος: 4.118 mm 
Πλατος: 1.791 mm 
Υψος: 1.534 mm 
Μεταξονιο: 2.558 mm 
Χωρος αποσκευων: 350 lt  

Για περισσοτερες πληροφοριες, μπορεις να επισκεφθεις την επισημη ιστοσελιδα της DS Automobiles.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!