10+1 αυτοκίνητα για να επιβιώσεις στην Αποκάλυψη

Παραδεξου το, το σκεφτηκες και εσυ, τωρα που ο χειμωνας εχει ολιγον πολικες θερμοκρασιες, που το χιονι καλυπτει τα παντα, που παγωνει το συμπαν, που πλημμυριζουν τα παντα, που ολα γινονται λασπη: Να ειχες στα χερια σου ενα οχημα που δεν θα κολωνει κυριολεκτικα πουθενα. Ενα αυτοκινητο που να μπορει να σε παει μεχρι την ακρη του κοσμου, να ειναι ικανο να σε βοηθησει να επιβιωσεις ακομα και στην Αποκαλυψη


Ενταξει, προφανως η καλυτερη λυση ειναι ενα απο τα τρελα Baja projects που κυκλοφορουν εκει εξω. Ομως εμεις, σου διαλεξαμε δεκα συν μια διαφορετικες προτασεις πραγματικα σκληροτραχηλων εκτος δρομου αυτοκινητων, που καταπινουν τα χιονισμενα βουνα και τις ερημους για πρωινο. Θα διαπιστωσεις, πλησιαζοντας προς το νουμερο ενα, οτι θα συναντας αυτοκινητα που κανουν τα αλλα SUV να μοιαζουν, σε ο,τι αφορα τις δυνατοτητες, σαν αβγαλτα κοριτσοπουλα μπροστα σε κομαντος των ΟΥΚ.


10. Jeep Cherokee/Grand Cherokee


Οταν η Jeep παρουσιασε τη νεα γενια των Cherokee/Grand Cherokee, ολοι περιμεναν οτι θα ακολουθουσε την ταση που θελει γλυκαναλατα SUVs, τα οποια θα παρεχουν πρωτιστως ανεση. Περιεργως, οι Αμερικανοι ειχαν αλλη αποψη και τελικα, δημιουργησαν οχηματα που ειναι κορυφαια εκτος δρομου, χωρις να κανουν ιδιαιτερες υποχωρησεις στην ποιοτητα κυλισης. Χωρις να ειναι εξεζητημενο, το Jeep αυτο μπορει να ειναι το αυτοκινητο σου για καθε μερα, μεχρι να ερθει το τελος του κοσμου.


9. Land Rover Defender


Πιο σκληροτραχηλο ακομα, χωρις πολλες- πολλες ανεσεις, δεν σηκωνει και πολλα. Το Land Rover Defender ειναι ο,τι πιο classic υπαρχει και αντεξε στην παραγωγη απο το 1948 ως το 2016. Μπορεις να το βρεις μεταχειρισμενο με κινητηρες απο τον 2,5λιτρο των 68 ιππων, μεχρι τον θηριωδη V8. Με μονιμη τετρακινηση και ο,τι μπορει να φανταστει ο περιπετειωδης νους, το μονο που σου εγγυαται ενα Defender, ειναι οτι δεν θα κολλησει ποτε και πουθενα. 


8. Toyota Land Cruiser


Καποτε, στην ερημο Σαχαρα, ενας βεδουινος μου εξηγουσε οτι \”εχουμε τα αυτοκινητα και εχουμε και το Land Cruiser να τραβαει τα αυτοκινητα που κολλανε\”. Το Land Cruiser λοιπον, ειναι τοσο σκληροτραχηλο, που μπορει να επιβιωνει και στη Σαχαρα ακομα. Στα αλλα θα κολλησει; 


7. Jeep Wrangler


Αληθεια τωρα, χρειαζεσαι συστασεις; Το Wrangler, ειναι ο πιο αξιος συνεχιστης του ονοματος της Jeep, ο βασιλιας των εκτος δρομου οχηματων. Παροτι οχι τοσο μεγαλο οσο τα αλλα, εχει εκτος δρομου δυνατοτητες που σε κανουν να απορεις για το πως σκαρφαλωνει εκει που εσυ δεν θα μπορουσες ποτε, ουτε με τα ποδια. Και επισης, ειναι τοσο σκληροτραχηλο που απλα, δεν μπορεις να το περιγραψεις με λεξεις. 


6. Hummer


Οποιο Hummer και να διαλεξεις, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Το γεγονος οτι το χρησιμοποιει ο αμερικανικος στρατος (και οχι μονο- κι ο δικος μας το χρησιμοποιει) στο πεδιο της μαχης, αποδεικνυει απο μονο του περι τινος προκειται. Ψαχνοντας λιγο στο YouTube, θα βρεις βιντεο με Hummer να σκαρφαλωνουν σε καθετους τοιχους, να βουτανε σε βαθιες λιμνες και αλλα τετοια παλαβα.


5. Ford F-650 6X6


Αυτο το αμερικανικο τερας, φοραει μια πλειαδα παντοδυναμων μοτερ, με πιο ξεχωριστα αυτο των 7,2 λιτρων diesel Caterpillar 3126/C7, αποδοσης 362 ιππων και το 6,8 λιτρων βενζινης Triton V10, αποδοσης επισης 362 ιππων. Και επειδη καλυτερη απο κινηση στους 4 τροχους, ειναι η κινηση στους 6, το Ford αυτο δεν σκαρφαλωνει μονο. Μπορει να ρυμουλκησει, η και να κουβαλησει ο,τι τραβαει η ψυχη σου…


4. Ural Polyarnik


Ντα! Απο τη Ρωσια, με αγαπη, μας ερχεται το μοναδικο αυτο τερας. Σοβιετικο δημιουργημα, χρησιμοποιειτο για κινηση σε ολα τα τεραιν. Και, οταν λεμε ολα, εννοουμε πραγματικα ολα τα τεραιν. Ειναι τοσο μεγαλο που και μετεωριτης να το χτυπησει, δεν θα παθει τιποτα. Επισης, ειναι ρωσικο, που σημαινει ο,τι ξερεις για τα Lada. Σκληροτραχηλο.


3. Peugeot 3008 DKR


Τι δουλεια εχει ενα δικινητο στη λιστα μας; Το κτηνος απο το Παρισι, το Peugeot 3008 DKR , με το οποιο η εταιρεια ριχτηκε στη μαχη για τον εκτο τιτλο της στο Rally Dakar, δεν ειναι ενα οποιοδηποτε προσθιοκινητο. Το Sandblaster, οπως το αποκαλουν, με τον 3λιτρο twin-turbodiesel V6 των 340 ιππων και 800 Nm ροπης, ειναι φτιαγμενο απο ανθρακονηματα (και το σασι του) και εχει τελικη 200+ χ.α.ω. σε οποιοδηποτε εδαφος. Η Peugeot λεει πως αυτο το κτηνος αποδεικνυει οτι δεν χρειαζεσαι 4Χ4 για να κατακτησεις καποια απο τα πιο αφιλοξενα μερη του πλανητη. 


2. Local Motors Rally Fighter


Το Rally Fighter, βγαινει σε πισωκινητη και τετρακινητη εκδοση. Ειναι -λενε- εκπληκτικο εκτος δρομου και εντος. Φοραει, εκτος απο τις 20αρες ζαντες του, εναν κινητηρα απο Corvette, αποδοσης 430 ιππων, ενα εξαταχυτο αυτοματο κιβωτιο απο το Chevrolet Silverado, πισω μασκα απο Honda, πορτες απο ΜΧ-5. Και, γενικως, ειναι για αλλες καταστασεις. Δε θα σε χαλασει…


1. Mercedes G63 AMG 6X6


Δεν ειναι μονο οτι διαθετει κινηση στους 6 τροχους. Αυτο το θηριο, διαθετει ενα συστημα ξεφουσκωματος/φουσκωματος των ελαστικων του, ωστε η πιεση που ασκειται στο εδαφος απο το πελμα του καθε ελαστικου, να μην ειναι μεγαλυτερη απο αυτη ενος ανθρωπου μεσου βαρους! Φοραει εναν 5,5λιτρο bi-turbo V-8 που παραγει 544 ιππους. Γενικα, αυτο το αυτοκινητο ειναι τοσο εξωπραγματικο, που μεχρι και σημερα αρνουμαστε να πιστεψουμε οτι υπαρχει.


Bonus Τερας: Korres P4


Ξεχασε ο,τι ηξερες. Δεν υπαρχει τιποτε αλλο στον πλανητη σαν αυτο το κτηνος. Φτιαγμενο απο ελληνικα χερια, το υπεραυτοκινητο του Δημητρη Κορρε και της ομαδας του, ειναι το μοναδικο σε τουτο τον ματαιο κοσμο, που μπορει να παει πραγματικα γρηγορα και πραγματικα παντου. Η και να παει πραγματικα γρηγορα παντου. Ο 7λιτρος V8 (LS7) των 505 ιππων του, δεν ειναι το μονο προσον του. Το σκληροτραχηλο αυτο τερας, κανει το σπριντ 0-100 σε 3,8 δευτερολεπτα, τελικιαζει στα 300 χ.α.ω., ενω στριβει σαν πραγματικο supercar. Παραλληλα, οι state of the art αναρτησεις του, το ανασηκωνουν ως και 400 mm, χαριζοντας του τη δυνατοτητα να προσπελασει οποιοδηποτε εμποδιο. Σκεφτεσαι κατι καλυτερο απο ενα ελληνικο supercar που ταπεινωνει σχεδον καθε SUV στον κοσμο;

…Η μηπως σκεφτεσαι κατι αλλο; Πες μας στα σχολια!

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!