72 πληρώματα θα δώσουν το παρών στο Ράλι Κύπρου 2016

Σε λιγοτερο απο μια βδομαδα τα πληρωματα θα βρεθουν στην εκκινηση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016. Τοσο η οργανωτικη επιτροπη οσο και οι ομαδες ολοκληρωνουν σιγα σιγα τις προετοιμασιες τους για τους για το μεγαλο αγωνα των 822,47 χιλιομετρων και των δεκατεσσαρων ειδικων διαδρομων. Οπως ειναι ηδη γνωστο το CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016, που θα διεξαχθει στις 7—9 Οκτωβριου, αποτελει το δεκατο γυρο του φετινου Ευρωπαϊκου πρωταθληματος (ERC), τον πεμπτο γυρο του πρωταθληματος Μεσης Ανατολης αλλα και τον τεταρτο γυρο του Παγκυπριου πρωταθληματος ραλι.

Εβδομηντα δυο συνολικα πληρωματα βρισκονται στη λιστα των συμμετοχων του φετινου αγωνα. Μια λιστα που θεωρειτε απο τις σημαντικοτερες των τελευταιων χρονων με δυνατες παρουσιες απο το χωρο του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος, του πρωταθληματος Μεσης Ανατολης αλλα και την αφροκρεμα των Κυπριων οδηγων. 
Η λιστα των συμμετοχων του Ευρωπαϊκου πρωταθληματος περιλαμβανει 55 συνολικα πληρωματα, Μεταξυ αυτων, εννεα απο το χωρο του ERC, πεντε απο το χωρο του πρωταθληματος Μεσης Ανατολης και 39 απο την Κυπρο. Παραλληλα, αλλα δωδεκα πληρωματα θα διαγωνιστουν για το Κυπριακο πρωταθλημα ενω αλλα πεντε δηλωσαν συμμετοχη μονο για την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage.


Μεταξυ των συμμετοχων συμπεριλαμβανονται ονοματα οπως του δευτεραθλητη του ERC Alexey Lukyanuk με Ford Fiesta R5 και του τριταθλητη Ralf Sirmacis με Skoda Fabia R5 αλλα και του οδηγου της Team Greece Λαμπρου Αθανασσουλα με Fiesta R5. Με ενα Citroen DS3 R5 θα τρεξει ο Ουγγρος David Bodka ενω με Skoda θα αγωνιστουν, τοσο ο Γερμανος Marijan Griebel οσο και ο Λετονος Nikolay Gryazin. Αξιοσημειωτο ειναι οτι στο φετινο αγωνα λαμβανει για πρωτη φορα μερος η Castrol Ford Team Turkey με τεσσερα συνολικα πληρωματα. Τρια Ford Fiesta R2 στην κατηγορια ERC3 και ενα Fiesta S200 στην κατηγορια RC2. Απο το χωρο της Μεσης Ανατολης, μπορει να απουσιαζει ο πολυπρωταθλητης Nasser Al-Attiyah, αλλα σιγουρα ξεχωριζουν τα ονοματα των Khalid Al Suwaidi απο το Καταρ με Fiesta R5 και του πολυ γρηγορου Λιβανιου πρωταθλητη Roger Feghali με Mitsubishi Lancer Evo IX.


Δυναμικο παρων και απο πλευρας Κυπριακων συμμετοχων. Επτα συνολικα Κυπριακα πληρωματα θα τρεξουν και για τους βαθμους του Ευρωπαϊκου πρωταθληματος. Οι περσινοι νικητες – απο Κυπριακης πλευρας – και πρωταθλητες Χριστος Δημοσθενους και Παμπος Λαος θα τρεξουν με το Evo IX ενω με ιδιο αυτοκινητο και οι Κωστας Ζηνωνος με το Φανο Χριστοφη. Συμμετοχη και για το Χαραλαμπο Τιμοθεου, τον μοναδικο νικητη του θεσμου που συμμετεχει φετος, και θα τρεξει με τον Παναγιωτη Σιαλο στη θεση του συνοδηγου ενω ο νεαρος Πανικος Πολυκαρπου θα εχει και παλι τον Gerald Winter στη θεση του συνοδηγου. Για τους βαθμους του Ευρωπαϊκου θα τρεξει και ο ιδιαιτερα γρηγορος «Chips Junior» με τον Αντωνη Χρυσοστομου στο διπλανο μπακετ. Μαζι τους και τα δυο Suzuki Swift Sport των «Dimi» και Μαρια Morozova και «Leo» με τον «Zoli». Mε ενα Mitsubishi Lancer Evo IX θα τρεξει και ο πρωταθλητης του 2014 Σταυρος Αντωνιου ενω με ιδιο αυτοκινητο και οι Σαββα, Εγγλεζου, Χριστοφη, Παφιτης και Παναγιωτης Γιαγκου ενω με Lancer Evo X θα αγωνιστει ο πρωτοπορος του φετινου πρωταθληματος Σιμος Γαλαταριωτης οπως και οι Πετρος Παντελη, Μιχαλης Ποσειδιας και Παυλος Παυλου. 


Πενηνταεξι συνολικα πληρωματα θα τρεξουν με την Κυπριακη σημαια στις πορτες τους. Μεταξυ των 56 πληρωματων θα ειναι και εντεκα Τουρκοκυπριακα πληρωματα με τα ονοματα των Fikri Macila (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Mustafa Bulutoglurari (Ford Fiesta R5) να ξεχωριζουν.


Τελος, θα πρεπει να αναφερουμε οτι τα 72 πληρωματα προερχονται απο εννεα συνολικα χωρες. 56 απο την Κυπρο, πεντε απο την Τουρκια, τρια απο το Καταρ, δυο απο το Λιβανο και τη Λετονια και ενα πληρωμα απο Γερμανια, Ουγγαρια, Ελλαδα και Ρωσια.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!