92 μεθυσμένοι οδηγοί πιάστηκαν στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη

\”Ενα ποτηρακι ηπια κυρ αστυνομε μου\”. Αυτη τη δικαιολογια, οι ανδρες της Τροχαιας Αττικης, οι οποιοι ξεχυθηκαν στους δρομους της περιφερειας της πρωτευουσας για να κανουν αλκοτεστ και αλλους ελεγχους, την Τσικνοπεμπτη, την ακουσαν πολυ συχνα. Σε 92 περιπτωσεις, το μηχανημα μετρησης περιεκτικοτητας αλκοολ στο αιμα οδηγων, εδειξε οτι ηταν κατι παραπανω απο ενα ποτηρακι. Και ακολουθηθηκαν οι δεουσες διαδικασιες. 


Προσεξε: ΜΟΝΟ στην Αττικη, ΜΟΝΟ σε μια ημερα, η Τροχαια εντοπισε 92 μεθυσμενους οδηγους. Μιλαμε για το 2017. Μιλαμε για μια εποχη που ακομα και οι πετρες ξερουν οτι το να πιασεις το τιμονι εχοντας πιει εστω και λιγο, ισοδυναμει με αποπειρα δολοφονιας και αποπειρα αυτοκτονιας. Ποσο χαμηλο IQ πρεπει να εχει καποιος για να το κανει;


\”Λογω της ημερας\”, θα πουν μερικοι. Φυσικα, εαν ενας οδηγος που εχει πιει \”ενα ποτηρακι παραπανω\”, προκαλεσει λογω των μειωμενων αντανακλαστικων του η εμπλακει σε ενα τροχαιο που θα εχει ως αποτελεσμα το ξεκληρισμα μιας οικογενειας, τον θανατο παιδιων, την προκληση βαριας σωματικης αναπηριας σε συνανθρωπους τους, οταν θα βρεθει στο δικαστηριο, απεναντι στις μαυροφορεμενες μανες, η τα ορφανα παιδια που θα αφησει, μπορει να τους πει αυτη τη δικαιολογια: \”Λογω της ημερας\”. \”Λογω της ημερας σκοτωθηκε ο μπαμπας σου\”. \”Λογω της ημερας εμεινε αναπηρο το παιδι σου\”. 


Και, επειδη η Τροχαια καταλαβαινει οτι οι 92 που πιαστηκαν να οδηγουν μεθυσμενοι ηταν μοναχα ενα ποσοστο αυτων που το εκαναν, οπως και οτι το \”σπεσιαλ\” της ημερας θα… επεκταθει και σε αλλες μερες και σε αλλα μερη, θα απαντησει με τον τροπο που ξερει: Εντατικους ελεγχους, παντου, για να πιασει τους δυνητικους δολοφονους. 

Αυτη τη φωτογραφια τη βαλαμε επειδη ειναι ομορφη η τροχονομος

Προς το παρον, ας δουμε τις εξωπραγματικες επιδοσεις της ημερας, οπως τις κατεγραψε η Τροχαια Αθηνων, σκεφτομενοι οτι εκει εξω κυκλοφορουν πραγματικα επικινδυνα ηλιθιοι ανθρωποι:   

Σε 1.285 ελεγχους αλκοτεστ που διενηργησε την Πεμπτη η Διευθυνση Τροχαιας Αττικης σε οδηγους οχηματων, διαπιστωθηκε οτι οι 92 εξ αυτων ειχαν καταναλωσει αλκοολ σε ποσοστο ανω του επιτρεπομενου οριου.

Παραλληλα, επιβεβαιωθηκαν αλλες 925 παραβασεις που επισειουν διοικητικα προστιμα, εκ των οποιων οι 31 επιφερουν και ποινικες κυρωσεις. Αναλυτικα:

Παραβιαση ερυθρου σηματοδοτη: 7
Υπερβολικη ταχυτητα: 113
Μη χρηση προστατευτικου κρανους: 16
Μη χρηση ζωνης ασφαλειας: 25
Χρηση κινητου τηλεφωνου: 43
Ανασφαλιστα οχηματα: 15
Λοιπες τροχαιες παραβασεις: 706
Παραλληλα, ακινητοποιηθηκαν 42 οχηματα και αφαιρεθηκαν 144 πινακιδες κυκλοφοριας, 133 αδειες ικανοτητας οδηγησης και 52 αδειες κυκλοφοριας.

Και του χρονου βρε! 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!