Τα μυστικά του Nissan LEAF

Με την αποκαλυψη του νεου  Nissan LEAF, του πιο εξελιγμενου αμιγως ηλεκτροκινητου οχηματος (EV) στην Ευρωπη, που θα κυκλοφορησει στις αρχες του 2018, η Nissan δινει σαρκα και οστα στο οραμα της για την ευφυη κινητικοτητα, καθως ενσωματωνει εξυπνες λυσεις οδηγησης που εχουν σκοπο να μειωσουν το στρες στην πολη και οχι μονο!
Κινουμενο αποκλειστικα με ηλεκτρισμο και γεματο με εξυπνη τεχνολογια, το νεο Nissan LEAF ειναι το πρωτο αυτοκινητο της φιρμας στην Ευρωπη που θα “αγκαλιασει” τα πρωιμα βηματα της προηγμενης υποστηριξης του οδηγου. Εμπλουτισμενο με  πρωτοποριακες καινοτομιες, οπως το e-Pedal, επιτρεπει στον οδηγο του να οδηγει και να φρεναρει με εναν εντελως νεο και απροσκοπτο τροπο.
Επιπλεον, το νεο Nissan LEAF εχει μεγαλυτερη αυτονομια που φτανει τα 378 χλμ (NΕDC (Νεος Ευρωπαϊκος Κυκλος Οδηγησης) με μια μονο φορτιση, σκοπευοντας να κερδισει τις εντυπωσεις των νεων αγοραστων, με μια πιο κομψη εμφανιση τοσο μεσα, οσο και απο  εξω.
\”Το νεο Nissan LEAF μας οδηγει στο Nissan Intelligent Mobility, που αποτελει τον βασικο πυλωνα της στρατηγικης για το μελλον της μαρκας\”, λεει ο Hiroto Saikawa, προεδρος και διευθυνων συμβουλος της Nissan. \”Το νεο Nissan LEAF, με τη βελτιωμενη αυτονομια του, σε συνδυασμο με την εξελιξη της αυτονομης τεχνολογιας κινησης, οπως το ProPILOT Park και την απλη λειτουργια του e-Pedal, ενισχυει την ηγετικη θεση της Nissan στα ηλεκτροκινητα οχηματα (EVs), καθως και την επεκταση των EVs σε παγκοσμια κλιμακα. Διαθετει επισης τα βασικα πλεονεκτηματα που θα ενσωματωθουν στα μελλοντικα μοντελα της Nissan.\”
Το Nissan Intelligent Mobility ειναι ο “οδικος χαρτης” της μαρκας που  επαναπροσδιοριζει το μελλον της οδηγησης και εστιαζει στον ρολο ενος αυτοκινητου που θα ειναι κατι περισσοτερο απο ενας τροπος μεταφορας. Το Nissan Intelligent Mobility  καθοριζεται απο το πως οδηγειται το αυτοκινητο, πως τροφοδοτειται και πως ενσωματωνεται στην κοινωνια.
Το νεο Nissan LEAF ειναι η απτη αποδειξη του Nissan Intelligent Mobility, χαρη στα πρωτο σταδιο της τεχνολογιας ProPILOT που διαθετει, το προηγμενο αμιγως ηλεκτροκινητο συστημα μεταδοσης κινησης και τη μοναδικη δυνατοτητα αμφιδρομης συνδεσης και τροφοδοσιας με το συστημα παροχης ηλεκτρικης ενεργειας.

Nissan Intelligent Power: e-powertrain

Στο επικεντρο του Nissan Intelligent Power, στο νεο Nissan LEAF, βρισκεται  το e-powertrain, το ηλεκτρονικο συστημα παραγωγης και μεταδοσης κινησης,  το οποιο προσφερει βελτιωμενη ενεργειακη αποδοση, αυξημενη ροπη και ισχυ, με περισσοτερο δυναμικες επιδοσεις. Το νεο συστημα μεταδοσης κινησης συμπληρωνει  η μπαταρια ιοντων λιθιου υψηλης τεχνολογιας, η οποια παρεχει αυξημενη ισχυ, οπως και ικανοτητα αποθηκευσης της ενεργειας.

Μαζι με την ενισχυμενη ενεργειακη αποδοση, το νεο e-powertrain προσφερει μια εκπληκτικη, γραμμικη οδηγικη αποδοση ισχυος 110 kW. Η ροπη εχει αυξηθει στα 320 Nm, με αποτελεσμα τη βελτιωση της επιταχυνσης.
Η βελτιωμενη ακτινα οδηγησης του νεου Nissan LEAF εχει αυξηθει σε 378 χλμ (Νεος Ευρωπαϊκος Κυκλος Οδηγησης) με μια μονο φορτιση. Για εκεινους που επιθυμουν ακομα μεγαλυτερη αυτονομια για το νεο τους LEAF,  η Nissan θα λανσαρει μια εκδοση με αυξημενη ισχυ κινητηρα και χωρητικοτητα μπαταριας στα τελη του 2018. Αυτη η εκδοση θα προσφερει ακομη μεγαλυτερη αυτονομια, αναλογα με τις αναγκες οδηγησης.
Το νεο Nissan LEAF διαθετει τρεις κυριες νεες ευφυεις τεχνολογιες οδηγησης.  Η πρωτη ακουει στο ονομα ProPILOT, το προηγμενο συστημα υποστηριξης του οδηγου. Χρησιμοποιειται κατα τη διαρκεια  οδηγησης σε μια λωριδα κατευθυνσης στον αυτοκινητοδρομο, καθιστωντας την οδηγηση ευκολοτερη, λιγοτερο φορτισμενη και πιο χαλαρωτικη.
Η δευτερη ειναι το  ProPILOT Park, που θα αλλαξει τον τροπο σκεψης των ανθρωπων σχετικα με τη σταθμευση. Η συγκεκριμενη τεχνολογια, εφοσον ενεργοποιηθει, αναλαμβανει τον ελεγχο του συνολου του συστηματος διευθυνσης, επιταχυνσης, πεδησης και επιλογης ταχυτητων, για αυτοματη καθοδηγηση του αυτοκινητου στο σημειο σταθμευσης.  Κατα συνεπεια, εξαλειφει το αγχος του οδηγου κατα τη σταθμευση προσφεροντας ασφαλεια και ακριβεια κατα τη διαδικασια.
Η τριτη τεχνολογια, το e-Pedal, ειναι κατι επαναστατικο που αλλαζει τον τροπο που οδηγουμε. Επιτρεπει στους οδηγους να εκκινησουν, να επιταχυνουν, να επιβραδυνουν και να σταματησουν απλα ρυθμιζοντας το πατημα στο πενταλ γκαζιου. Οταν το πενταλ  ειναι πληρως ελευθερο, το συστημα ανακτησης ενεργειας σε συνδυασμο με την πεδηση εφαρμοζεται αυτοματα, φερνοντας σταδιακα το αυτοκινητο σε πληρη σταση. Το αυτοκινητο διατηρει τη θεση του, ακομη και σε αποτομες ανηφορικες πλαγιες, μεχρι να πατηθει ξανα το πενταλ. Η αποκριση του e-Pedal επιτρεπει στους οδηγους να μεγιστοποιησουν την οδηγικη απολαυση, οταν βρισκονται σε ανοικτο δρομο.

Ωστοσο, το συμβατικο πενταλ φρενου θα πρεπει να χρησιμοποιειται σε εκτακτες  καταστασεις πεδησης.

Το πρωτοποριακο οραμα της Nissan για τις δυνατοτητες των ηλεκτρικων οχηματων δεν σταματα στην τροφοδοσια του νεου Nissan LEAF. Οι μπαταριες του αυτοκινητου μπορουν  να χρησιμοποιηθουν και ως κινητες συσκευες ενεργειας.
Η τεχνολογια οχηματος-πλεγματος (V2G) συνδυαζει την αμφιδρομη φορτιση επιτρεποντας την πληρη ενσωματωση των ηλεκτρικων οχηματων στο ηλεκτρικο δικτυο. Συμβαλλει στη βελτιωση της ικανοτητας χειρισμου μη προγραμματιζομενων ροων ανανεωσιμων πηγων ενεργειας, καθιστωντας τις ανανεωσιμες πηγες ευρυτερα ολοκληρωμενες και προσιτες. Το συστημα λειτουργει επιτρεποντας στους ιδιοκτητες ενος Nissan EV να συνδεθουν στο δικτυο για να διαδραματισουν ενεργο ρολο στις υπηρεσιες του, προσφεροντας παραλληλα την ευκαιρια για μια εναλλακτικη πηγη εισοδηματος. Μολις κλιμακωθει, η τεχνολογια V2G θα αποτελεσει εναν καταλυτικο παραγοντα στην αγορα ενεργειας, καθως οι ιδιοκτητες των ηλεκτρικων οχηματων της Nissan θα γινουν ενεργοι παικτες σε αυτη.

Η προσπαθεια για μια πιο βιωσιμη κοινωνια σημαινει την προσφορα καλυτερων επιλογων καθε μερα. Το xStorage, το συστημα αποθηκευσης ενεργειας, βασιζεται στη συλλογικη εμπειρια του ενεργειακου κλαδου για να καταστησει την οικιακη καταναλωση ενεργειας πιο αποτελεσματικη και πιο βιωσιμη. Το xStorage Home αποθηκευει ενεργεια στις πιο οικονομικες ωρες της ημερας, ενω ελεγχει πως και ποτε χρησιμοποιειται αυτη η ενεργεια, εξοικονομωντας χρηματα στους καταναλωτες και βελτιωνοντας ολοκληρο το ενεργειακο συστημα. Ενσωματωνει αψογα, σε μια ενιαια μοναδα, ολο το υλικο και το λογισμικο που χρειαζονται για τη διαχειριση και την αποθηκευση της ενεργειας στο σπιτι. Προσανατολισμενο στην παροχη υπηρεσιων Grid, το xStorage Home θα μπορουσε να χρεωσει απο το δικτυο, η να εκφορτωσει στο δικτυο, δινοντας την απαιτουμενη ευελιξια για περαιτερω αυξηση της χρησης ενεργειας απο ανανεωσιμες πηγες.

Οι ιδιοκτητες του νεου Nissan LEAF θα επωφεληθουν επισης απο ενα νεο interface με μια εφαρμογη για smartphones, που τους επιτρεπει να  παρακολουθουν την κατασταση φορτισης του οχηματος τους, να βρουν τον πλησιεστερο σταθμο φορτισης και να προθερμαινουν η να ψυχουν το αυτοκινητο στην ιδανικη θερμοκρασια, πριν καν το οδηγησουν !

Εξωτερικη σχεδιαση: κομψη σιλουετα με σωστη δοση “τεχνολογιας”
Ο σχεδιασμος τoυ νεου Nissan LEAF, εκφραζει τη φιλοσοφια της μαρκας για το μελλον. Η σχεδιαση ηταν εμπνευσμενη απο το αυτοκινητο IDS Concept, το οποιο παρουσιαστηκε για πρωτη φορα στο Σαλονι Αυτοκινητου του Τοκιο, το 2015.

Το μπροστινο μερος διαθετει τη χαρακτηριστικη μασκα V-motion της Nissan, η οποια αντανακλα το DNA που μοιραζεται με τα αλλα κορυφαια μοντελα της φιρμας, οπως τα Nissan X-Trail και Qashqai. Ωστοσο, το μπλε χρωμα της μασκας, ενα νεο χαρακτηριστικο υπογραφης για τα ηλεκτροκινητα οχηματα της Nissan, κανει το νεο LEAF να ξεχωριζει. Παραλληλα, η “πλωτη” οροφη προσθετει στυλ και αισθηση κινησης, ενω οι κομψοι προβολεις LED ενσωματωνουν τον χαρακτηριστικο σχεδιασμο τυπου μπουμερανγκ της Nissan.

Εσωτερικη διακοσμηση: αισθηση ασυναγωνιστης ποιοτητας για μοναδικο συναισθημα

Το  εσωτερικο του νεου Nissan LEAF εχει πληρως ανασχεδιαστει, προσφεροντας εκλεπτυσμενη εμφανιση και αισθηση. Χαρη στα υλικα υψηλοτερης ποιοτητας με την τελεια εφαρμογη και φινιρισμα, “ανυψωνει” την παραμονη του  οδηγου και των επιβατων μεσα στο αυτοκινητο.

Ο οδηγος και οι επιβατες θα εκτιμησουν δεοντως την χαρακτηριστικη “υπογραφη” με την  μπλε ραφη στα καθισματα, στο ταμπλο και στο τιμονι, οπως και τη νεα οψη της οθονης TFT 7 ιντσων. Η διαταξη της οθονης εχει επανασχεδιαστει για ευκολοτερη προσβαση σε βασικες λειτουργιες οπως ειναι  η τεχνολογια Safety Shield,  η κατασταση φορτισης, το “αποτυπωμα” ισχυος και οι πληροφοριες του συστηματος ηχου και πλοηγησης. Επισης   τα συστηματα  Apple CarPlay και  Android Auto εχουν προστεθει στο συστημα ψυχαγωγιας, στις εκδοσεις με το συστημα πλοηγησης.

Το νεο μοντελο Nissan LEAF αντικαθιστα επαξια το μοντελο πρωτης γενιας, το οποιο εχει γινει το πιο δημοφιλες ηλεκτρικο οχημα παγκοσμιως. Αξιζει να σημειωθει οτι  περισσοτερα απο 283.000 αυτοκινητα εχουν πωληθει απο το 2010, χρονια στην οποια ξεκινησε η εμπορικη διαθεση του μοντελου.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!