Nissan : Συνεργασία με την πόλη του Τέρνι, την Umbria Energy και την Acea Innovation

 


  Η Nissan και η Umbria Energy  ανακοινωσαν προσφατα μια συνεργασια για την αναπτυξη της ηλεκτρικης κινητικοτητας στον Δημο του Terni της Ιταλιας,  που περιλαμβανει και την προσφορα για τους δημοτες  μιας δωρεαν δοκιμαστικης διαδρομης 48 ωρων, με  ενα στολο οχηματων  αποτελουμενο απο τα αμιγως ηλεκτρικα Nissan LEAF. Το προγραμμα θα διαρκεσει  καθ \’ολη τη διαρκεια του 2021, στο εορταστικο πλαισιο της συμπληρωσης των 10 ετων απο τοτε που κυκλοφορησε το δημοφιλες μοντελο της Nissan. 

 

  H κρατηση ενος test drive απο τους δημοτες και τους  κατοικους του Τερνι γινεται κατεβαζοντας την εφαρμογη \”Umbria Energy Eco Mobility\” που αναπτυχθηκε απο την Acea Innovation. Η εφαρμογη επιτρεπει στον χρηστη  να κανει κρατηση του αυτοκινητου, με απλο και αμεσο τροπο, μεσω ενος συνδεσμου που θα λαβει στο email του, οπως  επισης και να πραγματοποιησει την πρωτη δωρεαν επαναφορτιση σε εναν απο τους φορτιστες της Umbria Energy Eco.

 


  Η πρωτοβουλια αποτελει μερος της κατασκευης του πρωτου δικτυου φορτισης για ηλεκτρικα οχηματα που τροφοδοτουνται αποκλειστικα απο ανανεωσιμες πηγες, στο πλαισιο του εργου  \”TER – Terni Electric Recharge\” που προκηρυχτηκε απο τον Δημο του Τερνι. Η ολη υποδομη αποτελειται απο 47 φορτιστες δυο θεσεων  για συνολικα 94 σημεια ηλεκτρικης φορτισης, που εχουν εγκατασταθει σε 28 στρατηγικα σημεια της  πολης. Οι συγκεκριμενοι φορτιστες ειναι τελευταιας γενιας, προκειμενου  να καλυψουν την ολοενα αυξανομενη ζητηση στην αγορα της ηλεκτρικης κινητικοτητας.

 

  Το Nissan LEAF αντιπροσωπευει την ιδανικη λυση για τις καθημερινες  αναγκες κινητικοτητας, οι οποιες καταγραφουν μια αυξηση της χρησης ιδιωτικων αυτοκινητων απο 51% πριν απο την πανδημια σε 60%, συμφωνα με την προσφατη εκθεση της ΕΕ για την κινητικοτητα του 2020.

 

  Διαθετοντας πολλες και καινοτομες τεχνολογιες οδηγησης, το νεο LEAF πρωτοστατει στο οραμα της Ευφυους Οδηγησης της Nissan, με το μοναδικο e-Pedal που  επιτρεπει στους οδηγους να ξεκινησουν, να επιταχυνουν και να επιβραδυνουν, μεχρι την πληρη ακινητοποιηση του οχηματος, χρησιμοποιωντας μονο ενα πενταλ.

 


  Με αυτονομια που φτανει τα 528 χιλιομετρα, το LEAF ειναι εξοπλισμενο (προαιρετικα) με το ProPILOT, ενα προηγμενο χαρακτηριστικο οδηγησης που συνδυαζει το υποβοηθουμενο συστημα διευθυνσης με την επιταχυνση και την πεδηση, προκειμενου  να βοηθησει τον οδηγο σε μεγαλα ταξιδια και σε βεβαρυμμενη κυκλοφορια, τοσο σε αυτοκινητοδρομους οσο και σε μονες λωριδες κυκλοφοριας. Το LEAF ειναι επισης εξοπλισμενο (προαιρετικα) με το ProPILOT Park, το οποιο σταθμευει το αυτοκινητο αυτοματα και με ευκολια. Αυτα τα βοηθηματα, εχουν σχεδιαστει για να βελτιωσουν την ασφαλεια, την ανεση και τον ελεγχο του οχηματος απο τον οδηγο.

 

  Επιπλεον, στο LEAF  περιλαμβανονται  χαρακτηριστικα οπως το Apple CarPlay® και το AndroidAuto® που επιτρεπουν την απροσκοπτη συνδεσιμοτητα με τα smartphones.

 

  Παραλληλα, με την εφαρμογη NissanConnect Services, οι χρηστες μπορουν να στελνουν διαδρομες πλοηγησης απο το smartphone  στο αυτοκινητο και απο το αυτοκινητο στο smartphone,  μεσω της υπηρεσιας πλοηγησης Door-to-Door Navigation, επιτρεποντας την ευκολοτερη μεταβαση απο και προς το σταθμευμενο σημειο και, κατα συνεπεια, απο και προς τον τελικο προορισμο.

 


  Ακομη, η λειτουργια Remote Climate Control προσφερει την επιλογη ενεργοποιησης του κλιματισμου οταν το LEAF ειναι συνδεδεμενο με την πριζα στο γκαραζ, ενω πληροφοριες και αναλυσεις για τις διαδρομες και το στυλ οδηγησης, ειναι  επισης διαθεσιμες απο το smartphone του εκαστοτε χρηστη.

 

  Αξιζει να σημειωθει οτι προσφατα κυκλοφορησε και το πρωτο αμιγως ηλεκτρικο ταξι στην Ελλαδα, ενα Nissan LEAF με την μπαταρια των 62Kwh  που αναμενεται  να ταραξει τα νερα και στην συγκεκριμενη  κατηγορια, καθως  η αξιοπιστια του και οι τεχνολογιες που το συνοδευουν, η  κορυφαια ανεση για τον οδηγο και τους επιβατες του, η μεγαλη αυτονομια, το  εξαιρετικα οικονομικο κοστος χρησης και συντηρησης, η εργονομια του και φυσικα η φιλικοτητα του προς το περιβαλλον, θα αποτελεσουν τα απολυτα πλεονεκτηματα για τον Ελληνα επαγγελματια αυτοκινητιστη, που δυσκολα θα συναντησει σε αλλα μοντελα του ανταγωνισμου.

 

  Το Nissan LEAF, μπορει τωρα να αποκτηθει, με το προγραμμα το προγραμμα «Κινουμαι Ηλεκτρικα» που προσφατα θεσπισε η κυβερνηση, σε ιδιαιτερα δελεαστικες τιμες που ξεκινουν απο τις 27.500€ για την εκδοση με την μπαταρια των 40Kwh (συμπεριλαμβανομενων των επιδοτησεων στην αρχικη τιμη  και στην αποσυρση παλαιου οχηματος).  

 

  Περισσοτερες πληροφοριες ειναι διαθεσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!