Πρώτη νίκη για τη Volvo στο WTCC

Πρωτη νικη για τη Volvo και την Polestar Cyan Racing, στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Αυτοκινητων Τουρισμου – FIA WTCC (World Touring Car Championship). Ο Τεντ Μπιερκ (Thed Björk), στο τιμονι ενος Volvo S60 τερματισε στην πρωτη θεση στον ενα απο τους δυο αγωνες του προτελευταιου γυρου του WTCC για το 2016, που διεξηχθη στη Σαγκαη της Κινας. Ευτυχης συμπτωση, η πρωτη νικη στο WTCC συνεπεσε με την κατακτηση απο τη Volvo και την Polestar Cyan Racing του τεταρτου συνεχομενου τιτλου στο Σκανδιναβικο Πρωταθλημα Αυτοκινητων Τουρισμου – STCC.


Στη Σαγκαη ο Μπιερκ ξεκινησε απο την εκτη θεση στη σειρα εκκινησης και ανεβαινε σταδιακα κανοντας εναν αψογο αγωνα. Λιγο πριν το τελος, ο οδηγος της Polestar Cyan Racing σημειωσε τον ταχυτερο γυρο και βρεθηκε στη δευτερη θεση, πισω απο τον προπορευομενο Νορμπερτ Μικελισζ (Norbert Michelisz), με τρεις μονο γυρους να απομενουν. Ακολουθησε μια επικη μαχη αναμεσα τους, με τον Μπιερκ να προσπερνα τελικα τον αντιπαλο του μολις στην προτελευταια στροφη του τελευταιου γυρου! Μαλιστα, τα δυο αυτοκινητα ηρθαν σε επαφη κατα την προσπεραση, κατι που προκαλεσε σοβαρη ζημια στην αναρτηση του Μπιερκ, ο οποιος παρολα αυτα καταφερε να διατηρησει την πρωτοπορια και να τερματισει στην πρωτη θεση, σημειωνοντας την παρθενικη νικη τοσο για τον ιδιο οσο και για τη Volvo στο WTCC.


«Αυτη η νικη ηταν πολυ σημαντικη για μας, κυριως απο ψυχολογικης αποψης. Η πρωτη χρονια σε καθε μορφη Motorsport σε παγκοσμιο επιπεδο εχει αναγνωριστικο χαρακτηρα. Το να σημειωνουμε την πρωτη νικη μας στο WTCC στην πρωτη μολις χρονια εμπλοκης μας, ειναι μια τεραστια επιτυχια για τη Volvo Cars και την Polestar Cyan Racing και ολοι ειμαστε ενθουσιασμενοι. Φανερωνει – αν μη τι αλλο – το δυναμικο που εχουμε σαν ομαδα και εκτοξευει τις φιλοδοξιες μας για τα επομενα χρονια», δηλωσε ο Αλεξαντερ Μουρντζεφσκι Σεντβιν (Alexander Murdzevski Schedvin), Διευθυντης Motorsport στην Polestar.

Επομενος αγωνας για την Polestar Cyan Racing o τελευταιος γυρος του πρωταθληματος για το 2016, στο Καταρ, στις 23-25 Νοεμβριου.


.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bp1EBDtVcOw]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!