Καλώς ήρθες καινούριε Godzilla

Η καθε εμφανιση του Godzilla ειναι… ειδηση. Ποσο μαλλον, οταν μιλαμε για την τελευταια εκδοση του. Ας καλωσορισουμε λοιπον το Nissan GT-R Nismo του 2017. Το οποιο, προς το παρον, κυκλοφορει μονο προς Ιαπωνια μερια. Ποτε θα το δουμε και στα… μερη μας;

Η Nissan ανακοινωσε την εναρξη των πωλησεων του 2017 GT-R NISMO στην αγορα της Ιαπωνιας,  μαζι με την ειδικη εκδοση “Track Edition” της NISMO που παρουσιαστηκε στις 11 Ιουλιου. 

Το2017  Nissan GT-R NISMO διαθετει ενα μοναδικο στυλ  που αντανακλα την μακροχρονια αγωνιστικη φιλοσοφια του θρυλικου αγωνιστικου οικου της φιρμας.  Εχει  αναριθμητες τεχνολογιες, εμπνευσμενες απο τον μηχανοκινητο αθλητισμο, με γνωμονα τη βελτιωση της αποδοσης του μεσω της εξαιρετικης  αεροδυναμικης, της αναρτησης, των συστηματων μεταδοσης αλλα και κινησης, δημιουργωντας ενα απολυτα ισορροπημενο μηχανημα οδηγησης  που ειναι ετοιμο να βγει τοσο στο δρομο, οσο και  στην πιστα!

Οπως και στο στανταρ μοντελο, το  2017 GT-R NISMO διαθετει  ενα νεο προφυλακτηρα, με τη διαφορα οτι ειναι κατασκευασμενος απο ανθρακονηματα και φτιαγμενος με την παραδοση και την ακριβεια που χαρακτηριζει τους Takumi, οπου τα στρωματα φυλλων απο ινες ανθρακα επικαλυπτονται με χειρουργικη ακριβεια, προκειμενου  να επιτευχθει ο ιδανικος βαθμος ακαμψιας.  Οι εισαγωγες του αερα εχουν σχεδιαστει με σκοπο αφενος την βελτιστη ροη του γυρω απο το αυτοκινητο και αφετερου για την παροχη υψηλου επιπεδου καθετης δυναμης. Συνολικα, το νεο σχημα του αυτοκινητου παραγει περισσοτερη καθετη δυναμη απο οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο παραγωγης της Nissan μεχρι σημερα, κατι που με την σειρα του προσφερει εξαιρετικη σταθεροτητα στις υψηλες ταχυτητες.


Εκτος απο την εξωτερικη εμφανιση , το 2017  GT-R NISMO  εχει “ευεργετηθει” και στο εσωτερικο με μια αξεπεραστης αισθητικης καμπινα. Το επανασχεδιασμενο ταμπλο, το τιμονι και το κεντρικο υποβραχιονιο εχουν επενδυση απο  υψηλης ποιοτητας δερμα Alcantara®. Το ταμπλο στο κεντρο εχει βελτιωθει και απλοποιηθει χαρη στις αναβαθμισμενες λειτουργιες πλοηγησης και  με μια διευρυμενη οθονη αφης 8 ιντσων που διαθετει μεγαλα εικονιδια που απλοποιουν την χρηση της στο επακρο. Μια νεα εντολη ελεγχου στην  οθονη της κεντρικης ανθροκονηματινης κονσολας, επιτρεπει τον ευκολο χειρισμο, χωρις καν να χρειαζεται ο οδηγος να αγγιζει την οθονη. Προκειται για ενα μοναδικο  χαρακτηριστικο που ερχεται να “λυσει” τα χερια σε αυτους που  ταξιδευουν με υψηλες ταχυτητες. Μοναδικα στο 2017 NISMO GT-R ειναι και  τα δερματινα Recaro® bucket καθισματα με ανθρακονηματα, που συμπληρωνονται απο τις σχεδιαστικες πινελιες του κοκκινου Alcantara.


Η τετρακινηση του 2017 GT-R NISMO εχει επισης αναβαθμιστει, εν μερει χαρη και στο σημαντικα ενισχυμενο σασι του. Η  ενισχυμενη δομη του αμαξωματος επετρεψε στους μηχανικους να προχωρησουν σε περαιτερω βελτιωσεις και ρυθμισεις στην αναρτηση του 2017 GT-R NISMO, οπου σε συνδυασμο με την  αυξηση της καθετης δυναμης του αυτοκινητου, εχει ως αποτελεσμα τον εξαιρετικα βελτιωμενο χειρισμο του. Απτη αποδειξη των παραπανω αποτελουν οι βελτιωμενοι χρονοι σλαλομ του μοντελου, αλλα και η αυξημενη αποδοση του στις στροφες (κατα περιπου 2 τοις εκατο, σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο). Το ειδικο Bilstein® DampTronic ρυθμιζομενο συστημα οδηγησης του GT-R, εκμεταλλευεται πολλαπλες πληροφοριες απο τα συστηματα του αυτοκινητου και παρεχει τις απαραιτητες καθετες δυναμεις, αλλα και υψηλο επιπεδο ελεγχου σε μια ποικιλια συνθηκων οδηγησης.


Καθοριστικο ρολο εχουν και τα  ειδικα αμορτισερ της NISMO που ειναι τελεια ρυθμισμενα για να μεταφερουν με τον καλυτερο τροπο τη  δυναμη του κινητηρα twin-turbo V6 3.8 λιτρων, η οποια “μεταφραζεται” στο θηριωδες μεγεθος των  441kW (600PS), πανω στην ασφαλτο!


Ο κινητηρας  του 2017 GT-R NISMO, γνωστος και ως \”VR38DETT,\” ειναι το αποτελεσμα της τεχνογνωσιας που η NISMO εχει αποκτησει απο τη συμμετοχη της σε πολυαριθμες εκδηλωσεις του μηχανοκινητου αθλητισμου,  σε ολο τον κοσμο. Συνδυαζεται με ενα 6ταχυτο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη και διαθετει ενα ζευγος υπερσυμπιεστων υψηλης ροης και μεγαλης διαμετρου, που συναντωνται και στο GT3. Οπως και στην βασικη εκδοση του μοντελου, καθε κινητηρας GT-R NISMO συναρμολογειται στο  χερι απο την αρχη μεχρι το τελος,  σε εναν ειδικο “αποστειρωμενο” χωρο  με σχολαστικα εκπαιδευμενους τεχνικους, ενω μια πλακα αλουμινιου προστιθεται στο μπροστινο μερος του καθε κινητηρα, που δειχνει το ονομα του τεχνιτη ΤAKUMI που τον δημιουργησε! 


Παρα την πιο “αγωνιστικη” φυση του, το 2017 GT-R NISMO διαθετει ως συνολο καλυτερη ισορροπια απο ο, τι πριν, αποτελωντας ενα αυτοκινητο που προσφερει πραγματικη οδηγικη απολαυση τοσο σε εναν ορεινο ασφαλτινο δρομο, οσο και σε μια αγωνιστικη πιστα.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!