Volvo: Σχεδίασε το αυτοκίνητο που ονειρεύονται όλοι οι γονείς!

Αν φτιαχνατε μια λιστα με ολα τα «θελω» σας κατα τη διαρκεια ενος ταξιδιου με αυτοκινητο και τα παιδια σας μαζι, τι θα συμπεριλαμβανατε; Την ευκολη εγκατασταση του παιδικου καθισματος; Την δυνατοτητα να ριχνετε μια ματια στα παιδια ακομα κι οταν οδηγειτε; Μια θερμαινομενη ποτηροθηκη για να ζεσταινετε το μπιμπερο του μωρου;

Λοιπον, αν ολα αυτα η εστω ενα απο αυτα τα «θελω» ειναι στη λιστα σας, τοτε η Volvo για εσας δουλευει! Η εταιρεια μολις παρουσιασε μια παραλλαγη στο μοντελο XC90 που θα λατρεψουν ολοι οι γονεις! Λεγεται «Child Seat Concept» και σε περιπτωση που δεν εχετε ακομα μαντεψει περι τινος προκειται, εστιαζει στην τοποθετηση του παιδικου καθισματος.

Στην ουσια, στη νεα εκδοση εχει αφαιρεθει το καθισμα του συνοδηγου και εχει τοποθετηθει μια υπερυψωμενη πλατφορμα πανω στην οποια βρισκεται ενα περιστρεφομενο παιδικο καθισμα. Οι γονεις μπορουν να γυρισουν το καθισμα του αυτοκινητου αριστεροστροφα για να τοποθετησουν το παιδι τους στο καθισμα και να το ασφαλισουν εκει με την θεση στραμμενη προς τα πισω. Αυτο επιτρεπει στο μωρο να εχει οπτικη επαφη με τους επιβατες στο πισω καθισμα αλλα και με τον οδηγο. 

«Αναρωτιομασταν τι θα μπορουσαμε να κανουμε για να διευκολυνουμε τους γονεις αλλα και τα παιδια, οσον αφορα την εμπειρια του παιδικου καθισματος» δηλωσε η  Tisha Johnsons, επικεφαλης στον σχεδιασμο των εσωτερικων χωρων της Volvo. «Εστιασαμε σε τρεις βασικες παροχες – στην ευκολη εισοδο και εξοδο του παιδιου στο αυτοκινητο, στην ασφαλεια και την διατηρηση της επαφης με τα ματια ειτε με τον οδηγο ειτε με τους συνεπιβατες. Φυσικα υπαρχει και αφθονος χωρος για τα αξεσουαρ του παιδιου», συμπληρωνει η ιδια.

Ο σχεδιασμος επισης περιλαμβανει μια θερμαινομενη ποτηροθηκη για να ζεσταινεται το μπιμπερο (ολοι ξερουμε ποσο σημαντικο ειναι αυτο για μια μαμα!) 

Δεν σας κρυβουμε βεβαια πως μολις ειδαμε τη νεα εκδοση αυτο που περασε απο το μυαλο μας ειναι μηπως το μοντελο δεν ανταποκρινεται στα Διεθνη Προτυπα Ασφαλειας δεδομενου οτι απαγορευεται τα παιδια να καθονται στα μπροστινα καθισματα των αυτοκινητων μεχρι την ηλικια των 12 ετων λογω της επικινδυνοτητας των αεροσακων σε περιπτωση συγκρουσης. Ομως  συμφωνα με τη Volvo, «Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την ασφαλεια, δεδομενου οτι ο αεροσακος εχει αποσυνδεθει.» 

Αυτο που μενει αναπαντητο ειναι τι θα γινει με τις οικογενειες με διδυμα η και περισσοτερα μικρα παιδια που επιβαλλεται να καθονται σε παιδικο καθισμα. Ποιο παιδακι θα καθεται σε αυτη την «τιμητικη θεση»; Και αργοτερα οταν μεγαλωσει το παιδι θα μπορει το παιδικο καθισμα να απεγκατασταθει; 
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EmidDG-q8g8]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!