Ένα Nissan GT-R για την πίστα

Μετα την προσφατη ανανεωση του θρυλικου μοντελου της Nissan για τις εκδοσεις Premium και NISMO, ηρθε η στιγμη και για την  εκδοση Track, που θα πραγματοποιησει το ντεμπουτο της στο Σαλονι Αυτοκινητου της Νεας Υορκης,  απο  τις 14 εως τις  23 Απριλιου.


Ουσα η τριτη εκδοση στην γκαμα του μοντελου, η Track Edition καταλαμβανει μια μοναδικη θεση μεταξυ των “Τ” (Touring) και “R” (Racing) πλευρων της “εξισωσης” του GT-R. Σχεδιασμενο για να προσφερει ενα υψηλοτερο επιπεδο αποδοσης απο το GT-R Premium, το GT-R Track Edition διαθετει στοιχεια απο το εμβληματικο GT-R NISMO, αν και διατηρει την ιπποδυναμη των 570PS (σε σχεση με τους 600 αντιστοιχους του GT-R NISMO).

Με εμφαση στις  επιδοσεις, το νεο GT-R Track Edition διαθετει  προσθετες ενισχυσεις στο πλαισιο που του προσδιδουν μεγαλυτερη  ακαμψια  σε σχεση με την εκδοση Premium. Επιπλεον, η συγκεκριμενη εκδοση εξοπλιζεται με  προηγμενη ανεξαρτητη αναρτηση σε καθε τροχο, ειδικα ρυθμισμενη απο τη NISMO, καθως και με ελαστικα προδιαγραφων NISMO.


Στον λοιπο στανταρ εξοπλισμο περιλαμβανονται εμπρος ποδια του GT-R NISMO, ζαντες 20 ιντσων απο κραμα αλουμινιου  της NISMO, καθως και ενα ειδικο ανθρακονηματινο spoiler  πισω. Το εσωτερικο του Track Edition χαρακτηριζεται απο εναν μοναδικο συνδυασμο κοκκινου και μαυρου χρωματος, με καθισματα υψηλων προδιαγραφων της Recaro®.


Η “καρδια” του GT-R Track Edition, ο  βραβευμενος 3.8 λιτρων, V6, 24 βαλβιδων twin-turbo κινητηρας, που συναρμολογειται στο χερι απο εναν TAKUMI,  αποδιδει 570PS στις  6.800 σ.α.λ και  633Nm ροπης. Ο κινητηρας  αυτος ειναι ο ορισμος της τεχνογνωσιας και της φιλοσοφιας των  TAKUMI.  Η βελτιωμενη αποδοση του, που ειναι το αποτελεσμα του ακριβεστερου ελεγχου αναφλεξης-χρονισμου των κυλινδρων και της  επιπλεον πιεσης απο τους υπερσυμπιεστες, επιτρεπουν στο supercar  την επιτευξη  της ανωτερης επιταχυνσης στην μεσαιο και ανωτερο ευρος στροφων του κινητηρα (3.200 σ.α.λ και πανω). Το μηχανικο συνολο συμπληρωνει ενα τελεια ρυθμισμενο  εξαταχυτο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη,  που χαρακτηριζεται απο ομαλοτερες  αλλαγες και λιγοτερο θορυβο.


Ο  ηχος του κινητηρα του GT- R Track Edition, προσφερει ενα τελειο ακουστικο αποτελεσμα.  Σε αυτο συνεπικουρουν τοσο τα νεα τελικα κομματια των εξατμισεων απο τιτανιο, οσο και το συστημα  Active Sound Enhancement (ASE) που προσδιδουν μια μοναδικη οδηγικη εμπειρια.


Το GT-R, ανεκαθεν εθεωρειτο  ως ενα supercar που παρεχει στον οδηγο του τη δυνατοτητα χειρισμου με κινησεις “χειρουργικης” ακριβειας. Τωρα στην εκδοση Track,  προσφερει και τη μεγιστη δυνατη απολαυση σε περιβαλλον πιστας αγωνων !

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!