Το μεγάλο SUV της Opel, το Grandland X, έρχεται το φθινόπωρο

Μετα τα Mokka X και Crossland X, το 3ο μελος της οικογενειας Opel X

Ο σπορ χαρακτηρας συναντα το πνευμα της περιπετειας σε ενα νεο μοντελο: μοντερνες, δυναμικες γραμμες, γοητευτικη off-road εμφανιση και υπερυψωμενη θεση καθισματων με καλη σφαιρικη ορατοτητα τυπου SUV. Αυτο ειναι το νεο Opel Grandland X – με πολυαριθμες κορυφαιες τεχνολογιες και αφθονο χωρο για μεχρι πεντε λατρεις της περιπετειας, τις αποσκευες και τον σπορ εξοπλισμο τους. Με τετοια χαρακτηριστικα το νεο  Opel καθισταται ενα δυνατο μελος στη ραγδαια αναπτυσσομενη κατηγορια SUV. Μονο στην κατηγορια των συμπαγων, το μεριδιο SUV εχει αυξηθει απο 7% το 2010 σε σχεδον 20% σημερα. Η αθλητικη εμφανιση του Grandland X μηκους 4,48 m χαρακτηριζεται απο ζωηρες εξωτερικες αναλογιες με μυωδεις επιφανειες και κοντους προβολους. Και με το προαιρετικο διχρωμο φινιρισμα, το συμπαγες SUV προβαλλει το δικο του στυλ. Το Opel Grandland X κανει την παγκοσμια πρεμιερα του στη φετινο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης (IAA) (14 – 24 Σεπτεμβριου, 2017).


Ιδανικα εξοπλισμενο και αριστα ενταγμενο στην κατηγορια του, το Grandland X αναμενεται στην αγορα το φθινοπωρο, ως το τριτο μελος της οικογενειας Opel X. Το νεο μοντελο θα πλαισιωσει τα ‘αδερφακια’ του Opel Crossland X και το bestseller Opel Mokka X, που ειναι περιπου 20 cm μικροτερα σε μηκος. Ταυτοχρονα, το Grandland X επεκτεινει την πλουσια γκαμα της Opel στην πολυ δημοφιλη συμπαγη κατηγορια απο το Astra μεχρι το Zafira.


«Ενα στιλατο, νεο οχημα ειναι ετοιμο να επιτεθει στην αναπτυσσομενη κατηγορια συμπαγων SUV – και αυτο ειναι το νεο μας Opel Grandland X. Το ονομα του παραπεμπει στην περιπετεια, την ανεξαρτησια και την αφθονια. Η σπορ σχεδιαση αναδεικνυει το ταπεραμεντο του Grandland X και σιγουρα οι νεοι πελατες θα ενθουσιαστουν απο τη νεα προταση της Opel. Περα απο τις γνωστες αρετες ενος SUV, διαθετει επισης πολυαριθμες κορυφαιες τεχνολογιες που το κανουν ασφαλες και διασκεδαστικο ταυτοχρονα. Με το Grandland X, η Opel φερνει στην αγορα ενα μοντερνο και ποθητο SUV» σχολιαζει ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann.


Η γκαμα υπερσυγχρονων συστηματων υποστηριξης και ανεσης που πλαισιωνει το Grandland X ειναι πρωτης κατηγοριας: Συστημα Διατηρησης & Προσαρμογης Ταχυτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με ανιχνευση πεζου και Αυτοματο Φρεναρισμα Εκτακτης Αναγκης (Automatic Emergency Braking), Συστημα Αναγνωρισης Κοπωσης Οδηγου (Driver Drowsiness System), Προηγμενο Συστημα Υποβοηθησης Παρκαρισματος (Advanced Park Assist) και Καμερα 360° ειναι μερικα απο τα ξεχωριστα χαρακτηριστικα. Εργονομικα καθισματα με πιστοποιηση AGR (Campaign for Healthier Backs), θερμαινομενο τιμονι, θερμαινομενα καθισματα μπροστα και πισω και πισω πορτα που ανοιγει με μια απλη κινηση του ποδιου διασφαλιζουν κορυφαια ανεση. Οπως σε ολα τα μοντελα Opel, οι οδηγοι και οι επιβατες του Grandland X απολαμβανουν κορυφαια συνδεσιμοτητα με την τελευταια γενια συστηματων IntelliLink και το συστημα προσωπικης υποστηριξης και συνδεσιμοτητας Opel OnStar, που τωρα περιλαμβανει νεες υπηρεσιες οπως κρατηση δωματιου σε ξενοδοχειο και αναζητηση χωρων σταθμευσης. Τα Smartphones μπορουν ακομα και να φορτιζονται ασυρματα μεσω επαγωγικης φορτισης. Η Opel επιβεβαιωνει και παλι τη δεσμευση της να ειναι ηγετης στην τεχνολογια φωτισμου, εφοδιαζοντας το Grandland X με προβολεις LED του Συστηματος Προσαρμοζομενου Εμπροσθιου Φωτισμου [Adaptive Forward Lighting (AFL)]. Λειτουργιες οπως φωτισμος στροφων, υποστηριξη μεγαλης σκαλας και αυτοματη ρυθμιση υψους δεσμης εγγυωνται βελτιστο φωτισμο του δρομου, διασφαλιζοντας αφθονη οδηγικη απολαυση ακομα και στο σκοταδι.


Το Grandland X προσφερει πρωτιστως ασφαλη οδηγικη απολαυση ολο το χρονο και σε ολα τα εδαφη. Αυτο οφειλεται μεταξυ αλλων και στο προαιρετικο Συστημα Ελεγχου Προσφυσης (Grip Control) που, κυριως με ελαστικα M&S, διασφαλιζει κορυφαια προσφυση σε αντιξοες συνθηκες. Ο οδηγος μπορει να επιλεξει απο πεντε προγραμματα οδηγησης. Το συστημα, στη συνεχεια, προσαρμοζει την κατανομη ροπης στους εμπρος τροχους, επιτρεπει την ολισθηση του τροχου εαν ειναι απαραιτητο και, με το αυτοματο κιβωτιο, προσαρμοζει τα σημεια αλλαγων σχεσεων καθως και την αποκριση του γκαζιου. Αυτο εξασφαλιζει τελεια προσφυση και σταθερη συμπεριφορα ανεξαρτητα εαν το Grandland X κινειται σε χιονι, λασπη, αμμο η βρεγμενη επιφανεια.


Η επιτομη της κομψοτητας σε μορφη SUV

Με μηκος 4.477 mm, πλατος 1.844 mm και υψος 1.636 mm, το νεο Opel Grandland X ειναι ενα μοντερνο, στιβαρο SUV απο καθε αποψη. Μπροστα, πανω απο την ποδια βρισκεται η τολμηρη μασκα διακοσμημενη με το εμβλημα Opel Blitz. Τα χρωμιωμενα πτερυγια πλαισιωνουν το λογοτυπο της μαρκας και εκτεινονται προς τους λεπτους προβολεις LED σε σχημα διπλου φτερου, που διευρυνουν οπτικα το εμπρος τμημα και χαριζουν στο Grandland X μια ισχυρη, στιβαρη εμφανιση. Το καπο φερει τη γνωστη πτυχη Opel –στοιχειο ταυτοτητας της μαρκας που εκφραζει τη σχεδιαστικη φιλοσοφια της ‘Η Γλυπτικη Τεχνη συναντα τη Γερμανικη Ακριβεια’.


Το προφιλ του αυτοκινητου αποπνεει εναν ελκυστικο συνδυασμο σκληροτραχηλης SUV γοητειας και των κομψων γραμμων.  Μυωδεις, αναγλυφοι θολοι τροχων και προστατευτικα στο κατω τμημα του αμαξωματος προσδιδουν στο Grandland X γνησια γοητεια εκτος δρομου. Απο την αλλη, οι καθαρες γραμμες και η ανανεωμενη λεπιδα στο κατω τμημα των θυρων, οριζουν την ταυτοτητα του νεου Grandland X ως μελους της οικογενειας Opel. Προαιρετικο διχρωμο φινιρισμα με την οροφη σε αντιθετο μαυρο χρωμα, προσθετει μια εξτρα πινελια εξατομικευσης. Η ομαλη ενσωματωση με το υπολοιπο αμαξωμα τονιζεται απο την καινοτομο σχεδιαστικα κολωνα C, που επισης δημιουργει ενα δυναμικο συνδεσμο με το πισω τμημα. Η πισω οψη του Grandland X δειχνει με την παραμικρη λεπτομερεια τι σημαινει πραγματικα η σχεδιαση SUV: φαρδυ στησιμο, ασημι ποδια με ενσωματωμενες αποληξεις εξαγωγης στα αριστερα και τα δεξια και προστατευτικο πλεγμα απο πανω, ενω τα λεπτα πισω φωτα LED υπογραμμιζουν το σπορ και μυωδη χαρακτηρα του νεου μοντελου.


«Το νεο Grandland X ειναι ενα μοντερνο SUV με εξαιρετικη παρουσια και τολμηρη σχεδιαση που δειχνει συμπαγης, σπορ και μυωδης. Εχουμε βελτιωσει περαιτερω τη σχεδιαστικη φιλοσοφια Opel για τη δημιουργια ενος SUV που συνδυαζει το σπορ στυλ και την κομψοτητα και προκειται να γινει σημειο αναφορας στην κατηγορια του» δηλωσε ο Αντιπροεδρος Σχεδιασης, Mark Adams.



Το Grandland X αποπνεει την ιδια ποιοτητα στο εσωτερικο: το ταμπλο και η κεντρικη κονσολα με οθονη αφης ειναι διατεταγμενα με σαφηνεια και οριζοντια ευθυγραμμισμενα με τον οδηγο. Η κεντρικη κονσολα εχει τρεις οριζοντιες σειρες χειριστηριων και διαισθητικη προσβαση στις λειτουργιες infotainment, ελεγχου κλιματισμου και πλαισιου. Οι επιφανειες εσωτερικου ειναι εξαιρετικα απαλες στην αφη, προσφεροντας τον οδηγο και ολους τους επιβατες μια αισθηση ευεξιας και ανεσης. Τα υπερυψωμενα καθισματα τυπου SUV διευκολυνουν την εισοδο / εξοδο των επιβατων και προσφερουν αριστη ορατοτητα. Το μακρυ μεταξονιο των 2.675 mm διασφαλιζει αφθονους χωρους για μεχρι πεντε ατομα. Ο χωρος αποσκευων χωρητικοτητας 514 – 1.652 L προσφερει τεραστιες δυνατοτητες για τη μεταφορα αποσκευων και σπορ εξοπλισμου. Με τετοια προσοντα, το Opel Grandland X μπορει να συναγωνιστει ακομα και τα πιο ευρυχωρα station wagon της κατηγοριας του.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KAxOXso22Lg]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!