Η BMW 530e iPerformance φέρνει την ηλεκτρική επανάσταση


Το πιο επιτυχημενο business sedan παγκοσμιως, τωρα σε plug-in υβριδικη εκδοση. Λιγες μολις εβδομαδες μετα το λανσαρισμα της τελευταιας γενιας της BMW Σειρας 5, μια plug-in υβριδικη εκδοση πλαισιωνει το πιο επιτυχημενο business sedan σε ολο το κοσμο. Η BMW 530e iPerformance ειναι ενα σπορ sedan που προσφερει μια δυναμικη οδηγικη εμπειρια σε συνδυασμο με δυνατοτητα ηλεκτροκινησης με μηδενικους ρυπους.


Λιγες μολις εβδομαδες μετα το λανσαρισμα της τελευταιας γενιας της BMW Σειρας 5, μια plug-in υβριδικη εκδοση πλαισιωνει το πιο επιτυχημενο business sedan σε ολο το κοσμο. Η BMW 530e iPerformance ειναι ενα σπορ sedan που προσφερει μια δυναμικη οδηγικη εμπειρια σε συνδυασμο με δυνατοτητα ηλεκτροκινησης με μηδενικους ρυπους. Η καταναλωση 1,9 l/100 km αντιστοιχει σε εκπομπες CO2 μολις 44 g/km. Η BMW 530e iPerformance ειναι το πιο καινοτομο μοντελο στην κατηγορια της και προσφερει ολα τα συστηματα υποστηριξης οδηγου της BMW Σειρας 5 – σε ολα τα προγραμματα, συμπεριλαμβανομενου του eDrive. Στα συστηματα αυτα  προστιθενται ολα εκεινα τα χαρακτηριστικα που βελτιωνουν τα επιπεδα ανεσης σε ταξιδια μεγαλων αποστασεων, μεταξυ των οποιων ενας χωρος αποσκευων με τεραστιες δυνατοτητες. Σε ο,τι φορα την πηγη ισχυος, η επαναστατικη τεχνολογια BMW eDrive συνδυαζεται με εναν βενζινοκινητηρα  BMW TwinPower Turbo για τη δημιουργια ενος εξαιρετικα οικονομικου και ισχυρου, plug-in υβριδικου συστηματος κινησης που εναρμονιζεται αριστα με το δυναμικο, πολιτισμενο και αποδοτικο χαρακτηρα της νεας BMW Σειρας 5.

Το λογοτυπο iPerformance που συνοδευει ολα τα plug-in υβριδικα μοντελα BMW αποτελει τεκμηριο της μεταφορας τεχνογνωσιας απο τη BMW i στα μοντελα της βασικης μαρκας. Η BMW 530e iPerformance ειναι το εκτο μελος  της αυξανομενης γκαμας μοντελων iPerformance που απολαμβανουν δημοτικοτητα μεταξυ των πελατων. Τα εξαιρετικα περιβαλλοντικα διαπιστευτηρια του εχουν αναγνωριστει επισημα με πιστοποιηση ISO απο το Κεντρο Τεχνικου Ελεγχου της Ρηνανιας (TÜV Rheinland). Ολοκληρος ο κυκλος ζωης του οχηματος, απο την εξαγωγη πρωτων υλικων και τη διαδικασια παραγωγης μεχρι τη φαση της χρησης και την ανακυκλωση, λαμβανεται υποψη για να προσδιοριστει το περιβαλλοντικο αποτυπωμα  του – δηλαδη το  “δυναμικο υπερθερμανσης του πλανητη” GWP – με τη μορφη αντιστοιχων εκπομπων του διοξειδιου του ανθρακα (CO2 equivalents – CO2e). Αυτη η ανεξαρτητη πιστοποιηση συμφωνα με τα προτυπα ISO 14040 και ISO 14044 δειχνει οτι το GWP της BMW 530e iPerformance ειναι 15% χαμηλοτερο απο της BMW 530i που χρησιμοποιει αποκλειστικα κινητηρα καυσης. Εαν μαλιστα χρησιμοποιειται μονον ισχυς απο ανανεωσιμες πηγες για τη φορτιση της μπαταριας ιοντων λιθιου, το περιβαλλοντικο αποτυπωμα του plug-in υβριδικου μοντελου μειωνεται κατα 47%.

Ισχυς εφαμιλλη με ενος κινητηρα καυσης υψηλου κυβισμου

Ο προηγμενος ηλεκτροκινητηρας του συστηματος BMW eDrive αποδιδει ισχυ 83 kW/113 hp και αμεσα διαθεσιμη μεγιστη ροπη 250 Nm, ενω ο διλιτρος τετρακυλινδρος κινητηρας καυσης παραγει 135 kW/184 hp και ροπη 320 Nm. Ο συνδυασμος ηλεκτροκινητηρα και κινητηρα καυσης  διατηρει τα επιπεδα εκπομπων CO2 της BMW 530e iPerformance πολυ χαμηλα, στα 44 g/km. Η συνολικη ισχυς του συστηματος 185 kW/252 hp και η συνδυασμενη μεγιστη ροπη των 420 Nm επιταχυνουν τη BMW 530e iPerformance απο 0 στα 100 km/h  σε 6,2 δευτερα, μεχρι την τελικη ταχυτητα των 235 km/h. Η BMW 530e iPerformance εχει αυτονομια μεχρι 650 km σε πραγματικες οδηγικες συνθηκες και μπορει να καλυψει αποστασεις εως 50 km αποκλειστικα με ηλεκτροκινηση με μεγιστη ταχυτητα 140 km/h. Ο ηλεκτροκινητηρας και ο κινητηρας καυσης μεταφερουν την ισχυ στους πισω τροχους του sedan μεσω του στανταρ, οκταταχυτου κιβωτιου Steptronic. Η τοποθετηση του ηλεκτροκινητηρα πριν τη μεταδοση επιτρεπει τη χρηση των σχεσεων του κιβωτιου και στο πληρως ηλεκτρικο προγραμμα. Αυτο καταργει την αναγκη για μετατροπεα ροπης, κατι που βοηθα στην αντισταθμιση της αυξησης βαρους λογω του προσθετου κινητηρα.


Μοναδικες καινοτομιες φορτισης για τη μπαταρια υψηλης τασης: BMW Digital Charging Service και BMW Wireless Charging .

Η μπαταρια υψηλης τασης που αποτελειται απο κυψελες ιοντων λιθιου συνολικης χωρητικοτητας 9.2 kWh εχει συμπαγεις διαστασεις, τοποθετειται κατω απο το πισω καθισμα και περιλαμβανει αποδοτικη υγροψυξη με ενα ενσωματωμενο κυκλωμα χαμηλης θερμοκρασιας. Χαρη στη μελετημενη τοποθετηση της μπαταριας, η BMW 530e iPerformance προσφερει 410 L χωρου αποσκευων και επιπεδο πατωμα φορτωσης. Η μπαταρια υψηλης τασης της BMW 530e iPerformance φορτιζεται πληρως σε λιγοτερο απο πεντε ωρες σε μια στανταρ οικιακη πριζα, και σε λιγοτερο απο τρεις ωρες εαν συνδεθει σε εναν επιτοιχιο πινακα BMW i Wallbox (ισχυς φορτισης 3,7 kW).

Με την ψηφιακη υπηρεσια φορτισης – BMW Digital Charging Service, η BMW γινεται ο πρωτος κατασκευαστης αυτοκινητων στον κοσμο που προσφερει μια υπηρεσια για προληπτικη, ανετη και οικονομικη φορτιση, η οποια ειναι βελτιστοποιημενη για τη χρηση πρασινης ενεργειας. Σε καθε περιπτωση, η διαχειριση της διαδικασιας φορτισης επιτρεπει την προσβαση του οχηματος σε πληρη χωρητικοτητα της μπαταριας την επιθυμητη ωρα αναχωρησης – και, εαν χρειαστει την εκ των προτερων ενεργοποιηση του συστηματος κλιματισμου της καμπινας.


Η ψηφιακη υπηρεσια φορτισης – BMW Digital Charging Service βασιζεται σε δυο λειτουργιες: τη βελτιστοποιηση της φορτισης της μπαταριας βασει τιμολογιου του παροχου ηλεκτρισμου και χρησης ηλιακης ενεργειας. Με τη φορτιση βελτιστοποιημενου κοστους, η υπηρεσια προσαρμοζει το προγραμμα φορτισης το οχηματος στο τιμολογιο του παροχου ηλεκτρισμου του πελατη. Εαν ο πελατης διαθετει επιτοιχιο πινακα BMW Wallbox Connect, η φορτιση βελτιστοποιημενης ηλιακης ενεργειας δινει προτεραιοτητα στη χρηση ηλεκτρικης ενεργειας που παραγεται απο το οικιακο φωτοβολταϊκο συστημα. Εδω, χρησιμοποιουνται τα δεδομενα παραγωγης ενεργειας του συστηματος και τα τελευταια δελτια καιρου για να προβλεφθει η ποσοτητα της τοπικα παραγομενης διαθεσιμης ηλιακης ενεργειας. Εαν ειναι εγκατεστημενος ο απαραιτητος εξοπλισμος μετρησης, αυτες οι  πληροφοριες μπορουν επισης να χρησιμοποιουνται και για να προσδιοριζεται η αναλογια της ηλιακης ενεργειας που δεν καταναλωνεται στο σπιτι τη στιγμη της παραγωγης, ωστε να αξιοποιειται για μετακινησεις μηδενικων ρυπων. Με αυτο τον τροπο οχηματα με πληρως η μερικως ηλεκτρικα συστηματα κινησης μπορουν να ενσωματωνονται οσο το δυνατον πιο αποτελεσματικα στο οικιακο περιβαλλον και στις ενεργειακες επιλογες του πελατη.

Επιπλεον, υπηρεσια  ασυρματης φορτισης – BMW Wireless Charging για τη μπαταρια υψηλης τασης θα διατιθεται προαιρετικα για τη BMW 530e iPerformance απο το 2018. Αυτη η τεχνολογια επιτρεπει τη μεταφορα ενεργειας χωρις χρηση καλωδιων. Το συστημα που εχει παρουσιασει η BMW σε πρωτοτυπη μορφη, αποτελειται απο μια βαση με ενσωματωμενο πρωτευον πηνιο – που μπορει να τοποθετηθει σε γκαραζ αλλα και σε ανοιχτο χωρο – και ενα δευτερευον πηνιο ενσωματωμενο στην κατω πλευρα του οχηματος. Ενα εναλλασσομενο μαγνητικο πεδιο παραγεται μεταξυ των δυο πηνιων, μεσω το οποιου ο ηλεκτρισμος μεταφερεται χωρις καλωδια η επαφες με ισχυ φορτισης εως 3,2 kW. Αυτη η μορφη τροφοδοσιας ηλεκτρικης ενεργειας της μπαταριας ειναι πολυ βολικη για τους πελατες ενω ο χρονος φορτισης υπολογιζεται γυρω στις τρεισημισι ωρες.

Διακριτικες οπτικες διαφορες

Μια σειρα διακριτικων οπτικων στοιχειων αποτελουν ενδειξεις της προηγμενης τεχνολογιας που βρισκεται κατω απο το καπο της νεας BMW 530e iPerformance. Μπλε γριλιες στη μασκα, μπλε καλυμματα στις πλημνες των τροχων, η πριζα φορτισης που βρισκεται αναμεσα στο θολο του εμπρος τροχους και στην κολωνα Α στην πλευρα του οδηγου, τα εμβληματα “eDrive” στις κολωνες C και, ασφαλως, το σημα “530e” στο πορτ μπαγκαζ ειναι τα πιο χαρακτηριστικα στοιχεια ταυτοτητας της plug-in υβριδικης εκδοσης. Οταν οι επιβατες ανοιγουν τις πορτες, τους υποδεχονται τα φωτιζομενα καλυμματα των μαρσπιε με το λογοτυπο “eDrive” σε ενα εσωτερικο με διαχυτη σπορ κομψοτητα σε αρμονια με το εξωτερικο στυλ, οπως και στις υπολοιπες εκδοσεις του business sedan. Η BMW 530e iPerformance διαθετει επιπλεον ενα μπουτον eDrive στην κεντρικη κονσολα μαζι με ειδικα σχεδιασμενες οθονες για τον πινακα οργανων μπροστα απο τον οδηγο και την κεντρικη οθονη πληροφοριων.

Το BMW eDrive προσαρμοζει και προβλεπει

Εκτος απο το διακοπτη Driving Experience Control, με τα προφιλ οδηγησης SPORT, COMFORT και ECO PRO, οι οδηγοι θα εχουν στη διαθεση τους και ενα μπουτον eDrive, για να ρυθμιζουν τη λειτουργια του BMW eDrive με ακομα μεγαλυτερη ακριβεια για τις αναγκες του ταξιδιου, μεσω τριων προγραμματων: AUTO eDRIVE, MAX eDRIVE και BATTERY CONTROL.

Το AUTO eDRIVE διασφαλιζει τη βελτιστη δυνατη συνεργασια του κινητηρα καυσης και του ηλεκτροκινητηρα για ολες τις οδηγικες συνθηκες, και επιτρεπει τελικη ταχυτητα 90 km/h μονο με ηλεκτροκινηση. Το προγραμμα αυτο ενεργοποιειται αυτοματα σαν προεπιλεγμενη ρυθμιση καθε φορα που ξεκινα το οχημα. Με την επιλογη του MAX eDRIVE mode, η BMW 530e iPerformance κινειται μονο στο ηλεκτρικο προγραμμα. Γι’ αυτο, χρησιμοποιει ολη την ενεργεια του ηλεκτρικου συστηματος κινησης και μπορει να αναπτυξει μεγιστη ταχυτητα 140 km/h. Ωστοσο, εαν το γκαζι πατηθει τερμα ενεργοποιωντας το kickdown τοτε θα εμπλακει και ο κινητηρας, ο οποιος βρισκεται σε ετοιμοτητα εαν χρειαστει στιγμιαια αυξηση κινητηριας ισχυος, π.χ. για μια προσπεραση.

Με το BATTERY CONTROL mode ο οδηγος μπορει να οριζει το επιπεδο φορτισης για τη μπαταρια υψηλης τασης, μηχανικα. Η επιθυμητη τιμη μπορει να ρυθμιστει μεταξυ 30 και 100% της μεγιστης φορτισης. Αυτο το ποσοστο χωρητικοτητας της μπαταριας μπορει να αποθηκευεται για χρηση στο πληρως ηλεκτρικο προγραμμα, σε επομενο σταδιο του ταξιδιου. Η ευφυης διαχειριση μπαταριας της BMW 530e iPerformance ειτε διατηρει τη φορτιση σταθερη σε ενα επιλεγμενο επιπεδο, η την αυξανει σε μια προκαθορισμενη τιμη, με τον ηλεκτροκινητηρα να λειτουργει ως γεννητρια. Με αυτο τον τροπο, το BATTERY CONTROL mode κανει εφικτη τη διατηρηση η ακομα και την αυξηση των αποθεματων ηλεκτρικης ενεργειας οταν το οχημα ταξιδευει στον αυτοκινητοδρομο, παραδειγματος χαριν, για να μπορει να διανυσει ενα επομενο κομματι, μεσα σε αστικη περιοχη, με μηδενικους ρυπους.

Τελευταια γενια iDrive για ακομα πιο διαισθητικη λειτουργια

Οπως σε ολα τα υπολοιπα μοντελα της νεας Σειρας 5, οι λειτουργιες πλοηγησης, τηλεφωνου, ψυχαγωγιας και οχηματος συγκεντρωνονται στην προαιρετικη οθονη υψηλης αναλυσης 10,25-ιντσων και μπορουν να ελεγχονται μεσω του iDrive Controller, αλλα και της οθονης αφης η με τη βοηθεια του Intelligent Voice Assistant. Το συστημα αναγνωρισης χειρονομιων της BMW, που αντιδρα σε απλες κινησεις του χεριου η των δακτυλων, προσφερει στους χρηστες μια ακομα επιλογη για τον ελεγχο αυτων των λειτουργιων.

Η νεα BMW 530e iPerformance δεν επιβαλλει κανενα περιορισμο ως προς τις επιλογες εξοπλισμου, που σημαινει οτι μπορει να υποστηριζει τον οδηγο με μια εκτενη γκαμα συστηματων – τα οποια μαλιστα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και με  eDrive mode. Μεταξυ αυτων ειναι υποστηριξη αποφυγης εμποδιου, προειδοποιηση διασταυρουμενης  κυκλοφοριας, Lane Change Assistant και active Lane Change Warning, που παρεμβαινει στο συστημα διευθυνσης για να αποτρεψει μια επικειμενη συγκρουση. Το προαιρετικο optional Active Cruise Control (ACC) και το Lane Keeping Assistant τωρα ερχονται με νεες λειτουργιες, οπως: εισαγωγη των οριων ταχυτητας που μεταδιδονται απο το  Speed Limit Assist στο συστημα Active Cruise Control, οπου ο οδηγος εχει επισης τη δυνατοτητα να επιλεξει ενα περιθωριο αποκλισης +/– 15 km/h. Το χαρακτηριστικο αυτο φερνει τη BMW 530e iPerformance ενα βημα πιο κοντα στην αυτοματοποιημενη οδηγηση, οπως τα Steering και lane control assistant. Με αυτο το συστημα, το οχημα βοηθα τον οδηγο να διατηρει ια ασφαλη αποσταση, να επιταχυνει, να φρεναρει και να παραμενει στη λωριδα του, οταν κινειται με ταχυτητες μεταξυ 0 – 210 km/h.

BMW Connected Onboard : εξατομικευμενη οθονη εναρξης.

Με το λανσαρισμα του BMW Connected σε ΗΠΑ και Ευρωπη το 2016, η BMW λανσαρει μια ψηφιακη φιλοσοφια ‘all-inclusive’  σχεδιασμενη για τις απαιτησεις προσωπικων μετακινησεων του μελλοντος. Χρησιμοποιωντας σαν βαση μια ευελικτη πλατφορμα με την ονομασια Open Mobility Cloud, το BMW Connected ενσωματωνει ομαλα το οχημα στην ψηφιακη ζωη του χρηστη μεσω πολλαπλων σημειων επαφης, οπως iPhone, Apple Watch, Android smartphone η smartwatch. Και αλλες νεες λειτουργιες εχουν λανσαριστει στη νεα BMW Σειρα 5  Sedan, για παραδειγμα το BMW Connected Onboard, που επιτρεπει την προβολη εξατομικευμενων πληροφοριων οπως επομενος προορισμος πλοηγησης, εκτιμωμενος χρονος αφιξης και τρεχουσες καιρικες συνθηκες στον προορισμο, στην οθονη του αυτοκινητου. Το BMW Connected μπορει επιπροσθετα να μεταφερει την προσωπικη ατζεντα μετακινησεων του χρηστη απο το smartphone του απευθειας στο αυτοκινητο.

Τα Surround View και 3D View προσφερουν ξεγνοιασια σε ολους οσους αναγκαζονται να ελισσονται συχνα σε κυκλοφοριακα φορτωμενους δρομους πολεων δινοντας τους μια πανοραμικη εικονα της περιοχης γυρω απο τη BMW Σειρα 5 σε ολες τις περιπτωσεις. Το συστημα προβαλλει μια πανοραμικη αποψη του αυτοκινητου και μια τρισδιαστατη εικονα της κυκλοφοριας. Με την τεχνολογια Remote 3D View που ειναι ενσωματωμενη στο BMW Connected, αυτες οι τρισδιαστατες εικονες της περιοχης περιξ του οχηματος ειναι πλεον προσβασιμες και απο κινητο, για να μπορουν οι ιδιοκτητες γρηγορα να εντοπιζουν το παρκαρισμενο αυτοκινητο τους, ανεξαρτητα ποσο μακρια βρισκεται. Τα δεδομενα της  εικονας μεταφερονται μεσω του δικτυου κινητης τηλεφωνιας στη συσκευη του κινητου.


Ευκολο παρκαρισμα : ParkNow και On-Street Parking Information

Οι οδηγοι της νεας BMW 530e iPerformance θα μπορουν να εχουν προσβαση σε προϊοντα οπως ParkNow για ψηφιακη κρατηση και πληρωμη θεσεων σταθμευσης, και στην τεχνολογια On-Street Parking Information που κανει ντεμπουτο στη νεα BMW Σειρα 5. Το συστημα αυτο χρησιμοποιει ενα τοπικο μοντελο προβλεψης για να υπολογισει πιθανες επιλογες σταθμευσης σε ενα συγκεκριμενο κομματι της πολης, τις οποιες προβαλλει στην οθονη του οδηγου.

Προσβαση σε email με Microsoft Exchange

Η BMW γινεται τωρα ο πρωτος κατασκευαστης αυτοκινητων που προσφερει στους χρηστες Microsoft Office 365 μια ασφαλη συνδεση με server για ανταλλαγη και επεξεργασια emails, καταχωρησεων ημερολογιου η στοιχειων επαφων χαρη στην ενσωματωση της λειτουργιας Microsoft Exchange στο αυτοκινητο. Με αυτο τον τροπο, οι χρηστες παραμενουν δημιουργικοι εν κινησει. Διευθυνσεις απο ραντεβου μπορουν να εισαγονται απευθειας στο συστημα πλοηγησης και τηλεφωνικοι αριθμοι να σχηματιζονται απευθειας απο ενα συνδεδεμενο τηλεφωνο.


Το εκτο μοντελο με το σημα iPerformance

Οπως η M Performance ειναι ενας συνδετικος κρικος μεταξυ της βασικης μαρκας BMW και της BMW M,  η BMW υπογραμμιζει τη μεταφορα τεχνογνωσιας απο τη BMW i στα μοντελα της βασικης μαρκας προσθετοντας το λογοτυπο iPerformance στις ονομασιες ολων των plug-in υβριδικων οχηματων BMW. Η λιστα επαναστατικων μοντελων τα ιχνη των οποιων θα ακολουθησει η BMW 530e iPerformance περιλαμβανει τις BMW 225xe iPerformance, BMW 330e iPerformance, BMW X5 xDrive40e iPerformance και BMW 740e/740Le iPerformance, καθως και την BMW X1 xDrive 25Le iPerformance που πωλειται αποκλειστικα στην Κινα. Επομενως, η BMW προσφερει μια εξαιρετικα πλουσια γκαμα μοντελων iPerformance, απο compact μεχρι πολυτελη. Η νεα BMW 530e iPerformance αποτελει το εκτο μοντελο της οικογενειας ενω θα ακολουθησουν και αλλα.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!