Η Hyundai γιορτάζει διπλό βάθρο στο Rally de Portugal

Χαρες και πανηγυρια στη Hyundai Motorsport, η οποια κατεκτησε διπλο βαθρο με αποτελεσματα 2-3 στο Rally de Portugal, στον εκτο γυρο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι (WRC) της FIA για το 2017. 

Ο Thierry Neuville τερματισε στη δευτερη θεση με μολις 15,6 δευτερολεπτα πισω απο το νικητη του αγωνα Sébastien Ogier και ο Dani Sordo στην τριτη θεση, παιρνοντας για πρωτη φορα θεση σε πορτογαλικο βαθμο
Ο Hayden Paddon ολοκληρωσε ενα δυσκολο Σαββατοκυριακο, με τα πληρωματα της Hyundai Motorsport να κερδιζουν εννεα stages συνολικα στη διαρκεια του Σαββατοκυριακου.

Η Hyundai Motorsport κατεκτησε το δευτερο διπλο βαθρο της στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι (WRC) της FIA για το 2017 με τους Thierry Neuville και Dani Sordo να ολοκληρωνουν το Rally de Portugal στη δευτερη και στην τριτη θεση αντιστοιχα.

Το αποτελεσμα εκπληρωνει τις προσδοκιες της Hyundai Motorsport, κατακτωντας για πρωτη φορα θεση στο βαθρο στο Ραλι Πορτογαλιας. Ειναι η εκτη φορα στην ιστορια της ομαδας, οπου εχει δυο πληρωματα στο βαθρο και συνεχιζει το πρωταθλημα του 2017 μετα την 3η θεση στο Μεξικο, 1-3 θεσεις στην Κορσικη και τη νικη στον προηγουμενο γυρο στην Αργεντινη.

Και τα τρια πληρωματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team κατεκτησαν νικες σε ειδικες διαδρομες αυτο το Σαββατοκυριακο με τους Hayden Paddon και Neuville να σημειωνουν τεσσερεις απο αυτες, ενω ο Sordo κατεκτησε επισης μια νικη. Ειναι ο πρωτος αγωνας αυτης της σεζον, οπου ολα τα πληρωματα εχουν επιτυχει ενα κατορθωμα και αντιπροσωπευει ενα απο τα πιο επιτυχημενα Ραλι της ομαδας μεχρι σημερα με εννεα νικηφορα stages συνολικα.

Ο Neuville τελειωσε το Ραλι με λιγοτερο απο 16 δευτερολεπτα πισω απο τον Παγκοσμιο Πρωταθλητη. Ο Βελγος συνεχισε την αδιασπαστη πορεια των ποντων του στην Power Stage, παιρνοντας τη δευτερη θεση στην τελικη Fafe stage, σκοραροντας συνολικα 22 ποντους.

Με το αποτελεσμα αυτο, η Hyundai Motorsport διατηρει τη δευτερη θεση στο Πρωταθλημα των Κατασκευαστων με 173 βαθμους και διατηρει την πιεση στους προπορευομενους της M-Sport, οι οποιοι ειναι 26 βαθμους μπροστα στους 199. Παραλληλα, ο Neuville μετακινειται στη δευτερη θεση στο Πρωταθλημα των οδηγων, σπαζοντας το φραγμα των 100 βαθμων σε 106 μετα απο τους εξι γυρους της σεζον.

Σημειωσεις πληρωματος: Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)

Μετα απο μια δυσκολη αλλα ανταγωνιστικη εναρκτηρια ημερα, ο Neuville και ο συνοδηγος του Nicolas Gilsoul ανεκτησαν την εμπιστοσυνη τους στη διαδρομη για να προχωρησουν στη μαχη του βαθρου. Ειναι το τεταρτο συνεχομενο βαθρο τους αυτη τη σεζον και η δευτερη νικη στην Power Stage συνεχιζοντας την αδιαμφισβητητη πορεια των βαθμων PS αυτη τη σεζον.

Ο Neuville δηλωσε: \”Ειχαμε μια καλη, καθαρη Power Stage για να τερματισουμε τον αγωνα μας με θετικο τροπο. Παλεψαμε λιγο με το πισω μερος του αυτοκινητου αυτο το Σαββατοκυριακο, το οποιο μας εμποδισε να πιεσουμε περισσοτερο τον Ogier και την M-Sport για τη νικη. Ειχαν εξαιρετικη αποδοση εδω, την οποια δεν μπορουσαμε να φτασουμε. Παρ’ ολα αυτα, μετα απο δυο νικες, ειμαι στην ευχαριστη θεση να τερματισω δευτερος καθως επισης και να σημειωσω καλη αποδοση στην Power Stage. Αυτο ηταν πολυ σημαντικο για τη θεση μου στο πρωταθλημα των οδηγων, κινουμενος τωρα στη δευτερη θεση πισω απο τον Ogier. Επισης, με τον Dani στην τριτη θεση, εχουμε προσθεσει περισσοτερους ποντους στην καταταξη της ομαδας μας, ετσι ηταν ενα πολυτιμο και επιτυχημενο Σαββατοκυριακο. Χαρη στις προσπαθειες της ομαδας μας, μπορουμε τωρα να κοιταξουμε μπροστα στη Σαρδηνια, οπου νικησαμε την περασμενη σεζον, με ενα πολυ θετικο κλιμα. \”


Σημειωσεις πληρωματος: Sordo / Martí (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)

Για τον Sordo και τον συνοδηγο του Marc Martí, η τριτη θεση στην Πορτογαλια σηματοδοτει το πρωτο τους βαθρο για την Hyundai Motorsport μετα απο την προηγουμενη επιτυχια στην ασφαλτο και τον ισπανικο αγωνα. Ειναι το εκτο top-three συνολικα με την ομαδα. Παρα καποιες δυσκολιες κατα τη διαρκεια του αγωνα, καταφεραν να αντιμετωπισουν τις προκλησεις και να κατακτησουν την τριτη θεση.

Ο Sordo ειπε: \”Ειμαι πραγματικα ικανοποιημενος με αυτο το αποτελεσμα. Ημουν λιγο απογοητευμενος το Σαββατο που δεν μπορουσα να παλεψω για καποια καλυτερη θεση, αλλα ο Sébastien και ο Thierry ηταν πολυ γρηγοροι. Με αφησαν πολυ πισω, οποτε ημουν μονο επικεντρωμενος στο να τελειωσω τον αγωνα στην τριτη θεση και να ανεβω στο βαθρο. Ηταν ενα διασκεδαστικο και ευχαριστο Σαββατοκυριακο. Η υποστηριξη των θεατων ηταν απιστευτη και ηταν φανταστικο να βλεπουμε τοσους πολλους ανθρωπους να πλαισιωνουν τις ειδικες διαδρομες. Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους μας χειροκροτησαν και σε ολους στην ομαδα μας για αυτο το εξαιρετικο αποτελεσμα \”.

Σημειωσεις πληρωματος: Paddon / Marshall (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)

Το Rally de Portugal εχει αποδειχθει οτι ειναι ενα ερωτηματικο για το «τι θα γινοταν αν» για τον Paddon και τον συνοδηγο του Seb Marshall. Η συνεργασια τους απεφερε τεσσερεις νικες το Σαββατοκυριακο και αγωνιστηκαν για το βαθρο στον αγωνα πριν τα ηλεκτρικα θεματα παρακωλυσουν την προοδο τους.

Ο Paddon σχολιασε: \”Πρωτα απ\’ ολα, θα ηθελα να ευχαριστησω την ομαδα μας για τη σκληρη δουλεια τους. Ηταν δυσκολος αγωνας κατα διαστηματα, αλλα ποτε δεν παραιτηθηκαν. Στην πραγματικοτητα, προσπαθουν περισσοτερο σε καθε Ραλι, ετσι ωστε ολοι μαζι να επιδιωκουμε να κατακτησουμε αυτη την προκληση. Θελαμε να χρησιμοποιησουμε τις ειδικες διαδρομες του αγωνα για να δειξουμε τι θα μπορουσαμε να πετυχουμε. Τα νικηφορα stages ενισχυσαν το τι θα μπορουσαμε να πετυχουμε χωρις τα προβληματα μας. Η Power Stage ηταν διασκεδαστικη. Ως πρωτοι στο δρομο, επρεπε να κανουμε πολυ δουλεια, περισσοτερο απο οσο περιμεναμε, αλλα μας αρεσε. Ο Seb εκανε καταπληκτικη δουλεια στην πρωτη του φορα στο αυτοκινητο. Παλεψαμε για τη νικη αυτο το Σαββατοκυριακο και υπαρχουν ενθαρρυντικες ενδειξεις για το μελλον. \”

Μετα απο δυο διαδοχικες νικες, η Hyundai Motorsport επαναπροσδιορισε τους στοχους της για την Πορτογαλια, οπου ποτε δεν ειχε προηγουμενως φτασει στο βαθρο. Η ομαδα εχει τωρα 26 βαθρα WRC στην ιστορια της.

Ο Michel Nandan, Team Principal, δηλωσε: \”Εχουμε επιτυχει τους στοχους μας αυτο το Σαββατοκυριακο με δυο απο τα Hyundai i20 Coupe WRC στο βαθρο. Συγχαρητηρια στον Thierry, τον Nicolas, τον Dani και τον Marc για την καλη δουλεια αυτο το Σαββατοκυριακο. Οταν ο Sébastien Ogier ξεκινα την τελευταια μερα με ενα προβαδισμα 16 δευτερολεπτων, γνωριζεις οτι ειναι ευκολο να διαχειριστει τη διαφορα. Θελαμε να διασφαλισουμε τη δευτερη και την τριτη θεση μας, πραγμα το οποιο τα πληρωματα μας εκαναν ανετα, ενω παραλληλα εκαναν μια ωραια επιδειξη στις πολλες χιλιαδες οπαδους που ηταν στις διαδρομες. Ο Hayden και ο Seb εδειξαν καλο ρυθμο, με δυο διαδοχικες νικες να προστιθενται στη συλλογη τους απο αυτο το Σαββατοκυριακο. Ειναι απογοητευτικο το γεγονος οτι αντιμετωπισαμε δυο ξεχωριστα προβληματα με το αυτοκινητο τους, τα οποια πρεπει να διερευνησουμε πιο βαθια. Μας ελειψε λιγο η αποδοση σε συγκριση με τους πλησιεστερους ανταγωνιστες στον αγωνα, αλλα ειμαστε ικανοποιημενοι που πηραμε το πρωτο πορτογαλικο βαθρο μας. Η Σαρδηνια θα προσφερει μια ακομη προκληση, αλλα εχουμε ευχαριστες αναμνησεις απο την περασμενη σεζον, τις οποιες σιγουρα θελουμε να επαναλαβουμε! \”

Τι επεται?

Ο εβδομος γυρος του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι (WRC) της FIA για το 2017 θα διεξαχθει στο νησι της Σαρδηνιας, οπου η Hyundai Motorsport κατεκτησε πριν δωδεκα μηνες την 1η θεση στο βαθρο.

Το Rally Italia Sardegna βλεπει το Πρωταθλημα να κινειται στο δευτερο μισο του, με την Hyundai Motorsport να ειναι αποφασισμενη να κατακτησει περισσοτερες νικες και βαθρα με το Hyundai i20 Coupe WRC.

Συνολικη τελικη καταταξη – Rally de Portugal

1
S. Ogier
J. Ingrassia
Ford Fiesta WRC
3:42:55.7
2
T. Neuville
N. Gilsoul
Hyundai i20 Coupe WRC
+15.6
3
D. Sordo
M. Martí
Hyundai i20 Coupe WRC
+1:01.7
4
O. Tanak
M. Jarveoja
Ford Fiesta WRC
+1:30.2
5
C. Breen
S. Martin
Citroën C3 WRC
+1:57.4
6
E. Evans
D. Barritt
Ford Fiesta WRC
+3:10.6
7
J. Hänninen
K. Lindstrom
Toyota Yaris WRC
+3:48.9
8
M. Østberg
O. Floene
Ford Fiesta WRC
+5:29.7
9
J.M Latvala
M. Anttila
Toyota Yaris WRC
+5:43.6
10
E. Lappi
J. Ferm
Toyota Yaris WRC
+8:13.3



2017 Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι FIA _ Καταταξη Οδηγων – Μετα τον γυρο 6

1
S. Ogier
128
2
T. Neuville
106
3
J.M Latvala
88
4
O. Tanak
83
5
D. Sordo
66
6
E. Evans
53
7
C. Breen
43
8
H. Paddon
33
9
K. Meeke
27
10
J. Hänninen
21


2017 Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ραλι FIA _ Καταταξη Κατασκευαστων – Μετα τον γυρο 6

1
M-Sport World Rally Team
199
2
Hyundai Motorsport
173
3
Toyota Gazoo Racing WRT
113
4
Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team
85

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!