Εσύ, θα αγόραζες ένα ολοκαίνουριο EVO IX;

Η ιστορια της πωλησης ενος Mitshubishi Lancer Evolution IX MR, δεν μοιαζει με καμια απο τις ρετρο ιστοριες των αυτοκινητων που βρεθηκαν με λιγα χιλιομετρα στο καντραν τους. Γιατι αυτο, ειναι πραγματικα ολοκαινουριο. Αλλα τα μεγαλα νεα, δεν ειναι αυτα. Ειναι οτι πιθανοτατα, υπαρχουν μερικα ακομα καινουρια EVOs που περιμενουν τον πρωτο τους ιδιοκτητη…

Οταν λεμε ολοκαινουριο, εννοουμε οτι δεν εχει βγαλει ποτε αδεια κυκλοφοριας, εχει μολις 14 χιλιομετρα στο κοντερ του και περιμενε υπομονετικα στο γκαραζ ενος Αμερικανου dealer της Mitsubishi.
9 μιλια στο οδομετρο. Το θελεις; Το λιμπιζεσαι;

Το EVO αυτο, η ιστορια του οποιου κυκλοφορει καιρο τωρα στους κυκλους των petrolheads αυτου του πλανητη, πουληθηκε στο eBay για 118.000 ευρω. Η, αν το προτιμας σε δολαρια, για 138.000, δηλαδη 100.000 δολαρια ακριβοτερο απ\’ οτι πωλουταν 11 χρονια πριν μπει στην \”καταψυξη\”.

Τα πραγματα ομως, περιπλεκονται τωρα. Γιατι στις ΗΠΑ -με αφορμη καποια σχολια στο Reddit- συζητειται εντονα οτι ο dealer South Coast Mitsubishi, της California, ειχε στο νου του ενα διαφορετικο σχεδιο: Οτι ειχε προμηθευτει εναν \”ικανο αριθμο\” απο EVOs, τα οποια και εβαλε στην αποθηκη, με σκοπο να τα πουλησει αργοτερα. Για να βγαλει, φυσικα, περισσοτερα λεφτα. 
Θα αρπαζες την ευκαιρια να αγορασεις ολοκαινουριο, ενα αυτοκινητο που εχει σταματησει να παραγεται;

Τωρα, που η Mitsubishi \”σκοτωσε\” το EVO, σταματωντας την παραγωγη του, η ευκαιρια που περιμενε υπομονετικα ο Αμερικανος dealer, φαινεται πως εχει ερθει. Η αποδειξη ηρθε με την ευκολια με την οποια πουληθηκε το συγκεκριμενο EVO IX MR. 


To οποιο ειχε παραγγελθει με αμορτισερ Bilstein, φρενα Brembo, ζαντες BBS και εξαρι χειροκινητο κιβωτιο, καθως και με πακετο αεροδυναμικων βοηθηματων. Λογικο ειναι να γινει \”σφαγη\” για το ποιος θα το παρει.

Το ερωτημα βεβαια τωρα, μιας και το συγκεκριμενο EVO ηδη το χαιρεται ο πρωτος του ιδιοκτητης, ειναι αν οντως υπαρχουν και αλλα Evolution που εχει κρυψει ο dealer της Mitsubishi. Και, αν ναι, ποτε και για ποσο θα τα βγαλει στην αγορα προς πωληση.
Με δεδομενο οτι ελαχιστα -ως κανενα- EVO υπαρχουν σε τετοια καλη κατασταση, (δηλαδη οχι \”σαν καινουριο\”, αλλα πραγματικα καινουριο) παροτι το συγκεκριμενο που πουληθηκε δεν ηταν limited edition, ειναι σιγουρο πως πολλοι θα ενδιαφερονταν να το αγορασουν. Εσυ, θα ενδιαφεροσουν, ακομα και αν το χρυσοπληρωνες; 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!