H Nissan… πρασινίζει τη Σικελία

Η Nissan και η Sibeg, ο εμφιαλωτης προϊοντων της εταιρειας Coca-Cola στην αγορα της Σικελιας, επιταχυνουν το ρυθμο της βιωσιμης κινητικοτητας στη Σικελια. Οι δυο εταιρειες εχουν συναψει συμφωνια για τη δημιουργια ενος ηλεκτρικου οικοσυστηματος, που αποτελειται απο οχηματα και συναφεις υποδομες. Αυτο σηματοδοτει την εναρξη της δευτερης φασης του \”Πρασινου Προγραμματος Κινητικοτητας\”,  το οποιο περιλαμβανει 110 νεα 100% ηλεκτροκινητα LEAF της Nissan, που προοριζονται για  τις αναγκες μετακινησης των αντιπροσωπων πωλησεων της Sibeg, καθως και οκτω νεους σταθμους ταχειας φορτισης.


Για τη Nissan, το νεο οικοσυστημα ειναι μια απτη αποδειξη του Nissan Intelligent Mobility, της στρατηγικης της εταιρειας για  τον τροπο με τον οποιο τα αυτοκινητα οδηγουνται, τροφοδοτουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια. Η Sibeg εχει συνεργαστει με την ALD Automotive που της παρεχει ολες τις διοικητικες και διαχειριστικες υπηρεσιες για τα συγκεκριμενα  αυτοκινητα,  μεσω του προγραμματος μισθωσης  E-go Long-Term Rental. Χαρη στη στρατηγικη συνεργασια της με τον ενεργειακο κολοσσο Enel X, η ALD Automotive προσφερει ολοκληρωμενες αυτοκινητικες υπηρεσιες, με  γνωμονα την εξαπλωση της βιωσιμης κινητικοτητας.


Μεσω της συνεργασιας με τη Nissan, η Sibeg εχει επεκτεινει το δικτυο υποδομων της σε ολο το νησι, το οποιο τωρα αριθμει συνολικα 68 σταθμους φορτισης. Οι οκτω νεοι ταχυ-φορτιστες, οι οποιοι επιτρεπουν στον στολο των αυτοκινητων να επαναφορτιζεται απο το μηδεν στο 80% σε 40 με 60 λεπτα*, ερχονται να προσθετουν στα προηγουμενα 60 σημεια φορτισης που εγκατεστησε η Sibeg σε συνεργασια με την Enel. Αξιζει να σημειωθει οτι επτα απο τα υπαρχοντα 60 σημεια ειναι ταχειας φορτισης, δινοντας ετσι μια νεα “ωθηση” στην ηλεκτροκινηση, σε εταιρικο και τοπικο επιπεδο.


Η αυξανομενη υποδομη για EVs (ηλεκτροκινητα οχηματα) στην Ιταλια, θα συμβαλει στην επεκταση της αγορας ηλεκτροκινητων αυτοκινητων. Το 2017, σημειωθηκε αυξηση κατα 135% στην  χρηση ηλεκτρικου ρευματος στη Σικελια, σε συγκριση με το προηγουμενο ετος,  εν μερει χαρη στις βελτιωσεις του δικτυου επαναφορτισης. Στην πραγματικοτητα, οταν ξεκινησε το εργο το 2015, στη Σικελια, μονο τρεις σταθμοι φορτισης ειχαν εγκατασταθει.

Το \”Προγραμμα Πρασινης Κινητικοτητας\” ειναι μια επανασταση στον τομεα της εταιρικης κινητικοτητας,  με καταλυτικη επιδραση στους περιβαλλοντικους πορους της περιοχης. Αποτρεπει την εκπομπη 363 τονων CO2 στην ατμοσφαιρα, μια ποσοτητα που απορροφαται απο 27.225 δεντρα σε ενα χρονο.

Δες εδω βιντεο απο τη συνεργασια των δυο εταιρειων: 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=yPiw5WkNa9c&w=320&h=266]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!